NRK Meny
Normal

Johansson-landing skaper bekymring: – Det kan bli stygt

HOLMENKOLLEN (NRK): Robert Johansson ble norgesmester på suverent vis, men selv om det meste stemmer for hopperen, er det spesielt én ting han fortsatt vil rette på.

Robert Johansson

USTØDIG: Robert Johansson setter vanligvis pene nedslag, men har problemer med at høyreskia skjærer ut i landingen. Det var også tilfellet i NM i Holmenkollen.

Foto: NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Han tok to bronsemedaljer og et gull i laghopp i OL. Onsdag viste Robert Johansson at det ikke var tilfeldig, da han tok NM-gull i storbakken med hele 23 poengs margin.

NM HOPP 2018 stor bakke

NY MEDALJE: Robert Johansson fikk også kongepokal i årets norgesmesterskap.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– OL er jo utrolig stort, men jeg har aldri tatt en individuell NM-medalje, så det er en guttedrøm dette også. Jeg er kjempefornøyd med hoppinga mi i dag. Det er deilig at ting fortsatt stemmer, sier Johansson til NRK.

– Jeg har prioritert å holde formen ved like fysisk og latt hoppskia bare godgjøre seg, legger han til med et smil under barten.

27-åringen landet på 137 meter i første omgang og ledet klart. I finaleomgangen strakk han seg til 135 meter. Men selv om formen til Johansson neppe kunne vært mye bedre, er det likevel noe som skurrer i landingen.

Frykter for fall

For gjentatte ganger denne sesongen har man kunnet se at den høyre skien til hopperen skjærer ut til siden i nedslaget.

– Han kanter skia, og det er litt «carve» å dem slik som på alpinski, og det gjør at du fort kan spenne det andre beinet, og da kan det bli stygt. Det går i 100 kilometer i timen i landingen der, sier NRKs hoppekspert, Anders Jacobsen.

En bedre landing kan også være avgjørende i seierskampen.

– Det utgjør fort ett stilpoeng, og ganger man det med tre, så er tre poeng ganske mye. Det er mange ganger man har vært nummer to med mindre margin, så man må ta med alle poengene man får, sier Jacobsen.

– Må øve

Johansson er oppmerksom på problemet.

– Jeg har litt å jobbe med, helt klart. Av og til har jeg sånne dårlige landinger, så jeg må bli flinkere til å lande med kneet over tåa, erkjenner Johansson.

– Frykter du at det kan føre til fall?

– Egentlig ikke, men jeg var ganske ustø i det siste hoppet i dag. Jeg får en dupp når jeg lander og får for mye over-rotasjon. Jeg må få god balanse inn i landinga, så jeg må øve på det, forklarer kongepokalvinneren.

Robert Johansson hopper bakken ned og vinner NM i Holmenkollen foran Johann Andre Forfang og Marius Lindvik

SE GULLHOPPET: Ingen var i nærheten av Robert Johansson i NM i storbakken i Holmenkollen.

Vindtrøbbel

Johann André Forfang knep sølvmedaljen et lite poeng foran kometen Marius Lindvik (19).

– Jeg er godt fornøyd med sølv, men ikke like fornøyd med hoppingen, men det er en annen sak. Det var nesten så jeg ble slått av Lindvik, men jeg berget det akkurat, sa Tromsø-hopperen til NRK.

Flere av landslagshopperne slet i vinden i nasjonalanlegget onsdag. Regjerende mester Daniel André Tande måtte nøye seg med 123,5 meter og sjetteplass etter første omgang.

Heller ikke i det andre hoppet lyktes Kongsberg-gutten, som da ble nummer seks.

 • Uttaket til helgens verdenscup i Lahti: Robert Johansson, Johann André Forfang, Daniel André Tande, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Halvor Egner Granerud og Tom Hilde.
 • NMs bronsevinner, Marius Lindvik, hopper kontinentalcup på Rena for å sikre kvoteplass til Raw Air.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale