Hopp til innhold

Weng på pallen i Johaugs skadefravær: – Veldig glad at ikke strikken sprakk

ENGADIN (NRK): Både Therese Johaug og Frida Karlsson står over verdenscupfinalen på grunn av skader. Da tok Heidi Weng andreplassen bak Julia Stupak.

9T2NTXRivtk

PÅ PALLEN: Heidi Weng leverte i lørdagens fellesstart og har mulighet til å vinne verdenscupfinalen sammenlagt.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Laster innhold, vennligst vent..

I gigantenes fravær, prøvde svenske Ebba Andersson å mørne feltet i stykker. Men den hun mørnet mest, var seg selv. Dermed måtte hun ta til takke med tredjeplass.

I stedet ble det seier til russiske Julis Stupak, mens Heidi Weng fortsatte der hun slapp på VM-tremila sist lørdag – på en andreplass.

– Hun var rett og slett bare sterkere enn meg, så jeg hadde mer enn nok med å bare holde posisjonen min. Jeg hang på strikken så å si fra start, så jeg er veldig glad at ikke strikken sprakk før jeg var i mål, sier Weng i intervjuet med NRK.

Så avslører hun at hun denne gangen hadde det ekstra travelt med å komme seg til mål:

– Jeg rakk akkurat do da jeg komme i mål også, så det var jo veldig greit! Det er første gang jeg har hatt det sånn. Det var digg å rekke doen. Det kunne gått gæli, det, sier hun med et smil.

– Bra det ikke var en runde til?

– Ja, det var godt, for stakkar de som hadde vært bak meg da!

Se intervjuet her:

OVERRASKET: Heidi Weng var veldig fornøyd – med å rekke å komme seg på do

Betennelse for Johaug

Søndag er det 30 km jaktstart i fristil basert på lørdagens resultater. Weng går ut sju sekunder bak Stupak

– Ja, det skal jeg fikse, og heldigvis har jeg Ebba sammen med meg. Jeg så på morgendagen som det jeg kanskje gleder meg mest til, men jeg håper på en litt bedre følelse, sier Weng etter rennet

Men lørdagen startet altså med en pressemelding om at Therese Johaug hadde trukket seg fra den siste verdenscuphelga på grunn av et betent håndledd.

– Dette går bra, men jeg må hvile hånden noen dager, sier Johaug selv i pressemeldingen.

RUSSISK SEIER: Julia Stupak henviste Heidi Weng til andreplass.

Årsak: Varme og tynne hansker

Johaug tok som kjent fire gull under VM i Oberstdorf, som for kvinnenes del ble avsluttet for nøyaktig en uke siden. Hun var dermed klar favoritt i verdenscupfinalen i sveitsiske Engadin.

MwlUeE54pD8

BEST I VERDEN: Therese Johaug ga konkurrentene ingen mulighet under VM i Oberstdorf.

Foto: Lise Åserud / NTB

Landslagslege Remi Andersen forteller at betennelsen indirekte skyldes det varme VM-været i Oberstdorf, og forklare det på følgende måte:

– Therese går vanligvis med litt tjukke hansker som polstrer godt på håndleddet. Da ble det tynnere hansker og et litt annet håndtak for å tilpasse hanskene. Når man får litt nytt utstyr med langvarig belastning, kan det gi litt irritasjon eller lett betennelse.

Landslagslege Remi Andersen

PEKER PÅ VARMEN: Landslagslege Remi Andersen.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Ifølge legen er betennelsen allerede i bedring, og Johaug har trent alternativt denne uka

– Hun har vært veldig flink til å avlaste og gå litt uten staver og løpe. Det er det som er fornuftig. Når kroppen har litt smerter, er det et tegn på at den ønsker å få litt ro, sier han.

Ifølge Andersen kunne Johaug også gått helgens konkurranser, men velger å ikke risikere en forverring av skadesituasjonen.

– Hun var på ski i går, og når hun tilpasser det, går det bra å trene. Men i løypa her er det veldig mye staking, så det ville vært for tøff belastning, konstaterer han.

«Tiltufsad» Karlsson

Johaugs skade innebærer at de to beste distanseløperne fra VM nå er ute av verdenscupfinalen. Svenske Frida Karlsson, som tok to sølv og en bronse i VM, har trukket seg på grunn av skaden hun pådro seg i et fall i VM-tremila.

Karlsson har fortsatt ikke fått noen endelig diagnose

– Jeg tror, eller fysioen tror, at senen med tommelen som feste på midten av underarmen har blitt litt «tiltufsad», sa Karlsson til NRK fredag.

– Den blir bedre og bedre, synes jeg. Men den er ikke helt bra. Jeg har avlastet den og gått med én stav. Jeg kan røre tommelen mer og mer, men det er fortsatt litt vondt. Så vi får se hva det viser seg at det er, sa Karlsson.

Jessie Diggins fra USA har allerede vunnet verdenscupen, uavhengig av helgens finale.

Her kan du se fallet som forårsaket Karlssons skade:

Siste nytt

 • Juniorjentene til VM-finale

  Norge banket Nederland 32-23 og innkasserte finalebillett i junior-VM i håndball for kvinner. Tittelkampen spilles mot Ungarn søndag.

  Det sto 14-14 etter første omgang, men etter hvilen ble Nederland løpt i senk av de norske juniorjentene.

  Martine Andersen og Johanne Nypan noterte begge seks mål i fredagens semifinale i slovenske Celje. I mål hadde June Krogh rundt 50 i redningsprosent.

  – I 25 minutter i annen omgang pakket vi fullstendig igjen, og det er det som avgjør, sa landslagstrener Tore Johannessen til handball.no etter seieren.

 • Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

  Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023.

  Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng.

  Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport.

  Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter. Da møter han Jan-Krzysztof Duda fra Polen.

  31-åringen vant også i fjor kandidatturneringen, og det gjorde ham til utfordrer mot Magnus Carlsen i VM-kampen i Dubai før jul. Der ble det klar norsk seier (7,5-3,5).

  Det er langt ifra sikkert at det blir en reprise av duellen i første halvdel av 2023. Carlsen har uttalt seg tvilende til å stille i VM for sjette gang. Han har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013. (NTB)

  Jan Nepomnjasjtsjij
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM

  Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken.

  Det melder Bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund.

  – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser. Dersom det i tillegg involverer betaling, ser vi på det som svært alvorlig, skriver enhetsleder Eirik Haugen Tysse i en e-post til BA.

  Tre Gular-utøvere var kvalifisert til 1500-meterfinalen: Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe.

  BA meldte fredag at Wikshåland noen timer i forkant ble oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde, som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM.

  – Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen.

  – Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse.

  Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass.

  – Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter slik at Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, forklarer Førde.

  Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli. (NTB)

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste