Johaug-rival utslått etter smørebom: – Jeg er forbannet

RUKA/OSLO (NRK): Sammenlagtfavoritt i mini-touren, Frida Karlsson, hadde ikke ordentlig feste på skiene og røk rett ut i prologen på fredagens sprint. Samtidig er det dårlig nytt for svensken at Therese Johaug tok seg videre til kvartfinalen.

8cFlSlTrwuU

SVÆRT SKUFFET: Frida Karlsson, her etter målgang i prologen fredag.

Foto: terje pedersen / NTB scanpix

Ikke rart Karlsson var irritert da hun gikk i mål. NRKs bilder av målgangen til den svenske yndlingen levnet ingen tvil. Dette var ikke en del av planen.

– Forbannet

For 20-åringen forteller at hun følte seg bra før konkurransen. Skiene hun hadde valgt ut med smøreren sin var optimale en time før start.

Men så gikk det galt. Karlsson fikk 40. beste tid i prologen. Hun hadde ikke feste, forteller hun. Det endte hele 11,57 sekunder bak prologvinner Lucia Scardoni.

Frida og Maja

FRUSTRERTE: Frida Karlsson (foran) og Maja Dahlqvist (bak) forklarte den skuffende innsatsen i verdenscupåpningen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg er fortsatt forbannet. Jeg er veldig skuffet. Det er frustrerende når materialet ikke stemmer. Jeg har en pigg kropp, men får ingenting ut av det, sier Karlsson i pressesonen etter prologen.

Hun er snar med å legge deler av skylden på seg selv. Karlsson sier det er hennes egen feil og uttaler at «hun er kjempeskuffet».

Sterkere i sprint

Det ble en sterk norsk dag. Både i sprint og i mini-touren sammenlagt. Maiken Caspersen Falla vant på råsterkt vis.

I kampen om tour-seier på søndag ble det en drømmedag for Therese Johaug. For én ting var Karlssons prolog-exit.

Johaug så faktisk lenge ut til å gå til en semifinale på tid, men det endte til slutt med en kvartfinale-exit og en 23. plass. Det betyr at hun allerede har seks sekunder å gå på Karlsson før de to siste konkurransene i Ruka.

Johaug føler at hun har tatt steg i sprint. Hun tåler å gå lengre med syre i beina enn tidligere. I tillegg har teknikken blitt bedre. Det fikk hun godt betalt for fredag.

JA-egEXR6lQ

SOLID INNSATS: Av Therese Johaug, her avbildet under sprintprologen fredag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Smilte etter smørebommen

På spørsmål om hun jublet da hun så at Karlsson ble nummer 40, svarer Johaug slik.

– Nei, jeg fokuserer egentlig bare på meg selv, og at jeg selv skal gå fort. Men jeg så mitt snitt til å få flest mulig bonussekunder i forhold til dem som jeg kjemper mot i sammendraget. Jeg tar med meg alle de sekundene jeg kan få, med tanke på jaktstarten på søndag.

– Men det er ikke dumt å ta med seg en svensk smørebom?

– Nei, det er det ikke, sier Johaug og smiler.

– Hvor mye er sekundene verdt?

– Alle monner drar når startskuddet går på søndag.

– Tror du Karlsson hadde forventet å ta sekunder på deg på denne sprinten?

– Nå skal ikke jeg svare på det, det får hun svare på selv, så ja, sier en lattermild Johaug.

PS 1: Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå og Ragnhild Haga klarte ikke å kvalifisere seg til noen kvartfinale. De ble nummer 31, 42 og 46.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Christiansen og Solemdal startar

  Synnøve Solemdal og Vetle Sjåstad Christiansen går opningsetappene på dei to VM-stafettane i morgon. Ankeretappene tek ikkje overraskande Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø. Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff går andre og tredjeetappe. Medan Johannes Dale og Tarjei Bø tek seg av andre og tredje etappe på herrelaget.

  Herrestafettlaget VM Anterselva 2020
  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
 • Dobbelt tysk i Rasnov

  Karl Geiger hoppar 100 meter i finaleomgangen og vinn i Rasnov i Romania føre landsmannen Stephan Leyhe og austerrikske Stefan Kraft. Marius Lindvik blir beste nordmann på ein 5.-plass etter eit hopp på 96 meter. Daniel-André Tande som var på ein 9.-plass etter første omgang fekk det ikkje til i finalen og enda til slutt på 18.-plass.

  Marius Lindvik
  Foto: Erwin Scheriau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal