Johaug knuste Northug med ni minutter

AURE/OSLO (NRK): Det var ikke mange gutter som klarte å holde følge med Therese Johaug i motbakkeløpet under Toppidrettsveka.

Johaug

MOTBAKKEDRONNING: Therese Johaug på toppen. Bilde fra Langrenn.com.

Foto: Langrenn.com

Under løpet Fonna Opp, som markerte åpningen på Toppidrettsveka, klinte Therese Johaug til med en tid på 31.18,8, og vant dameklassen halvannet minutt foran Heidi Weng.

Det var en tid som bare 9 av de 86 guttene som kom i mål klarte å slå.

Northug

Northug var en av de siste som kom i mål under Fonna opp.

Foto: Tobais Prosch Simonsen / NRK

Herrelangrenns desidert største profil Petter Northug, løp for eksempel på 40.37,4 og var over 9 minutter bak Johaug.

– Det er morsomt å være her og gi gutta litt bank. Men jeg er som skapt for motbakker, og har alltid vært god på det, sier hun til NRK etter målgang.

Johaug sier imidlertid at hun ikke tenkte mye på at hun distanserte gutt etter gutt underveis.

– Jeg tenkte ikke så mye på det oppover, jeg tenkte bare å åpne kontrollert og plukke folk oppover, sier hun.

Raskere enn mange profiler

Didrik Tønset vant herreklassen på 28.53,5, mens landslagskollega Niklas Dyrhaug kom inn på sjetteplass drøye halvminuttet foran Johaug.

– Det var brutalt, jeg er bare glad jeg ikke fikk bank. Hun var jo helt maniac oppi der. Det var viktig å ikke bli slått av en jente, sier han.

Det var det imidlertid mange profilerte herreløpere som ble. I tillegg til Northug var Johaug raskere enn Calle Halfvarsson, Anders Gløersen, Eldar Rønning og Øystein «Pølsa» Pettersen.

– Det er ikke mange gutter som kan gå med hevet hode her i dag, oppsummerte Pettersen tørt.

Siste nytt

 • Bulgarias landslagssjef går av

  Krasimir Balakov går av som landslagssjef for Bulgaria, skriver Sky Sports. Både han og forbundet har vært i hardt vær etter rasismeskandalen under kampen mot England. Sky Sports mener å vite at det er flere som går av i solidaritet med Balakov.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN
 • Mulig El Clásico 18. desember

  I en pressemelding skriver Real Madrid at begge klubbene har foreslått 18. desember som en passende dato for det utsatte oppgjøret. El Clásico, som er kampen mellom Barcelona og Real Madrid, var opprinnelig satt opp til å spilles 26. oktober, men er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona

  Zinedine Zidane
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Klopp spøkte om Solskjær

  Liverpool-manager Jürgen Klopp sendte et lite stikk til Ole Gunnar Solskjær. Han spøkte litt med uttalelsene til Solskjær omkring skadde spillere. – I går ingen sjanse for de Gea og Pogba. Idag var det kanskje. I morgen er det kanskje en mulighet. Liverpool har ikke avgitt poeng på de åtte første kampene og leder Premier League overlegent.

  Jürgen Klopp
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal