Russisk trener ber Johaug stille i herreklassen neste år: – Hun er fra en annen verden

LYSEBOTN/OSLO (NRK): Therese Johaug var nok en gang suveren under rulleskirennet Lysebotn opp. Hun slo konkurrentene med nesten tre minutter, og satte rekord i ekstremløpet.

OVERLEGEN Therese Johaug

SUVEREN: Therese Johaug knuste sin egen rekord opp Lysebotn.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Hverken Charlotte Kalla, Ebba Andersson eller Frida Karlsson stilte til start da Therese Johaug slo sin gamle bestenotering i det 7,5 kilometer lange motbakkerennet på 31:46 med 28 sekunder.

Den nye rekorden lyder på 31:18.

Ingvild Flugstad Østberg, som ble nummer to, hele 2:49 bak Johaug, sier at svensk deltakelse ikke hadde hatt noe å si for resultatlisten.

Vi skulle gjerne hatt svenskene her, for Therese hadde knust dem uansett, så da hadde vi gitt litt «svenskedeng» i tillegg. Men det fikk vi ikke i dag, ler Østberg etter å ha kommet på pallen i rennet for første gang.

Johaug sier at hun også savnet svenskene til start.

– Jeg hadde håpet at både Charlotte (Kalla) og Ebba (Andersson) skulle stille, men da får vi heller ta matchen til vinteren, sier Johaug.

Den finske skiskytteren Kaisa Mäkäräinen ble nummer tre.

Marcus Cramer mener Johaug burde ha stilt i herreklassen.

Marcus Cramer

IMPONERT: Russlands trener Marcus Cramer.

Foto: Mikal Emil Aaserud / NRK

– Jeg ble imponert i fjor, men i år er jeg enda mer imponert. Hun er vel rundt tre minutter foran nest beste. Og de nest beste i dag er gode. Det er navn som Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga. Johaug er fra en annen verden. Nå bør hun starte med herrene. Det må være enda mer motiverende, både for henne og for guttene, noe som hadde gjort at de hadde gått fortere, sier Markus Cramer, trener for Russland.

– Så det er ditt forslag til Johaug og arrangøren?

– Ja, hvorfor ikke? Med tre minutter foran, så er det sikkert kjedelig for Johaug. Hun kan gå med herrene, sier han og smiler.

– Tidsmessig bedre enn noen gang

Johaug er først og fremst fornøyd med at hun klarte å sette en ny rekord motbakken.

– Det var stort. Jeg hadde mine anelser, jeg fulgte med på klokken underveis. Jeg måtte bare prøve å unngå å bli stiv, sier Johaug til NRK etter målgang.

Er du bedre enn noen gang?

– Tidsmessig er det jo det, men det er vanskelig å si. Jeg kan si at jeg er på nivået som jeg var på forrige vinter, svarer Johaug.

Østberg sier det er umulig å utfordre Johaug i motbakkeløpet.

– Det er ingenting å gjøre med hun som vinner, men det var bra, jeg er fornøyd. Men det var jævlig hardt, sier Østberg om egen prestasjon.

Østberg

SLITEN: Ingvild Flugstad Østberg.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Topp fem fra Lysebotn opp:

 • 1. Therese Johaug, 31:18
 • 2. Ingvild Flugstad Østberg, 34:07
 • 3. Kaisa Mäkäräinen, 35:30
 • 4. Anna Netsjajevskaja, 36:22
 • 5. Ragnhild Haga, 36:37

Musgrave med ny seier i nyvinning

For første gang ble det avviklet egen konkurranse i staking Lysebotn Opp torsdag. Der var Andrew Musgrave sterkest, og briten tok sin andre seier på like mange dager etter at han vant gårsdagens 60km.

Langløpsspesialisten Morten Eide Pedersen fulgte deretter 28 sekunder bak, mens Sjur Røthe ble nummer tre.

Topp fem, herrer staking:

 • 1. Andrew Musgrave, 30:52
 • 2. Morten Eide Pedersen, 31:20
 • 3. Sjur Røthe, 31:22
 • 4. Andreas Nygaard, 31.46
 • 5. Jean Marc Gaillard, 31.48

I kvinneklassen var det Astrid Øyre Slind som vant med tiden 38:10. Det var 1.24 foran Emilie Fleten som staket inn til andreplass, mens Justyna Kowalczyk ble nummer tre.

Topp fem, kvinner staking:

 • 1. Astrid Øyre Slind, 38:10
 • 2. Emilie Fleten, 39:34
 • 3 Justyna Kowalczyk, 39:56
 • 4. Thea Krokan Murud, 40:05
 • 5. Kari Vikhagen Gjeitnes, 41:32

Krüger vant herreklassen

I herrenes skøyterenn vant Simen Hegstad Krüger Lysebotn opp for andre året på rad med tiden 28:33. Krüger vant tre sekunder foran klubbkamerat Hans Christer Holund.

De to ble også nummer én og to i fjor.

Topp fem, herrer skøyting:

 • 1. Simen Hegstad Krüger, 28:33
 • 2. Hans Christer Holund, 28:36
 • 3. Maurice Manificat, 29:34
 • 4. Simen Andreas Sveen, 29:50
 • 5. Ilia Porosjkin, 29:58

Se høydepunktene fra dagens Lysebotn opp her eller på NRK1 fra klokken 22.00 i kveld.

Siste nytt

 • Grovt hetset av kommentator

  Fotballkommentatoren Luciano Passirani får ikke lenger jobbe som TV-ekspert etter at han søndag kom med en rasistisk kommentar mot Inter-spissen Romelu Lukaku.

  Det var under sending på fotballkanalen TopCalcio24 at Passirani uttalte seg svært uheldig, skriver blant andre AP og BBC. Etter å ha startet med å si at han liker Lukaku og synes Inter har gjort et bra kjøp, kom den italienske fotballeksperten med følgende beskrivelse:

  – Om du går mot ham én mot én, er du død. Du går i bakken. Den eneste måten å stoppe ham på er kanskje å gi ham ti bananer som han kan spise.

  Programdirektør i TopCalcio24, Fabia Ravezzani, sier ifølge BBC at de ikke kunne beholde Passirani som TV-ekspert, til tross for at han beklaget uttalelsen umiddelbart.

  – Herr Passirani er 80 år gammel, og i et forsøk på å gi Lukaku et kompliment brukte han en metafor som viste seg å være rasistisk. Det var et øyeblikks galskap, men vi kan ikke tolerere en slik feil, sier Ravezzani.

  Lukaku spilte sin tredje seriekamp for Inter i helgen. I forrige serierunde, mot Cagliari, ble han utsatt for rasistiske tilrop fra hjemmefansen da han scoret Inters 2-1-mål på straffespark. (NTB)

  Lukaku
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Norsk lagsølv i skyte-EM

  Rifleskytterne Jenny Stene, Katrine Lund og Jeanette Hegg Duestad tok mandag historiens andre norske EM-medalje i lagkonkurransen på 50 meter liggende.

  Katrine Lund ble best av de norske individuelt med sjuendeplass og 623,8 poeng. Tett bak fulgte Jenny Stene med 623,2 poeng på åttendeplass, mens Jeanette Hegg Duestad ble nummer ti på 622,4 poeng.

  Laggullet gikk til Russland med 1871,6 poeng, mens Norge fulgte deretter med 1869,4. Tyskland tok bronsen.

  Norge har kun en gang tidligere vunnet EM-medalje i

  lagkonkurransen på 50 meter liggende på kvinnesiden. Det var da

  Gyda Olssen, Hanne Skarpodde og Hanne Nesland vant gull i 2003. (NTB)

  Jeanette Hegg Duestad
  Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters
 • Ødegaard om drømmemålet: – Galskap

  Martin Ødegaard har fordøyd det han opplevde som et av karrierens største øyeblikk så langt da han scoret mot Atletico Madrid lørdag.

  I et stort intervju med lokalavisen Diario Vasco kaller Ødegaard det å score mot den meritterte hovedstadsklubben galskap.

  – Du vet ikke hva du skal tenke. Jeg ble revet med fordi det var et veldig fint øyeblikk, sier Ødegaard.

  Dagen etter drømmedebuten fikk han toppkarakter på spillerbørsene i Spanias tre største sportsaviser. Mandag ettermiddag ble han også tatt ut på rundens lag i La Liga. Nordmannen merket også støtten fra publikum på tribunen.

  – Det var veldig spesielt, stemningen var fantastisk og stadion er fantastisk. Det var en av de mest spesielle dagene i idrettskarrieren min, det er jeg ikke i tvil om, sier han til Diario Vasco (NTB).

  Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal