Hopp til innhold

Johaug ønsket kjæresten til stede i CAS – fikk nei

LAUSANNE (NRK): Therese Johaug ba om å ha sine nærmeste støttespillere til stede i Idrettens voldgiftsrett (CAS), men anmodningen ble avvist.

Johaug

STØTTER: Nils Jacob Hoff har flere ganger hjulpet Therese Johaug i forbindelse med dopingsaken. Her da langrennsstjernen ga sine første intervjuer om saken i oktober i fjor.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Johaug hadde kjæresten Nils Jakob Hoff, manager Jørn Ernst og noen av sine nærmeste venninner på første rad under den åpne høringen i NIFs domsutvalg.

Til tross for at Johaug-leiren hadde innfunnet seg med at CAS-høringen går for lukkede dører, ble det rettet et eget ønske om å ha Johaugs nærmeste støttespillere til stede.

Men CAS sa nei.

– Det var et ønske fra vår side om at Hoff og (Jørn) Ernst skulle være der. Men det kom et klart nei, sier advokat Christian Hjort til NRK.

Fem advokater – tre til stede

Før helgen skrev NRK at Johaug-teamet droppet en offisiell anmodning om åpen CAS-høring da FIS allerede hadde gitt beskjed om at en åpning var uaktuelt.

Det er heller ikke vanlig at partene får ha sine nærmeste til stede i en lukket rettssak, men siden CAS er en privat voldgiftsrett, var advokatene usikre på praksisen, forklarer Hjort.

– Vi visste at høringen ville bli lukket, men vi visste ikke hvor lukket en høring i CAS faktisk er, sier advokaten.

Hoff Ernst

FØRSTE RAD: Nils Jacob Hoff og manager Jørn Ernst hadde øyekontakt med Therese Johaug under høringen i NIFs domsutvalg i januar.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hjort vil ta plass sammen med hyrede Mike Morgan og Howard Jacobs, som har samarbeidet med Morgan i en rekke CAS-saker.

Det er imidlertid ikke funnet plass til Morgans assistent og Hjorts kollega Mikkel Toft Gimse, som assisterte Hjort under NIF-høringen.

Men alle fem tar del i forberedelsene av saken i Lausanne.

– Naturlig å ha noen der

Da NRK fikk komme inn i forhandlingsrommet i CAS, sto de tre langbordene, hvor aktørene sitter, så tett til veggen at det er svært begrenset plass i rommet.

Det er også dårlig plass bak vitneboksen, som står på den ene kortsiden foran inngangsdøren.

– Hun (Johaug) må bare innrette seg etter det. Det er klart at hun synes det hadde vært hyggelig om Hoff var der, sier Hjort.

Hoff forklarer at avslaget ikke er et problem for hans del, men han mener tilstedeværelsen kunne gitt en ekstra trygghet for Johaug.

– Det er fint å ha noen som støtter deg i en sånn situasjon. Det er naturlig å ha noen rundt deg når du ikke har det lett. Men hun klarer absolutt å være der alene. Hun tar dette til etterretning, sier roeren, som er på plass i Lausanne.

– For Therese hadde det vært en støtte å ha hatt i alle fall Nils Jacob der, men jeg tror ikke det vil spille noen stor rolle når hun sitter der, sier manager Jørn Ernst.

Johaug får møte både kjæresten og manageren i pausene gjennom dagen.

Johaug

KLAR: Therese Johaug ankom Lausanne søndag kveld og har brukt tiden på å forberede seg. Hun ønsker ikke å kommentere saken før etter CAS-høringen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal