NRK Meny
Normal

Johaug frykter kronisk skade etter Birken-seieren

HARSTAD/OSLO (NRK): Therese Johaug har betennelse tre steder i kroppen etter seieren i Birkebeinerrennet. Nå ryker NM-tremila.

5-kilometeren i Kilbotn. Sist ut blant de 149 damene som skal knive om NM-gull er Marit Bjørgen og Therese Johaug. Også Astrid Uhrenholdt Jakobsen, Heidi Weng og Martine Ek Hagen, som vant gull i går, Marthe Kristoffersen og Ragnhild Haga går.

Johaug ble bare nummer seks på den klassiske femkilometeren under NM i Harstad fredag.

Det skyldtes delvis at VM-dronninga ikke hadde fullklaff med skiene.

Samtidig avslører hun at hun har slitt med betennelse tre steder i kroppen etter at hun staket inn til seier og løypeekord i Birken sist lørdag.

Slitne albuer og kne

– Jeg har slitt med betennelse i albuene mine etter Birken, og en liten betennelse i et kne, sier Johaug til NRK.

Dermed får hun ikke lov til å stille til start i lørdagens NM-tremil.

– Jeg kommer ikke til å gå tremila. Jeg fikk streng beskjed av fysio om at jeg bare fikk gå femkilometeren. Jeg skulle veldig gjerne gått ei tremil med individuell start, som er den distansen jeg elsker mest, sier hun.

Tar det veldig på alvor

Frykten er at skadene skal forverre seg om hun ikke avslutter sesongen nå.

– Betennelse i albue kan bli kronisk hvis det går for langt, og da drar du det med deg når du skal stake på rulleski til våren. Erfaringer fra andre utøvere viser at man skal ta det veldig på alvor, sier Therese Johaug.

Heller ikke Marit Bjørgen går lørdagens tremil. Hun har slitt med influensa etter seieren i Holmenkollen for snart to uker siden.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale