– Jeg er veldig skuffet nå

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK): En skuffet Therese Johaug gir opp kampen om sammendraget i Tour de Ski.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Se innspurten til Therese Johaug her.

Johaug røk ut i kvartfinalen i tirsdagens sprint med kun noen få centimeters margin.

– Sammendraget er kjørt for min del. Marit (Bjørgen) er altfor langt fremme. Jeg kommer ikke til å ta det igjen, sier hun til NRK.

Johaug var 1.15 minutter bak Bjørgen etter prologen.

Etter at langrennsdronningen spurtet inn til seier i sprintfinalen er avstanden over to minutter.

– Jeg er veldig skuffet nå. Jeg hadde håpet på semifinale. Da hadde alt sett annerledes ut, det er veldig stor forskjell på kvartfinale og semifinale i sammendraget.

– Jeg var sliten

Johaug var offensiv og ledet store deler av løpet, men tapte spurten med bare noen centimeter. Bjørgen var overlegen i sin kvartfinale, og etter sprintseieren tok hun også med seg 60 bonussekunder.

– Jeg skulle satt foten lenger frem ved målstreken. Irriterende. Vi trener jo på sånt, men jeg var sliten, det skjedde bare.

Er i god form

Johaug forteller at det ikke er noe galt med formen.

– Det var jo egentlig ganske OK dette, sier hun.

– For å motivere meg videre må jeg bare nullstille meg og tenke på at nå kommer det løp som uansett er gode for meg, understreker Johaug.

Siste nytt

 • Målrush skjøv WBA mot nedrykk

  Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

  Leicester innehar med seieren fortsatt tredjeplassen på tabellen, med syv poeng opp til Manchester United og fire poeng ned til Chelsea og West Ham.

  For West Bromwich er det verre. De har ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og det er bare seks kamper igjen.

  gldrIK3gKFw
  Foto: Michael Regan / AP
 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Hovland og Ventura i ledelsen

  Kristoffer Ventura var i kjempeslag på åpningsrunden i parturneringen New Orleans Classic i golf. Sammen med Viktor Hovland leder han etter første dag.

  Ventura greide sju birdier mot Hovlands tre, men det var sistnevntes birdieputt på det siste hullet som sendte duoen opp i ledelse alene.

  Det spilles «fourball», eller «best ball» som betyr at spillerne spiller med hver sin ball, og at den beste spilleren på hvert hull teller.

  Duoen avsluttet runden ti slag under par. Nordmennene er ett slag foran tre amerikanske duoer.

  Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

  Landslaget i golf
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal