Hopp til innhold

Johaug knuste Northug med ni minutter

AURE/OSLO (NRK): Det var ikke mange gutter som klarte å holde følge med Therese Johaug i motbakkeløpet under Toppidrettsveka.

Johaug

MOTBAKKEDRONNING: Therese Johaug på toppen. Bilde fra Langrenn.com.

Foto: Langrenn.com

Under løpet Fonna Opp, som markerte åpningen på Toppidrettsveka, klinte Therese Johaug til med en tid på 31.18,8, og vant dameklassen halvannet minutt foran Heidi Weng.

Det var en tid som bare 9 av de 86 guttene som kom i mål klarte å slå.

Northug

Northug var en av de siste som kom i mål under Fonna opp.

Foto: Tobais Prosch Simonsen / NRK

Herrelangrenns desidert største profil Petter Northug, løp for eksempel på 40.37,4 og var over 9 minutter bak Johaug.

– Det er morsomt å være her og gi gutta litt bank. Men jeg er som skapt for motbakker, og har alltid vært god på det, sier hun til NRK etter målgang.

Johaug sier imidlertid at hun ikke tenkte mye på at hun distanserte gutt etter gutt underveis.

– Jeg tenkte ikke så mye på det oppover, jeg tenkte bare å åpne kontrollert og plukke folk oppover, sier hun.

Raskere enn mange profiler

Didrik Tønset vant herreklassen på 28.53,5, mens landslagskollega Niklas Dyrhaug kom inn på sjetteplass drøye halvminuttet foran Johaug.

– Det var brutalt, jeg er bare glad jeg ikke fikk bank. Hun var jo helt maniac oppi der. Det var viktig å ikke bli slått av en jente, sier han.

Det var det imidlertid mange profilerte herreløpere som ble. I tillegg til Northug var Johaug raskere enn Calle Halfvarsson, Anders Gløersen, Eldar Rønning og Øystein «Pølsa» Pettersen.

– Det er ikke mange gutter som kan gå med hevet hode her i dag, oppsummerte Pettersen tørt.

Siste nytt

 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste