Hopp til innhold

Weng på pallen i Johaugs skadefravær: – Veldig glad at ikke strikken sprakk

ENGADIN (NRK): Både Therese Johaug og Frida Karlsson står over verdenscupfinalen på grunn av skader. Da tok Heidi Weng andreplassen bak Julia Stupak.

9T2NTXRivtk

PÅ PALLEN: Heidi Weng leverte i lørdagens fellesstart og har mulighet til å vinne verdenscupfinalen sammenlagt.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Laster innhold, vennligst vent..

I gigantenes fravær, prøvde svenske Ebba Andersson å mørne feltet i stykker. Men den hun mørnet mest, var seg selv. Dermed måtte hun ta til takke med tredjeplass.

I stedet ble det seier til russiske Julis Stupak, mens Heidi Weng fortsatte der hun slapp på VM-tremila sist lørdag – på en andreplass.

– Hun var rett og slett bare sterkere enn meg, så jeg hadde mer enn nok med å bare holde posisjonen min. Jeg hang på strikken så å si fra start, så jeg er veldig glad at ikke strikken sprakk før jeg var i mål, sier Weng i intervjuet med NRK.

Så avslører hun at hun denne gangen hadde det ekstra travelt med å komme seg til mål:

– Jeg rakk akkurat do da jeg komme i mål også, så det var jo veldig greit! Det er første gang jeg har hatt det sånn. Det var digg å rekke doen. Det kunne gått gæli, det, sier hun med et smil.

– Bra det ikke var en runde til?

– Ja, det var godt, for stakkar de som hadde vært bak meg da!

Se intervjuet her:

OVERRASKET: Heidi Weng var veldig fornøyd – med å rekke å komme seg på do

Betennelse for Johaug

Søndag er det 30 km jaktstart i fristil basert på lørdagens resultater. Weng går ut sju sekunder bak Stupak

– Ja, det skal jeg fikse, og heldigvis har jeg Ebba sammen med meg. Jeg så på morgendagen som det jeg kanskje gleder meg mest til, men jeg håper på en litt bedre følelse, sier Weng etter rennet

Men lørdagen startet altså med en pressemelding om at Therese Johaug hadde trukket seg fra den siste verdenscuphelga på grunn av et betent håndledd.

– Dette går bra, men jeg må hvile hånden noen dager, sier Johaug selv i pressemeldingen.

RUSSISK SEIER: Julia Stupak henviste Heidi Weng til andreplass.

Årsak: Varme og tynne hansker

Johaug tok som kjent fire gull under VM i Oberstdorf, som for kvinnenes del ble avsluttet for nøyaktig en uke siden. Hun var dermed klar favoritt i verdenscupfinalen i sveitsiske Engadin.

MwlUeE54pD8

BEST I VERDEN: Therese Johaug ga konkurrentene ingen mulighet under VM i Oberstdorf.

Foto: Lise Åserud / NTB

Landslagslege Remi Andersen forteller at betennelsen indirekte skyldes det varme VM-været i Oberstdorf, og forklare det på følgende måte:

– Therese går vanligvis med litt tjukke hansker som polstrer godt på håndleddet. Da ble det tynnere hansker og et litt annet håndtak for å tilpasse hanskene. Når man får litt nytt utstyr med langvarig belastning, kan det gi litt irritasjon eller lett betennelse.

Landslagslege Remi Andersen

PEKER PÅ VARMEN: Landslagslege Remi Andersen.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Ifølge legen er betennelsen allerede i bedring, og Johaug har trent alternativt denne uka

– Hun har vært veldig flink til å avlaste og gå litt uten staver og løpe. Det er det som er fornuftig. Når kroppen har litt smerter, er det et tegn på at den ønsker å få litt ro, sier han.

Ifølge Andersen kunne Johaug også gått helgens konkurranser, men velger å ikke risikere en forverring av skadesituasjonen.

– Hun var på ski i går, og når hun tilpasser det, går det bra å trene. Men i løypa her er det veldig mye staking, så det ville vært for tøff belastning, konstaterer han.

«Tiltufsad» Karlsson

Johaugs skade innebærer at de to beste distanseløperne fra VM nå er ute av verdenscupfinalen. Svenske Frida Karlsson, som tok to sølv og en bronse i VM, har trukket seg på grunn av skaden hun pådro seg i et fall i VM-tremila.

Karlsson har fortsatt ikke fått noen endelig diagnose

– Jeg tror, eller fysioen tror, at senen med tommelen som feste på midten av underarmen har blitt litt «tiltufsad», sa Karlsson til NRK fredag.

– Den blir bedre og bedre, synes jeg. Men den er ikke helt bra. Jeg har avlastet den og gått med én stav. Jeg kan røre tommelen mer og mer, men det er fortsatt litt vondt. Så vi får se hva det viser seg at det er, sa Karlsson.

Jessie Diggins fra USA har allerede vunnet verdenscupen, uavhengig av helgens finale.

Her kan du se fallet som forårsaket Karlssons skade:

Siste nytt

 • Newcastle-sjefen frykter langt skadeavbrekk for profil: – Han vet at det er alvorlig

  Den engelske kantspilleren Harvey Barnes (25) har pådratt seg en uvanlig skade i foten. Det kan i verste fall bety flere måneder på sidelinjen.

  Newcastle-trener Eddie Howe var alt annet enn optimistisk på engelskmannens vegne da han møtte pressen tirsdag. Barnes forlot gressmatta tidlig i søndagens 8-0-seier mot Sheffield United.

  Kantspilleren har blitt grundig undersøkt, og de kommende dagene vil spesialister avgjøre om Barnes trenger en operasjon før han starter rehabiliteringen.

  – Det er en skade rett under tåa, så det er veldig uvanlig. Han har vært langt nede siden han selv vet at det er alvorlig. Vi frykter at det er snakk om måneder før han er tilbake, sa Howe ifølge Sky Sports.

  Barnes ble hentet til Newcastle i sommer etter at han forrige sesong rykket ned med Leicester. I sesonginnledningen har det imidlertid bare blitt to kamper fra start.

  Skaden til Barnes betyr ytterligere spilletid til blant andre Anthony Gordon, Jacob Murphy og Miguel Almirón. (NTB)

  Harvey Barnes
  Foto: DARREN STAPLES / AFP
 • Sørloth har matchet klubblegender – jakter scoringsrekord onsdag

  Kun én gang tidligere har en Villarreal-spiller scoret i fem La Liga-kamper på rad. Onsdag kan Alexander Sørloth tangere rekorden til legenden Diego Forlán.

  Den norske landslagsspissen har fått en forrykende start på sesongen i spansk fotball. Fire mål på seks kamper er fasiten. Scoringene har kommet i de fire siste oppgjørene mot Barcelona, Cádiz, Almería og Rayo Vallecano.

  Aldri tidligere i Villarreals historie har en spiller scoret flere enn fire mål på sesongens seks første ligakamper, melder klubben. Dermed har Sørloth utlignet rekorden til Giuseppe Rossi, Gica Craioveanu, Nico Sansone og Arnaut Danjuma.

  I onsdagens ligamøte hjemme mot Girona kan nordmannen samtidig tangere enn annen klubbrekord. Tidligere Manchester United-spiller Diego Forlán er den eneste spilleren som har scoret i fem strake ligakamper for Villarreal. Det gjorde uruguayaneren i 2004-2005-sesongen.

  Da ble Forlan til slutt toppscorer i den spanske ligaen med 25 mål.

  Det er ikke helt utenkelig at Sørloth kan slå rekorden, for så sent som i fjor scoret han i fem strake ligakamper for Real Sociedad. (NTB)

  Sørloth
  Foto: JAVIER SORIANO / AFP
 • Deila-søstrene sammen i landslagstroppen for første gang

  Søstrene Thale og Live Rushfeldt Deila er for første gang tatt ut i samme landslagstropp i håndball til kampene i EHF Euro Cup. Målvakt June Krogh er debutant.

  Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde tirsdag de 19 spillerne som skal representere Norge i kampene mot Ungarn og Sveits i midten av oktober.

  Der har både Odense-spiller Thale Rushfeldt Deila og tvillingsøster Live fått plass. Førstnevnte var med i EM-troppen i fjor.

  Samlingen er den eneste før det endelige VM-uttaket blir gjort 7. november. Spillerne som er inkludert i troppen til oktober-kampene, er dermed de som er mest aktuelle til å bli valgt ut til VM, opplyser håndballforbundet.

  Hele troppen:

  Målvakter: Marie Davidsen (CSM Bucuresti), Katrine Lunde (Vipers Kristiansand), June Cecilie Krogh (Follo)

  Bakspillere: Emilie Hegh Arntzen (CSM Bucuresti), Stine Ruscetta Skogrand (Ikast), Nora Mørk (Esbjerg), Stine Bredal Oftedal, (Györ), Kristine Breistøl (Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Ikast), Henny Ella Reistad (Esbjerg), Thale Rushfeldt Deila (Odense), Live Rushfeldt Deila (Sola)

  Kantspillere: Malin Aune (Odense), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Emilie Margrethe Hovden (Györ)

  Linjespillere: Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (CSM Bucuresti).

  (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, semifinale: Norge - Frankrike (28-20)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste