Johaug: – Alt tyder på norsk siger no

Therese Johaug leverte ein botnsolid klassisk 5-kilometer, og må no hente inn 23,8 sekund på leiande Astrid Uhrenholdt Jacobsen opp «monsterbakken».

Intervju med Therese Johaug etter dagens seier på fem kilometer.

– Sjølvsagt håper eg på å gå først over målstreken, men eg veit at Astrid er i god form. Vi veit aldri kva som kan skje, men eg har aldri vore så nære som no, seier Therese Johaug etter sigeren laurdag.

Johaug

Therese Johaug gjekk eit svært godt klassisk langrenn laurdag ettermiddag.

Banka alle

Over 5000 meter laurdag var Johaug suveren i italienske Toblach. Ho enda 14,9 sekund framfor neste på lista.

– No ville eg få ut det eg var god for, og følte eg hadde nokre renn der det ikkje hadde vore maks. Eg visste at dette var ein viktig dag for samandraget, og hadde eg kome bakpå i dag kunne det blitt vanskeleg. No er alt ope, meiner Johaug.

– Det blei ein tøff dag, ein skikkeleg fightedag. Fysisk var det ikkje ein knalldag, men fy søren eg vil - og det tel mykje. Eg er fornøgd med viljen og har gode ski, men det er litt stussleg vêr, seier Uhrenholdt Jacobsen.

Oslo-jenta leiar framleis i samandraget, og jobba seg inn til ein sterk andreplass laurdag. Like bak følgde tre finske jenter i Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen og Krista Lähteenmäki. Heidi Weng gjekk inn til sjetteplass, 22,9 sekund bak.

Uhrenholdt Jacobsen og Johaug

På 15 kilometer fristil fredag var Astrid Uhrenholdt Jacobsen best. Laurdag var det Therese Johaug som var kvassast.

– Men vi skal gå først

Før siste etappe, opp «monsterbakken» i Val di Fiemme, er Johaug storfavoritt. Dei siste åra har ho vore svært sterk på den avsluttande etappen.

– Fokuset mitt er på å kome meg opp bakken, så får vi sjå kven som dreg det lengste strået. Men alt tyder på at det blir norsk siger no, så det skal vi vere fornøgd med, smiler Johaug, før ho kjapt legg til:

– Men vi skal gå først, vi skal ikkje ta noko på forskot.

Ingen norsk løpar har tidlegare vunne Tour de Ski. Før den avsluttande etappen er moglegheitene for siger gode i både dame- og herreklassen - der Martin Johnsrud Sundby går ut før Petter Northug.

Saka held fram under videoen.

Intervju med Astrid Uhrenholdt Jacobsen som kom på andreplass på dagens fem kilometer. Oslo-jenta leder Tour de Ski med 23,8 sekunder før det siste rennet i "monsterbakken".

Både grur og gler seg

Astrid Uhrenholdt Jacobsen veit at det fort blir tøft å halde unna for Johaug.

– 23,8 sekund er ikkje så mykje det. Men eg får æra av å gå ut først i morgon, og det er stort for ei Oslo-jente som meg.

– Eg reknar med at eg får besøk av Therese opp bakken. Vi prata om det i dag tidleg, då vi var ute og jogga, at no skal vi søren meg få ei norsk jente først opp til toppen. Det trur eg vi skal klare, seier Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

Sjølv er ho fornøgd med å gå mange gode, jamne skiløp for tida. At det går bra på både klassisk og i fristil er òg tryggande før OL.

– På éin måte har eg overraska meg sjølv litt, men eg har venta på det også. Det er veldig gøy, slår ho fast.

– Gler eller grur du deg mest før morgondagen?

– Eg vil nok grue meg litt, men eg kjem til å gle meg til å kome i mål og bli ferdig også. Det er ei tveegga etappe. Det gjer vondt som få ting å gå opp, og så er det ei stor lette når ein kjem og veit at ein ikkje berre har fullført slalåmbakken, men faktisk ein ganske lang og tøff fysisk prøvelse, avsluttar Tour de Ski-leiaren.

Det er altså Tour de Ski-leiaren som hadde pakka for ei tidleg heimreise. No skal ho kjempe seg opp alpinbakken i kamp mot lagvenninne Therese Johaug.

Therese Johaug vant dagens fem kilometer i Tour de Ski. Johaug gikk rennet 14,9 sekunder raskere enn nærmeste konkurrent som var Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Se innspurten her.

Therese Johaug var suveren over fem kilometer laurdag ettermiddag. No ventar den svært bratte avsluttande etappen.

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

• Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

– Det er kjempegøy for Norge med Ryerson i en semifinale i Mesterligaen. Det er helt rått at vi har spillere som spiller på det aller høyeste nivået. Det er virkelig noe å være stolt av, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Germany Soccer Champions League
  • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

– Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

– Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.