Johaug med kjempeprolog

Therese Johaug (25) leverte en av karrierens beste prologer da hun endte på 11.-plass i sprintprologen i Falun fredag formiddag.

Therese Johaug

VIDERE FRA PROLOGEN: Therese Johaug er klar for kvartfinale på sprinten i Falun.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

 • Se sprintfinalene i Falun fra kl 14.30 her!

Johaug, som aldri har hatt sin styrke i sprintløypa, gikk inn til ellevte beste tid på klassiskprologen i Falun. I mål var hun 6,42 sekunder bak Ingvild Flugstad Østberg.

Marit Bjørgen og Therese Johaug

KJEMPER OM KRYSTALLKULA: Marit Bjørgen og Therese Johaug.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Flugstad Østberg vant prologen suverent, 2,89 sekunder foran Marit Bjørgen som ble nummer to.

Johaug er dermed kvalifisert for kvartfinale på sprinten, som skjer senere i dag

Har 39 poengs forsprang

Therese Johaug er avhengig av et godt resultat på fredagens sprint for å kunne henge med Marit Bjørgen i kampen om verdenscupsammendraget. Bjørgen er blant favorittene til å vinne sprinten, og Johaug bør kapre så mange verdenscuppoeng som mulig.

Før verdenscupavslutningen i Falun har verdenscupleder Johaug et forsprang på 39 poeng ned til Bjørgen på 2.-plass. Johaug har i øyeblikket 1281 poeng mens Bjørgen følger like bak på 1242 poeng.

I minitouren i Falun (tre øvelser er satt sammen til en liten turnering) kan man maksimalt få 300 poeng til sammen. På søndag skal verdenscupkula deles ut.

Les også: Slik skal Johaug holde unna for Bjørgen

Mange norske videre

Heidi Weng (nummer 6), Celine Brun-Lie (12), Kathrine Rolsted Harsem (14), Maiken Caspersen Falla (21) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) er også videre til kvartfinalene.

Martine Ek Hagen og Kristin Størmer Steira klarte ikke å ta seg videre fra prologen.

Golberg best av gutta

Pål Golberg var best av de norske herrene med 3.-plass i klassiskprologen i Falun. Han var 1,98 sekunder bak prologvinner Calle Halfvarsson fra Sverige.

Ola Vigen Hattestad (6), Eirik Brandsdal (7), Finn Hågen Krogh (8), Eldar Rønning (19), Anders Gløersen (24), Didrik Tønseth (27) er også klare for kvartfinalene.

Martin Johnsrud Sundby, som allerede har avgjort verdenscupen sammenlagt i herreklassen, klarte ikke å ta seg videre fra prologen. Oslo-gutten endte på 34.-plass. Kun de 30 beste går til kvartfinale.

Samme skjebne led Chris Jespersen og Sjur Røthe, som begge endte langt nede på resultatlista.

Sprintfinalene starter kl 14.30. De kan du se direkte på NRK1.

Siste nytt

 • Bronse til Tiril Udnes Weng

  Langrennsløperen Tiril Udnes Weng gikk inn til bronse på kvinnenes 10 km fri teknikk i U23-VM i Lahti onsdag. Gullet gikk til russiske Maria Istomina.

  Udnes Weng tok mandag sølvet på den klassiske sprinten.

  Tiril Udnes Weng
  Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix
 • Djokovic klar for semifinale

  En resignert Kei Nishikori måtte kaste inn håndkleet i det andre settet mot verdensener Novak Djokovic. Han er nå klar for sin 34. Grand Slam-semifinale.

  Nishikori måtte ta en medisinsk timeout etter å ha tapt det første settet 1-6.

  Djokovic jubel
  Foto: Michel Euler / AP
 • Skjelbred forlenger kontrakten

  Den tidligere landslagskapteinen Per Ciljan Skjelbred har skrevet under på en ny ettårsavtale med den tyske bundesligaklubben Hertha Berlin. Nordmannen har vært i klubben i seks år.

  -
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal