Johaug frykter dopingstempel: – Det vil være folk der ute som er negative

SOGNEFJELLET/OSLO (NRK): Therese Johaug (29) tror at dopingsaken vil følge henne i flere år fremover.

SOGNEFJELLET SKI

TILBAKE: I strålende sommervær på Sognefjellet var Therese Johaug endelig en del av landslaget igjen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg vet at det sikkert vil følge meg når sesongen starter, og i årene fremover. Det er et spor som har satt seg, og det vil ikke gå bort, sier Johaug til NRK på spørsmål om hun tror langrennsverden har lagt dopingsaken bak seg.

Denne uken er landslaget for kvinner og menn på Sognefjellet for å gjennomføre sesongens første landslagssamling.

Om et halvt år står Johaug igjen på startstreken i et internasjonalt skirenn når startskuddet går på Beitostølen. Der er 29-åringen forberedt på at dopingsaken kan bli et tema.

– Det vil være folk der ute som er negativ og ha en eller annen slags mening, men det får jeg ikke gjort noe med. Jeg vet selv hva jeg har gjort og hva jeg har vært gjennom, så det står jeg veldig trygt og godt i, sier Johaug.

Har allerede satt rekorder

I nesten to år har Therese Johaug vært utenfor landslaget etter at hun ble funnet skyldig i bruk av det forbudte stoffet clostebol.

– Det er veldig, veldig godt å kunne komme tilbake igjen til resten av jentene og være en del av fellesskapet igjen. Det har vært et stort savn, sier Johaug som halvveis ut i utestengelsen vurderte å legge skiene på hylla.

Pressetreff med Therese Johaug

VURDERTE Å LEGGE OPP: På pressekonferansen 19. april, da dopingdommen var ferdigsonet, fortalte Johaug at hun hadde vurdert å legge opp.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vel tilbake i landslagsvarmen har Johaug levert noen av sine beste tester i karrieren, og er i superform.

– Jeg har hatt en av mine beste tester, bekrefter Johaug til NRK.

– Hvor betryggende er det?

– Det er betryggende å vite at treningen du har lagt ned ikke er forgjeves. Men jeg har hatt noen tester som har vært dårlige også.

Er i utakt med skisesongen

At Johaug nå gjør det enda bedre på tester enn før dopingdommen har NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn tidligere uttalt at ikke nødvendigvis gjør Johaug til en bedre skiløper. Det er 29-åringen enig i selv.

– Det er vanskelig å si om det ene eller det andre gjør at du går fortere på ski eller ikke. Det viktigste for meg er å ikke gjøre noen krumspring og gjøre det vante, sier Johaug.

Ole Morten Iversen ny landslagstrener.

NY SJEF: Ole Morten Iversen er landslagssjef for damelandslaget. Han tror Johaugs største utfordring blir å komme inn i rytmen til skisesongen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Damelandslagets nye landslagssjef Ole Morten Iversen mener den største utfordringen for Johaug er at hun ikke har trent opp mot en skisesong på to år.

– Det som er den største utfordringen er at hun er litt i utakt med skisesongen. Utfordringen er kanskje å være forsiktig nok i starten nå, sier Iversen.

Siste nytt

 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Medier: Spania-sjef fikk sparken

  Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

  Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca.

  Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

  Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

  Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september. (NTB)

  Moreno
  Foto: Manu Fernandez / Manu Fernandez
 • Orienterings-VM en suksess

  Årets orienterings-VM i Østfold ble en økonomisk suksess. Et overskudd på 1,5 millioner kroner skal fordeles på klubbene i fylket. – Det er veldig gledelig at alle arrangørklubbene får noe igjen for den store innsatsen medlemmene våre la ned i forbindelse med VM, sier leder Hanne G. Wold i OK Moss.

  VM i orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal