Hopp til innhold

Johaug invitert til å spille årets kjendiskamp under Norway Cup

Dopingutestengte Therese Johaug får fortsatt invitasjoner til å delta på konkurranser og arrangementer. 29-åringen ble blant annet invitert til morgendagens kjendiskamp på Ekebergsletta.

Therese Johaug trener på Sognefjell, mai 2017

UTESTENGT: Johaug, her på Sognefjellet i mai, er utestengt fra all organisert idrett, inkludert oppvisningsarrangementer.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Vi takket nei på et tidlig tidspunkt, opplyser Johaugs manager Jørn Ernst til NRK.

Langrennsesset er suspendert etter å ha levert en positiv dopingprøve i fjor høst. Det er også grunnen til at hun takket nei til å stille opp på Norway Cup.

Jørn Ernst er Therese Johaugs manager, som møtte pressen utenfor idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

TAKKET NEI: Manager bekrefter at Johaug ble invitert til årets kjendiskamp.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Hun kan ikke være med på grunn av reglementet hun er underlagt i forbindelse med utestengelsen, sier Ernst, og legger til at hun likevel fortsatt inviteres til en del løp og arrangementer.

– Bare en morsom greie

– Johaug er suspendert fra alle Norges idrettsforbund-arrangementer. Denne kampen er bare en morsom greie, sier Lucy Thoresen, pressesjef i Norway Cup.

Hun presiserer at det er MOT og Right to play som inviterer deltakere til den årlige kjendiskampen. Johaug er Right to play-ambassadør.

– Vi forholder oss til de dommene som finnes, men Johaug har ikke fått en skikkelig dom ennå, forklarer Thoresen.

Hun legger til at Norway Cup forsøker å holde reglene selv om kampen er uhøytidelig.

– Det kommer politikere som Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, så det er viktig å ha det etiske på plass, fortsetter hun.

Forbudt å delta på oppvisningsarrangementer

Lars Vestad, informasjonsrådgiver i Antidoping Norge, henviser til WADA-koden på spørsmål om det kunne ha blitt problematisk om Johaug hadde stilt til start. I punkt 10.12.1 står det at det er ulovlig for suspenderte utøvere å delta på blant annet oppvisningsarrangementer.

– Vi har tidligere hatt stands på Ekebergsletta under Norway Cup, og vi har vært innom og testet. Det er noe vi kan komme til å gjøre i fremtiden også, sier Vestad om Antidoping Norges forhold til verdens største fotballturnering for barn og unge.

Siste nytt

 • Tre overtidsmål da Milan vant

  Milan så ut til å miste seieren på overtid mot Empoli, men Fodé Ballo-Touré og Rafael Leão sikret 3-1-seier i Serie A.

  Nedim Bajrami utlignet til 1-1 to minutter på overtid, men Milan ga ikke opp. Kun minuttet senere satte Ballo-Touré ballen i mål. Sju minutter på overtid scoret Leão.

  Ante Rebic sendte Milan i ledelsen etter 79 minutter. Det var med andre ord en hefitg avslutning på kampen.

  Milan står med 17 poeng etter åtte kamper og har tre poeng opp til serieleder Napoli. De lyseblå slo Torino 3-1 tidligere lørdag.

  Rafael Leao
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Lewandowskis målshow fortsetter

  Robert Lewandowski noterte seg for sitt niende ligamål da Barcelona slo Mallorca 1-0 lørdag. Katalanerne står stadig uten tap i La Liga.

  Lewandowski greide ikke å tegne seg på scoringslisten i første ligakamp, men deretter har både han og Barcelona fått fart på spillet og feid all ligamotstand av banen. De står med seks strake seirer der de har scoret 19 mål og bare sluppet inn ett.

  Lørdag brukte den polske stjernespissen 20 minutter på å sende gjestene i ledelsen. Han fikk ballen inne i 16-meteren, gjorde en dragning og banket ballen i det lengste hjørnet.

  Begge lag skapte målsjanser, men til slutt ble det med en knapp seier til Barcelona.

  I neste runde tar de imot Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo.

  Lewandowski
  Foto: JAIME REINA / AFP
 • Bolsjunov-trener ut mot IOC-presidenten

  Det har vært en stor debatt i skiverden om russiske utøvere skal tas inn i varmen igjen etter å ha vært utestengt som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

  Nå reagerer Bolsjunovs trener Jurij Borodavko på IOC-sjef Thomas Bach sine siste uttalelser, der Bach foreslår at russere kan komme tilbake dersom de tar avstand fra krigføringen.

  – Bachs uttalelser er ikke utpressing, men et forsøk på å destabilisere situasjonen i Russland. Alle slike uttalelser har kun den hensikten. Jeg tror ingen landslagsutøvere vil gjøre det, sier Borodavko ifølge det russiske mediet Championat.

  – Etter min mening er dette bare en provokasjon. De later som om de vil si innrømmelser og vil hjelpe utøverne, sier han videre.

  Norges Skiforbund har vært tydelige på at det per nå er uaktuelt å stille fra start i konkurranser der russere deltar.

  Verdenscup i Ruka
  Foto: Torstein Bøe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste