Johaug frykter russerne i mesterskap-comebacket

SEISER ALM/OSLO (NRK): Therese Johaug er favoritt i samtlige renn hun deltar i i Seefeld, men hun er redd for at to russere kan hindre henne fra å bli VM-dronning.

Therese Johaug i Seiser Alm

SISTE SAMLING: Therese Johaug er denne uken på sin siste samling i Seiser Alm før VM.

Norges største langrennsstjerne gjør for tiden de siste forberedelsene før det braker løs i VM i Seefeld om seks dager. Der frykter hun det russiske laget.

– Både (Julija) Belorukova og (Natalja) Neprjajeva har gått utrolig bra så langt, så vi skal være obs på Russland, de blir knalltøffe. Sånn sett er det ganske åpent, i hvert fall på stafetten, sier hun.

Forberedt på å bli slått

Therese Johaug har vært uslåelig siden comebacket denne sesongen, og dama fra Dalsbygda har vunnet alle distanserennene hun har stilt opp i. Likevel er hun klar på at rennene skal gås før medaljene deles ut.

– Plutselig blir jeg slått og er halvminuttet bak, så det er bare å nyte det mens man kan. Jeg er veldig bevisst på at det ikke bare er å hente medaljer eller førsteplasser. Når vi starter i Seefeld nå så spisser alle formen. Jeg er forberedt på at jeg kan bli slått og jeg er forberedt på at det kan gå bra.

Therese Johaug Ruka 2018

UBESEIRET: Therese Johaug er ubeseiret på distanserenn denne sesongen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Usikker på duatlon

Til tross for den enorme dominansen denne sesongen og det faktum at 31-åringen både er norsk mester og har et VM-gull på distansen, er hun usikker på 15 km duatlon som gås lørdag 23. februar.

Jeg satser mest på 10 km og tremila, så føler jeg meg kanskje litt utrygg på duatlon. Men jeg går for å vinne, selv om jeg vet at mange av de andre kommer i form og at det ikke bare er å hente noe som helst der. Målet mitt er medalje.

Pål Gunnar Mikkelsplass, som trente Therese Johaug i tiden da hun var utestengt, er på plass i Seiser Alm sammen med henne.

Pål Gunnar Mikkelsplass

STØRST SJANSE: Pål Gunnar Mikkelsplass sier at dersom Johaug gjør alt rett fram til VM, har hun større sjanse enn de andre til å vinne.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Jeg synes det ser veldig bra ut. Hun må gjøre alt rett hver dag fram til start, men da har hun, ut ifra det som har skjedd så langt, en større sjanse enn de andre.

Lover ikke flere mesterskap

Selv om Johaug måtte stå over det som kunne blitt hennes tredje OL i Pyeongchang på grunn av utestengelsen, har hun ikke bestemt seg for om hun skal satse mot Beijing 2021.

– Det er veldig vanskelig å si. Jeg tar det mesterskapet her først, og så hadde det vært veldig morsomt å gå et OL i Beijing, men motivasjonen må være der og jeg må være på hugget for å legge ned den treningen som skal legges ned for å komme dit.

Siste nytt

 • Taktisk triumf for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok sin 31. verdenscupseier i kombinert søndag. Forskjellen fra mange av de andre var at denne gangen ble det et spurtoppgjør med et stort felt.

  Da et felt på 16 mann samlet seg raskt etter en jevn hoppdel, viste Riiber frem sine taktiske evner i langrennssporet.

  Riiber tok umiddelbart kontroll i det store feltet og styrte det som han ville. Han ruvet i gul trøye, gikk først inn i bakkene, roet ned og lekte med konkurrentene i feltet.

  I spurten ble det likevel jevnt mellom Riiber og de to tyskerne Eric Frenzel og Vinzenz Geiger. Nordmannen fikk strukket frem benet og ble dømt først over målstreken. Dermed kunne Riiber juble for en ny verdenscupseier.

  Riiber
  Foto: Georg Hochmuth / AFP
 • Bassino vant igjen

  Italieneren Marta Bassino vant storslalåm i Kranjska Gora for annen dag på rad.

  Mikaela Shiffrin ledet etter første omgang, men feilet i den ande delen. Hun ble nummer seks.

  Ragnhild Mowinckel og Mina Fürst Holtmann kjørte seg begge opp fem plasser i finaleomgangen i Slovenia og endte på 17.- og 18.-plass.

  Øvrige norske som ikke avanserte fra første omgang: 35. Maria Therese Tviberg, 38. Kristin Lysdahl, 39. Kristina Riis-Johannessen nummer 39.

  Kaja Norbye kjørte ut, mens Thea Louise Stjernesund ikke stilte til start.

  Marta Bassino
  Foto: Giovanni Auletta / AP
 • Storebror Bø vant fellesstarten

  Tarjei Bø hadde ikke vunnet en fellesstart siden VM i 2013. I Oberhof søndag var han virkelig på hugget og kom først inn til siste skyting etter tre fulle hus.

  Med én bom gikk han ut noen sekunder bak ledende Benjamin Weger, men Bø hadde en super dag i sporet. Han hentet inn sveitseren og fikk fort en luke i tet.

  Bø var tydelig preget på den siste kilometeren inn mot mål, men han holdt unna. Dermed tok storebror Bø sin andre seier for sesongen og seiler opp som en av favorittene i VM.

  – Det er det hardeste løpet jeg har gått i hele mitt liv. Det svartnet nesten for meg. Men det var utrolig godt å vinne, sier Tarjei Bø etter seieren.

  NRK-ekspert Emil Hegle Svendsen var imponert over sisterunden til sin gamle lagkamerat.

  – Han utnyttet styrken sin i padling på sisterunden der. Man ser at han er skikkelig i kjelleren, men når man har en god dag koster det litt mindre å gå ned i den kjelleren og hente ut de siste kreftene. Og det var liten tvil om at Tarjei hadde en god dag i dag, sier Hegle Svendsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal