Hopp til innhold

Johaug frykter dopingstempel: – Det vil være folk der ute som er negative

SOGNEFJELLET/OSLO (NRK): Therese Johaug (29) tror at dopingsaken vil følge henne i flere år fremover.

SOGNEFJELLET SKI

TILBAKE: I strålende sommervær på Sognefjellet var Therese Johaug endelig en del av landslaget igjen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg vet at det sikkert vil følge meg når sesongen starter, og i årene fremover. Det er et spor som har satt seg, og det vil ikke gå bort, sier Johaug til NRK på spørsmål om hun tror langrennsverden har lagt dopingsaken bak seg.

Denne uken er landslaget for kvinner og menn på Sognefjellet for å gjennomføre sesongens første landslagssamling.

Om et halvt år står Johaug igjen på startstreken i et internasjonalt skirenn når startskuddet går på Beitostølen. Der er 29-åringen forberedt på at dopingsaken kan bli et tema.

– Det vil være folk der ute som er negativ og ha en eller annen slags mening, men det får jeg ikke gjort noe med. Jeg vet selv hva jeg har gjort og hva jeg har vært gjennom, så det står jeg veldig trygt og godt i, sier Johaug.

Har allerede satt rekorder

I nesten to år har Therese Johaug vært utenfor landslaget etter at hun ble funnet skyldig i bruk av det forbudte stoffet clostebol.

– Det er veldig, veldig godt å kunne komme tilbake igjen til resten av jentene og være en del av fellesskapet igjen. Det har vært et stort savn, sier Johaug som halvveis ut i utestengelsen vurderte å legge skiene på hylla.

Pressetreff med Therese Johaug

VURDERTE Å LEGGE OPP: På pressekonferansen 19. april, da dopingdommen var ferdigsonet, fortalte Johaug at hun hadde vurdert å legge opp.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vel tilbake i landslagsvarmen har Johaug levert noen av sine beste tester i karrieren, og er i superform.

– Jeg har hatt en av mine beste tester, bekrefter Johaug til NRK.

– Hvor betryggende er det?

– Det er betryggende å vite at treningen du har lagt ned ikke er forgjeves. Men jeg har hatt noen tester som har vært dårlige også.

Er i utakt med skisesongen

At Johaug nå gjør det enda bedre på tester enn før dopingdommen har NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn tidligere uttalt at ikke nødvendigvis gjør Johaug til en bedre skiløper. Det er 29-åringen enig i selv.

– Det er vanskelig å si om det ene eller det andre gjør at du går fortere på ski eller ikke. Det viktigste for meg er å ikke gjøre noen krumspring og gjøre det vante, sier Johaug.

Ole Morten Iversen ny landslagstrener.

NY SJEF: Ole Morten Iversen er landslagssjef for damelandslaget. Han tror Johaugs største utfordring blir å komme inn i rytmen til skisesongen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Damelandslagets nye landslagssjef Ole Morten Iversen mener den største utfordringen for Johaug er at hun ikke har trent opp mot en skisesong på to år.

– Det som er den største utfordringen er at hun er litt i utakt med skisesongen. Utfordringen er kanskje å være forsiktig nok i starten nå, sier Iversen.

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Solbakken raser over Ødegaard-avgjørelse: – Fransk arroganse

Ekspertene er ikke i tvil: Martin Ødegaard og Norge ble snytt for et soleklart straffespark mot Spania, som til slutt vant komfortabelt. Norge sløste med sjansene og raknet fullstendig.

Siste nytt

 • Borge i tetkampen på LPGA-touren

  Celine Borge er hittil i delt ledelse i LPGA-turneringen i Arizona. Det er hennes debut på den kvinnelige topptouren i golf.

  Borge gikk den tredje runden av turneringen på hele ni slag under par og slo seg rett inn i tetkampen, skriver VG.

  Hun deler ledelsen med thailandske Ariya Jutanugarn, men det er noen like bak som ikke har fullført sin tredje runde.

  Borge er den første norske golfer på LPGA-touren siden Suzann Pettersen. Tønsberg-jenta Borge rykket opp etter godt spill i fjor. Det er toalt 18 milioner kroner i premiepotten i turneringen i Arizona. (NTB)

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste