Weng på pallen i Johaugs skadefravær: – Veldig glad at ikke strikken sprakk

ENGADIN (NRK): Både Therese Johaug og Frida Karlsson står over verdenscupfinalen på grunn av skader. Da tok Heidi Weng andreplassen bak Julia Stupak.

9T2NTXRivtk

PÅ PALLEN: Heidi Weng leverte i lørdagens fellesstart og har mulighet til å vinne verdenscupfinalen sammenlagt.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Laster innhold, vennligst vent..

I gigantenes fravær, prøvde svenske Ebba Andersson å mørne feltet i stykker. Men den hun mørnet mest, var seg selv. Dermed måtte hun ta til takke med tredjeplass.

I stedet ble det seier til russiske Julis Stupak, mens Heidi Weng fortsatte der hun slapp på VM-tremila sist lørdag – på en andreplass.

– Hun var rett og slett bare sterkere enn meg, så jeg hadde mer enn nok med å bare holde posisjonen min. Jeg hang på strikken så å si fra start, så jeg er veldig glad at ikke strikken sprakk før jeg var i mål, sier Weng i intervjuet med NRK.

Så avslører hun at hun denne gangen hadde det ekstra travelt med å komme seg til mål:

– Jeg rakk akkurat do da jeg komme i mål også, så det var jo veldig greit! Det er første gang jeg har hatt det sånn. Det var digg å rekke doen. Det kunne gått gæli, det, sier hun med et smil.

– Bra det ikke var en runde til?

– Ja, det var godt, for stakkar de som hadde vært bak meg da!

Se intervjuet her:

OVERRASKET: Heidi Weng var veldig fornøyd – med å rekke å komme seg på do

Betennelse for Johaug

Søndag er det 30 km jaktstart i fristil basert på lørdagens resultater. Weng går ut sju sekunder bak Stupak

– Ja, det skal jeg fikse, og heldigvis har jeg Ebba sammen med meg. Jeg så på morgendagen som det jeg kanskje gleder meg mest til, men jeg håper på en litt bedre følelse, sier Weng etter rennet

Men lørdagen startet altså med en pressemelding om at Therese Johaug hadde trukket seg fra den siste verdenscuphelga på grunn av et betent håndledd.

– Dette går bra, men jeg må hvile hånden noen dager, sier Johaug selv i pressemeldingen.

RUSSISK SEIER: Julia Stupak henviste Heidi Weng til andreplass.

Årsak: Varme og tynne hansker

Johaug tok som kjent fire gull under VM i Oberstdorf, som for kvinnenes del ble avsluttet for nøyaktig en uke siden. Hun var dermed klar favoritt i verdenscupfinalen i sveitsiske Engadin.

MwlUeE54pD8

BEST I VERDEN: Therese Johaug ga konkurrentene ingen mulighet under VM i Oberstdorf.

Foto: Lise Åserud / NTB

Landslagslege Remi Andersen forteller at betennelsen indirekte skyldes det varme VM-været i Oberstdorf, og forklare det på følgende måte:

– Therese går vanligvis med litt tjukke hansker som polstrer godt på håndleddet. Da ble det tynnere hansker og et litt annet håndtak for å tilpasse hanskene. Når man får litt nytt utstyr med langvarig belastning, kan det gi litt irritasjon eller lett betennelse.

Landslagslege Remi Andersen

PEKER PÅ VARMEN: Landslagslege Remi Andersen.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Ifølge legen er betennelsen allerede i bedring, og Johaug har trent alternativt denne uka

– Hun har vært veldig flink til å avlaste og gå litt uten staver og løpe. Det er det som er fornuftig. Når kroppen har litt smerter, er det et tegn på at den ønsker å få litt ro, sier han.

Ifølge Andersen kunne Johaug også gått helgens konkurranser, men velger å ikke risikere en forverring av skadesituasjonen.

– Hun var på ski i går, og når hun tilpasser det, går det bra å trene. Men i løypa her er det veldig mye staking, så det ville vært for tøff belastning, konstaterer han.

«Tiltufsad» Karlsson

Johaugs skade innebærer at de to beste distanseløperne fra VM nå er ute av verdenscupfinalen. Svenske Frida Karlsson, som tok to sølv og en bronse i VM, har trukket seg på grunn av skaden hun pådro seg i et fall i VM-tremila.

Karlsson har fortsatt ikke fått noen endelig diagnose

– Jeg tror, eller fysioen tror, at senen med tommelen som feste på midten av underarmen har blitt litt «tiltufsad», sa Karlsson til NRK fredag.

– Den blir bedre og bedre, synes jeg. Men den er ikke helt bra. Jeg har avlastet den og gått med én stav. Jeg kan røre tommelen mer og mer, men det er fortsatt litt vondt. Så vi får se hva det viser seg at det er, sa Karlsson.

Jessie Diggins fra USA har allerede vunnet verdenscupen, uavhengig av helgens finale.

Her kan du se fallet som forårsaket Karlssons skade:

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal