Johaug invitert til å spille årets kjendiskamp under Norway Cup

Dopingutestengte Therese Johaug får fortsatt invitasjoner til å delta på konkurranser og arrangementer. 29-åringen ble blant annet invitert til morgendagens kjendiskamp på Ekebergsletta.

Therese Johaug trener på Sognefjell, mai 2017

UTESTENGT: Johaug, her på Sognefjellet i mai, er utestengt fra all organisert idrett, inkludert oppvisningsarrangementer.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Vi takket nei på et tidlig tidspunkt, opplyser Johaugs manager Jørn Ernst til NRK.

Langrennsesset er suspendert etter å ha levert en positiv dopingprøve i fjor høst. Det er også grunnen til at hun takket nei til å stille opp på Norway Cup.

Jørn Ernst er Therese Johaugs manager, som møtte pressen utenfor idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

TAKKET NEI: Manager bekrefter at Johaug ble invitert til årets kjendiskamp.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Hun kan ikke være med på grunn av reglementet hun er underlagt i forbindelse med utestengelsen, sier Ernst, og legger til at hun likevel fortsatt inviteres til en del løp og arrangementer.

– Bare en morsom greie

– Johaug er suspendert fra alle Norges idrettsforbund-arrangementer. Denne kampen er bare en morsom greie, sier Lucy Thoresen, pressesjef i Norway Cup.

Hun presiserer at det er MOT og Right to play som inviterer deltakere til den årlige kjendiskampen. Johaug er Right to play-ambassadør.

– Vi forholder oss til de dommene som finnes, men Johaug har ikke fått en skikkelig dom ennå, forklarer Thoresen.

Hun legger til at Norway Cup forsøker å holde reglene selv om kampen er uhøytidelig.

– Det kommer politikere som Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, så det er viktig å ha det etiske på plass, fortsetter hun.

Forbudt å delta på oppvisningsarrangementer

Lars Vestad, informasjonsrådgiver i Antidoping Norge, henviser til WADA-koden på spørsmål om det kunne ha blitt problematisk om Johaug hadde stilt til start. I punkt 10.12.1 står det at det er ulovlig for suspenderte utøvere å delta på blant annet oppvisningsarrangementer.

– Vi har tidligere hatt stands på Ekebergsletta under Norway Cup, og vi har vært innom og testet. Det er noe vi kan komme til å gjøre i fremtiden også, sier Vestad om Antidoping Norges forhold til verdens største fotballturnering for barn og unge.

Siste nytt

 • Medier: Varane nærmer seg United

  Skal vi tro de største engelske mediene og verdens største overgangsguru, Fabrizio Romano, skal Ole Gunnar Solskjær være svært nære å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Mol og Sørum vant igjen

  Norges gullkandidater Mol og Sørum slo spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira 2-0 i sett mandag.

  Kampen i Shiokaze Park i Tokyo endte til slutt 21-17 og 24-22 i norsk favør.

  – En viktig seier for Norge, sa TV Norge-kommentator Jan Kvalheim.

  Den norske duoen hadde god kontroll i første sett, som til slutt endte med 21-17.

  I andre sett ble det mer utfordrende, og Mol og Sørum slet med å holde tritt med spanjolenes poengfangst.

  Spanjolene trodde faktisk at de hadde avgjort settet og vunnet 21-19, men en norsk utfordring førte til at en liten spansk berøring ved nettet ble avslørt.

  Millimeter-dramatikken gjorde at det svært jevne settet fortsatte, Mol og Sørum slo tilbake og vant til slutt 24-22.

  Det betyr at Mol og Sørum har åpnet OL med to strake seire.

  Onsdag avsluttes det innledende spillet mot russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov.

  De to beste lagene i hver pulje er sikret plass i åttedelsfinalene.

  NXF-XaQmUoQ
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Norsk trusebot til veldedighet

  Det europeiske håndballforbundet donerer pengene som kom inn fra Norges strandhåndball-bot, til en stiftelse som jobber for likestilling i idretten.

  Det opplyser forbundet på sine nettsider mandag.

  «Vi er svært bevisste på oppmerksomheten dette temaet har fått de siste dagene, og selv om endringer ikke kan komme over natten, er vi opptatt av at noe godt skal komme ut av dette nå, og det er grunnen til at EHF har donert boten til en god sak som støtter likestilling i idretten», heter det i en uttalelse fra president Michael Wiederer.

  Han understreker at endringer i det hardt kritiserte regelverket for strandhåndball-spillerne utelukkende kan gjøres av Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

  – Vi skal gjøre alt vi kan for å påvirke dette, sier Wiederer. (NTB)

  strandhåndball
  Foto: Viasport

Sendeplan

Kl. Program Kanal