NRK Meny
Normal

– Jo hardere det blir, jo bedre er det for meg

SOTSJI (NRK.no): Therese Johaug klatret fra fjerdeplass på 15 km til bronse på 10 km. Nå vil hun helt til topps på tremila.

Therese Johaug

JUBLET FOR BRONSE: Therese Johaug fikk utdelt bronsemedaljen etter 10-kilometeren torsdag kveld. Neste helg håper hun å kunne gå helt til topps.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– Jo hardere det blir, jo bedre er det for meg, gliser Therese Johaug.

Under de blytunge og brennhete forholdene i Sotsji, kjempet hun seg inn til bronse på 10 km klassisk torsdag – hennes første individuelle OL-medalje.

Det var akkurat den oppturen Johaug trengte etter en litt skuffende fjerdeplass på lørdagens 15 km fellesstart med skibytte. For nå går tankene til den avsluttende tremila.

– Tremila er min beste distanse

– Jeg gleder meg veldig til tremila. Nå har jeg har fått en fjerdeplass og en tredjeplass, og jeg ser veldig fram til tremila som har vært min største distanse og som jeg har trent mot i dette OL, sier Johaug til NRK.no.

Der vil gulljenta fra tremila i Holmenkollen i 2011 neppe være fornøyd med en ny bronsemedalje.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg drømmer om et individuelt gull, og jeg vet at statistikken er på min side. Tremil skøyting har vært bra for meg de siste årene, så jeg vet forutsetningene er der, sier 25-åringen.

Hennes kanskje aller tøffeste motstander blir kanskje svenske Charlotte Kalla. Hun har to sølv til nå i OL, og har i likhet med Johaug sin kanskje aller beste distanse igjen.

Kanskje er det bare Marit Bjørgen som kan true dem, hvis hun reiser seg fra torsdagens kollaps.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Therese Johaug

TOTAL UTMATTET: Therese Johaug kastet seg ned i snøen etter den utmattende 10-kilometeren. Der og da trodde hun at hun ble nummer fire, men så fikk hun beskjed om at bronsen var hennes.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Må drikke mye

10-kilometeren ble i alle fall en nyttig lekse for alle sammen.

De fikk oppleve at snøen blir mer og mer sugende i den ekstreme temperaturen. Det skal ha vært over ti varmegrader i skyggen under torsdagens løp.

Minst 60 prosent av løypa badet i sol …

Som en konsekvens av det, hadde Norge for første gang drikkestasjon på en 10-kilometer. Væskeinntaket blir definitivt ikke mindre viktig når konkurransetiden skal tredobles.

– Det er vanvittig varmt. Da vil det være viktig å ha jevnlige drikkeposter underveis og få i seg væske, sier Johaug.

Temperaturen får også konsekvenser for dagene i forveien.

– Man må drikke mye. Og så må man holde seg mest mulig i skyggen, fastslår Therese Johaug.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, 10 km klassisk for kvinner» i nytt vindu

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street