Johaug dropper Bislett Games

Therese Johaug var invitert til å løpe 5000-meteren i Bislett Games torsdag, sammen med Karoline Bjerkeli Grøvdal og en rekke internasjonale stjerner. Det blir det ingenting av.

– Hun tok en avgjørelse fredag. Therese føler hun ikke har fått trent nok på bane. Det er ingen vits i å stille på Bislett hvis hun ikke føler seg godt nok forberedt, sier manager Jørn Ernst til NRK.

Han opplyser at Johaug var på landslagssamling i langrenn fram til torsdag. Denne uka er to dager bundet opp i innspilling av underholdningsprogrammet «Landskampen», som skal sendes på TV 2.

– Therese kunne fått seg en fin personlig rekord og lært litt om hvordan et internasjonalt stevne fungerer. Men for Bislett Games har ikke dette så mye å si. Uansett hvem som kansellerer nå, er vi glade for at vi får arrangere det første store norske idrettsarrangementet etter pandemien, sier stevnesjef Steinar Hoen til NRK.

Han understreker at Johaug vil få sjansen igjen allerede neste år, så lenge hun viser at hun fortsatt holder et høyt nivå i løping.

Therese Johaug
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste nytt

  • Ragnick må vente på United-debuten

    Michael Carrick leder Manchester United også i torsdagens Premier League-oppgjør mot Arsenal. Årsaken er at Ralf Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg.

    Dermed tar den tidligere midtbanemannen fatt på sin tredje kamp som hovedtrener for de røde djevlene. De to første endte i 2-0 mot Villarreal i mesterligaen og 1-1 mot ligaleder Chelsea i Premier League.

    Tyske Rangnick er bekreftet som midlertidig United-manager ut sesongen, men han trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse, noe som har latt vente på seg. Han skal etter planen gå inn i en konsulentrolle etter inneværende sesong.

    Det er ventet at Rangnick vil være klar til kampen mot Crystal Palace i ligaen til helgen.

    Rangnick
    Foto: HASAN BRATIC / AFP
  • Dropper OL – reiser til Paralympics

    Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har bestemt seg for ikke å reise til OL i Beijing. Hun besøker norske utøvere i Paralympics senere i februar.

    Kommunikasjonssjef Marius Bakke i Kulturdepartementet skriver i en e-post til NTB at regjeringen kommer til å være representert også under OL i starten av februar, men at det fortsatt er uklart på hvilken måte.

    «Når jeg velger å takke ja til invitasjonen fra NIF og besøke Paralympics, ser jeg på det som en mulighet til å sette søkelys på en gruppe utøvere som i aller høyeste grad lever opp til de olympiske idealer», skriver Trettebergstuen i en e-post til NTB.

    Hun lover å ta opp sensitive politiske temaer med kinesiske myndigheter.

    «Når vi reiser til Kina, vil vi selvsagt benytte anledningen til å ta opp norske myndigheters standpunkt når det gjelder menneskerettighetssituasjonen i Kina». (NTB)

    Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen
    Foto: NTB/Statsministerens kontor
  • Vil stengje stadion i Bayern

    Bayerns regjeringssjef Markus Söder vil stengje fotballstadiona i delstaten heilt for publikum på grunn av sterk smitteauke.

    Førebels har føderale styresmakter ikkje kome med forslag om avgrensingar i forsamlingar. Det synest Söder er uklokt.

    – I ei overskodeleg framtid gir det inga meining å skulle tillate tilskodarar. Om dette ikkje blir gjort på føderalt nivå, vil vi gjere det her i Bayern, seier Söder til ein lokal radiostasjon.

    I Bayern er det no lov å utnytte 25 prosent av kapasiteten på fotballstadiona.

    I Sachsen, der RB Leipzig held til, er tilskodarar allereie forbode.

    Publikum Olympiastadion München
    Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal