Johaug knuste Bjørgen i comebacket

Marit Bjørgen (40) hadde igjen startnummer på brystet, men fikk tøffest mulig motstand i sitt første renn siden NM i 2018. For Therese Johaug stilte også til start.

Therese Johaug og Marit Bjørgen

ETTER MÅL: Det var god stemning mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen i målområdet.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Testløpet på rulleski gikk fra Årnes i Sørkedalen til Tryvannstårnet, og ble arrangert av Team Ragde Eiendom.

I motbakkeløpet endte Marit Bjørgen to minutter og to sekunder bak venninnen, Therese Johaug. Likevel mente Johaug at Bjørgen gjorde et veldig godt løp.

– Det er ikke langt unna. Jeg tok i alt jeg kunne, sier Johaug.

Nerver før start

Marit Bjørgen (40) kunne tidligere i år melde at hun er klar for et aldri så lite langløpseventyr for brødrene Anders og Jørgen Aukland sitt Team Ragde Eiendom.

Torsdag ettermiddag var comebacket et faktum. Et testløp på rulleski i regi av langløpslaget.

– Jeg er litt uvel, jeg er det. Men jeg har det i meg ennå, så nå får vi se om Johaug tør å stille til start, sier Bjørgen og ler før start.

Marit Bjørgen - testløp

Marit Bjørgen har vært ute av gamet i over to år. Sist hun deltok i en konkurranse var under NM i Alta april 2018

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Litt forsinket, men Therese Johaug tok Bjørgen sin utfordring.

– Er du redd for å tape?

– Du vet aldri, Bjørgen har trent, sier Johaug.

– Hvor mange minutt regner du med å slå ho med?

– Minutter? Nei, altså, hallo! Vi får ta resultatet når vi kommer i mål. Hun kommer til å stake bra opp der. Men jeg satser jo fortsatt, så jeg bør vel kanskje slå henne, sier Johaug.

Sist Bjørgen og Johaug møtte hverandre i en konkurranse, var så langt tilbake som under Oslo Skishow i juni 2015. Bjørgen var borte i 2016-sesongen for å bli mor for første gang. Da hun var tilbake i 2017- og 2018-sesongen var Johaug utestengt. Så la Bjørgen opp før Johaug var tilbake i 2019-sesongen.

Johaug kjente i likhet med Bjørgen på nervene.

Testløp

SPENTE FØR START: Marit Bjørgen og Therese Johaug hadde nerver før dagens testløp.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg kjenner det selv. Når det er mot Bjørgen, så kommer nervene, sier Johaug.

– Positivt overrasket

Selv om Johaug var overlegen, så var hun mektig imponert over den tidligere lagvenninnen.

– Det er rått. Det er ikke annet å si. Hun har vært ute av sirkuset i to år og trening er ferskvare. Selv om hun har gått fort før, så må det legges ned en jobb. Jeg synes Marit går bra. Jeg er jo toppidrettsutøver, så jeg burde jo slå henne, sier Johaug.

Bjørgen er også ganske fornøyd, og føler at hun ligger greit i rute med tanke på vinteren som kommer.

– Jeg synes det har gått bra i høst. Jeg har vært med på noen av langturene sammen med gutta på Team Ragde og jeg har fått positive svar. Jeg har fått positive svar, men jeg har ikke noen anelse om hvordan nivået er på damesida. Så jeg vet ikke hvor fort man må gå, sier Bjørgen.

I målområdet stod også NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Han mener dagens resultat var forventet med tanke på at det var så mange motbakker. Han har likevel tro på Bjørgen inn mot vinteren.

Torgeir Bjørn
Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Marit har jo et kjempegodt grunnlag fra før. Hun viste litt annerledes teknikk enn det Therese hadde. I det Therese fløy litt lett opp, så var det tunge drag over Marit, men den «poweren» der er jo noe hun trenger i lange løp utover vinteren. Nok lange økter, så er hun i toppen i langløp også, sier Bjørn.

Siste nytt

 • Krogh inn på nordnorsk regionlag

  Langrennsprofilen Finn-Hågen Krogh (30), som nylig ble vraket fra landslaget, blir en del av utviklingslaget Team Elon Nord-Norge for 2021/22-sesongen.

  Det opplyser Norges Skiforbund på sitt nettsted.

  Krogh røk ut av elitelandslaget da en av sprintplassene forsvant foran kommende sesong.

  Finn Hågen Krogh
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Får fylle tribunene med vaksinerte

  Baseballklubbene New York Yankees og New York Mets får fylle tribunene til siste plass fra 19. mai, så lenge alle tilskuere er vaksinert.

  Begge klubber svarer med å tilby gratisbilletter til alle som lar seg vaksinere ved ankomst til stadion.

  New York-guvernør Andrew Cuomo informerte om de nye reglene på en pressekonferanse sammen med Yankees-president Randy Levine og Mets-president Sandy Alderson.

  – Om 100 prosent er vaksinert, kan dere fylle stadion 100 prosent. For uvaksinerte gjelder tometersregelen, sa Cuomo.

  Janssen-vaksinen vil bli tilbudt gratis utenfor klubbenes arenaer, og alle som tar den vil få en gratisbillett. (NTB)

  Houston Astros v New York Yankees
  Foto: Sarah Stier / AFP
 • Välbe gir Røste kamp om styreverv

  Den russiske skipresidenten Jelena Välbe vil inn i toppen av Det internasjonale skiforbundet. Hun gir Erik Røste kamp om plassene rundt styrebordet.

  Onsdag gikk fristen for å nominere kandidater til vervene som president og styremedlemmer i Det internasjonale skiforbundet (FIS) ut. Nå er listene over aktuelle navn offentliggjort.

  Den viser at fire personer ønsker å bli Gianfranco Kaspers arvtaker i rollen som president. Den 77-årige sveitseren gir seg etter å ha vært president siden 1998.

  Navnene på de fire som er aktuelle for presidentvervet, kommer ikke som noen overraskelse. Svensk-britiske Johan Eliasch, den tidligere alpinisten Urs Lehmann fra Sveits, svenske Mats Årjes og tidligere FIS-generalsekretær Sarah Lewis har for lengst lansert sine kandidaturer.

  Listen over aktuelle styremedlemmer inneholder 17 navn. Den norske skipresidenten Erik Røste og Jelena Välbe er blant disse. Røste stiller til gjenvalg.

  Välbe
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal