Hopp til innhold

– Jeg er veldig skuffet nå

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK): En skuffet Therese Johaug gir opp kampen om sammendraget i Tour de Ski.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Se innspurten til Therese Johaug her.

Johaug røk ut i kvartfinalen i tirsdagens sprint med kun noen få centimeters margin.

– Sammendraget er kjørt for min del. Marit (Bjørgen) er altfor langt fremme. Jeg kommer ikke til å ta det igjen, sier hun til NRK.

Johaug var 1.15 minutter bak Bjørgen etter prologen.

Etter at langrennsdronningen spurtet inn til seier i sprintfinalen er avstanden over to minutter.

– Jeg er veldig skuffet nå. Jeg hadde håpet på semifinale. Da hadde alt sett annerledes ut, det er veldig stor forskjell på kvartfinale og semifinale i sammendraget.

– Jeg var sliten

Johaug var offensiv og ledet store deler av løpet, men tapte spurten med bare noen centimeter. Bjørgen var overlegen i sin kvartfinale, og etter sprintseieren tok hun også med seg 60 bonussekunder.

– Jeg skulle satt foten lenger frem ved målstreken. Irriterende. Vi trener jo på sånt, men jeg var sliten, det skjedde bare.

Er i god form

Johaug forteller at det ikke er noe galt med formen.

– Det var jo egentlig ganske OK dette, sier hun.

– For å motivere meg videre må jeg bare nullstille meg og tenke på at nå kommer det løp som uansett er gode for meg, understreker Johaug.

Siste nytt

 • 13-åring med rekord – debuterte som proffspiller i USA

  Da'vian Kimbrough har satt ny rekord i USA som yngste fotballspiller på proffnivå. Han kom på banen i en alder av bare 13 år og vel sju måneder.

  Det skjedde for Sacramento Republic på andre nivå. 180 centimeter høye Kimbrough ble byttet inn etter 87 minutter i 2-0-seieren over Las Vegas Lights.

  Ifølge The Athletic kom han til Sacramentos akademi som 11-åring. Angriperen er tilgjengelig for landslagsspill både for USA og Mexico. Han har bøttet inn mål på yngrelag, ofte i kamper mot spillere to-tre år eldre enn ham selv.

 • Beckham åpner opp: «Klinisk depressiv og knust» etter rødt kort i fotball-VM

  David Beckham og kona Victoria åpner opp om en meget tøff tid etter at fotballspilleren ble utvist i en VM-kamp for England i 1998.

  Beckham fikk det røde kortet mot Argentina etter å ha sparket mot Diego Simeone. England ble slått ut av mesterskapet på straffespark mot argentinerne.

  Onsdag slippes de første episodene i en Netflix-serie der Beckhams karriere er satt under lupen.

  – Han var deprimert, absolutt klinisk deprimert. Og helt knust, sier kona Victoria om det som hendte i etterkant av 1998-VM.

  Beckham ble utsatt for voldsom kritikk i hjemlandet etter hendelsen. – Jeg skulle ønske det fantes en pille som kunne radere ut minnene om det, sier Beckham selv.

  Han innrømmer i Netflix-serien at han gjorde en «dum feil som endret livet mitt».

  Leagues Cup - Group J - Inter Miami v Atlanta United
  Foto: MARCO BELLO / Reuters
 • Wada med tramadol-advarsel – rett inn på forbudslisten

  Antidopingbyrået Wada har godkjent forbudslisten for neste år. Et mye brukt smertestillende preparat får stor oppmerksomhet.

  Tramadol, som er meget sterkt smertelindrende, har vært forbudt i sykkelsporten siden 2019. Fra 1. januar neste år vil dette gjelde alle idretter.

  Wada melder om at byrået har observert stadig mer omfattende bruk av tramadol de siste årene, blant annet gjelder dette i sykling, rugby og fotball. Middelet kom på overvåkingslisten i 2012.

  I en pressemelding bruker Wada mye plass til å omtale farene ved bruk av tramadol.

  Stoffet er klassifisert som narkotika i mange land, også i Norge. Wada-finansiert forskning har bekreftet at tramadol har potensial til å øke fysisk prestasjon i idrett.

  Tollbeslag
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste