Johaug ble VM-dronningen etter drømmeløp

FALUN/OSLO (NRK): Therese Johaug fikk en utrolig avslutning på et magisk VM: 26-åringen gikk det perfekte løp og utklasset alle på tremila. Etterpå gråt hun av glede.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Therese Johaugs triumfferd på oppløpet på Lugnet Skistadion.

NORDIC-SKIING/ Norway's Johaug

FLAGGET TIL TOPPS: Slik så det ut da Therese Johaug gikk over målstreken.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Herregud, jeg har ikke skjønt det! Dette har vært en drøm lenge. Jeg har nesten ikke stemme igjen, sier Therese Johaug mens gledestårene presser på.

Hun var veldig rørt da hun ble intervjuet rett etter det fantastiske løpet. Jenta fra Dalsbygda hadde akkurat fått folkets hyllest i Falun og var helt blank i øynene.

– Det var helt rått! Jeg er i god form og hadde utrolig gode ski. Folk heiet meg frem hele veien. Jeg merket det spesielt på sisterunden – med flagget i handa, sier Johaug.

 • Se hele resultatlisten nederst i artikkelen!

– Råeste noensinne

Det var nemlig et magisk øyeblikk da hun gikk over målstreken foran et fullsatt Lugnet Skistadion:

26-åringen fikk det norske flagget allerede rundt 700 meter før slutt, strakk armene i været og skrek av glede mens både norske og utenlandske publikummere jublet henne i mål.

Hun hadde på dét tidspunktet gått helt mutters alene i utrolige 23,5 kilometer.

– Det er noe av det råeste vi har sett i et VM – noensinne, sa NRKs langrennsekspert Carl Henning Gran etter løpet.

Reporter: Ida Næseter Rasch.

SE VIDEO: Her kan du se seiersintervjuet med Therese Johaug.

Det perfekte løp

Therese Johaug gikk nemlig det perfekte løp denne lørdagen. Det ble aldri spennende, men det var likevel en drøm å følge dronningdistansen. For sjelden har noen vært mer overlegen på en tremil.

Den norske langrennsstjernen gikk i mål på tiden 1.24,47 – hele 52 sekunder foran Marit Bjørgen og enda mer foran Charlotte Kalla.

– Jeg har sett frem til denne tremila lenge. Marit har vært dronninga, og jeg har vært revansjesugen for å få til en topp tremil, spesielt i klassisk. Dette gullet er ett av mine største øyeblikk sammen med Kollen, sier Johaug.

Etter NRK-intervjuet fikk hun en lang klem og noen hyggelige ord av sølvvinner Bjørgen.

– Det Therese gjorde i dag, er veldig imponerende. Det er så fortjent, smiler Bjørgen mens hun holder rundt Johaug.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Her gikk Therese Johaug fra konkurrentene drøye 20 minutter ut i løpet.

Knockoutseier

Johaug tråkket skikkelig til i Mördarbacken på den første runden og fikk en luke til de største utfordrerne allerede etter 6,5 kilometer og rundt 20 minutter av løpet.

Stjerner som Bjørgen, Kowalczyk og Kalla så bare ryggen til Johaug forsvinne lenger og lenger bort i løypene foran dem, og måtte i stedet forberede seg på kampen om andre- og tredjeplassen.

Bjørgen gikk et sterkt løp og slo Kalla i sølv-duellen med 39 sekunder. Men i dag måtte den norske langrennsdronningen se seg grundig slått av prinsessa fra Dalsbygda.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Delph klar for City

  Fabian Delph er klar for Everton. Den engelske landslagsspilleren kommer fra Manchester City og har signert en treårskontrakt med Liverpool-klubben, melder klubben på sine hjemmesider. Engelskmannen skal koste i underkant av 95 millioner kroner.

  Laster Twitter-innhold
 • Pernell Whitaker er død

  Tidligere OL-vinner i boksing Pernell Whitaker har gått bort 55 år gammel. Whitaker ble påkjørt av en bil søndag og døde av skadene. Bokselegenden vant blant annet gull i OL i Los Angeles i 1984, i tillegg til VM-gull i fire forskjellige vektklasser.

  Pernell Whitaker, Lou Duva, Larry Hazard
  Foto: Ron Frehm / AP
 • Uavgjort for Norge

  Norges G19-lag spilte mandag sin første kamp i U19-EM i fotball. De norske guttene møtte Irland, og ledet lenge etter at Rosenborgs Erik Botheim satt inn 1-0 i det åttende minutt. Irene kom tilbake og utlignet knappe ti minutter før slutt. Kampen endte 1-1.

  NM i fotball 2019 2. runde. Tiller - Rosenborg (0-3)
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal