NRK Meny
Normal

Johaug fjernes fra smøretraileren: – Ingen symbolsk handling

Skiforbundet dekker til bildet av Therese Johaug på den norske smøretraileren før den reiser til verdenscuprennene i Otepää.

smøretrailer

FJERNES: Det er bildet til venstre i bildet, av Therese Johaug, som vil bli dekket over før helgens verdenscup.

bjervig

I FORBUNDET: Espen Bjervig.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dopingdommen på 13 måneder gjør at Norges Skiforbund har bestemt seg for å fjerne Therese Johaug fra bildet som omkranser smøretraileren.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

– Selve designet på traileren er folie. Så det som blir gjort nå frem til Therese er på laget er at vi bruker en nøytral bakgrunn og limer den over portrettet hennes, sier administrasjons- og markedssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig til NRK.

Ville vente på en dom

Johaug har prydet smøretraileren gjennom hele høsten, selv om hun har vært suspendert fra trening og konkurranse med langrennslandslaget.

Under verdenscupåpningen i Ruka var det flere som reagerte på at den suspenderte utøveren prydet traileren og mente bildet burde fjernes.

Therese Johaug

UTESTENGT I 13 MÅNEDER: Therese Johaug.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bjervig forteller at forbundet ønsket å vente til en eventuell dom understreker at dette er en ren formell handling etter at Johaug fikk dommen for snart to uker siden.

– Vil ikke at Johaug skal føle seg utstøtt

– Vi har vært veldig opptatt av at Therese skal bli godt informert om dette og på ingen måte skal føle seg utstøtt. Dette er ingen symbolsk handling, det er en praktisk handling, sier Bjervig.

– Har noen av sponsorene deres reagert på dette?

– Alle er informerte om det og har forståelse for at dette er en naturlig konsekvens.

Forbundet har flere ganger vært i kontakt med Johaug selv og manager Jørn Ernst for å informere om avgjørelsen. Bjervig forteller at Johaug forstår avgjørelsen og aksepterer at bildet blir dekket over frem til hun er tilbake på landslaget.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal