NRK Meny
Normal

Johaug frykter kronisk skade etter Birken-seieren

HARSTAD/OSLO (NRK): Therese Johaug har betennelse tre steder i kroppen etter seieren i Birkebeinerrennet. Nå ryker NM-tremila.

5-kilometeren i Kilbotn. Sist ut blant de 149 damene som skal knive om NM-gull er Marit Bjørgen og Therese Johaug. Også Astrid Uhrenholdt Jakobsen, Heidi Weng og Martine Ek Hagen, som vant gull i går, Marthe Kristoffersen og Ragnhild Haga går.

Johaug ble bare nummer seks på den klassiske femkilometeren under NM i Harstad fredag.

Det skyldtes delvis at VM-dronninga ikke hadde fullklaff med skiene.

Samtidig avslører hun at hun har slitt med betennelse tre steder i kroppen etter at hun staket inn til seier og løypeekord i Birken sist lørdag.

Slitne albuer og kne

– Jeg har slitt med betennelse i albuene mine etter Birken, og en liten betennelse i et kne, sier Johaug til NRK.

Dermed får hun ikke lov til å stille til start i lørdagens NM-tremil.

– Jeg kommer ikke til å gå tremila. Jeg fikk streng beskjed av fysio om at jeg bare fikk gå femkilometeren. Jeg skulle veldig gjerne gått ei tremil med individuell start, som er den distansen jeg elsker mest, sier hun.

Tar det veldig på alvor

Frykten er at skadene skal forverre seg om hun ikke avslutter sesongen nå.

– Betennelse i albue kan bli kronisk hvis det går for langt, og da drar du det med deg når du skal stake på rulleski til våren. Erfaringer fra andre utøvere viser at man skal ta det veldig på alvor, sier Therese Johaug.

Heller ikke Marit Bjørgen går lørdagens tremil. Hun har slitt med influensa etter seieren i Holmenkollen for snart to uker siden.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal