Johansson-landing skaper bekymring: – Det kan bli stygt

HOLMENKOLLEN (NRK): Robert Johansson ble norgesmester på suverent vis, men selv om det meste stemmer for hopperen, er det spesielt én ting han fortsatt vil rette på.

Robert Johansson

USTØDIG: Robert Johansson setter vanligvis pene nedslag, men har problemer med at høyreskia skjærer ut i landingen. Det var også tilfellet i NM i Holmenkollen.

Foto: NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Han tok to bronsemedaljer og et gull i laghopp i OL. Onsdag viste Robert Johansson at det ikke var tilfeldig, da han tok NM-gull i storbakken med hele 23 poengs margin.

NM HOPP 2018 stor bakke

NY MEDALJE: Robert Johansson fikk også kongepokal i årets norgesmesterskap.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– OL er jo utrolig stort, men jeg har aldri tatt en individuell NM-medalje, så det er en guttedrøm dette også. Jeg er kjempefornøyd med hoppinga mi i dag. Det er deilig at ting fortsatt stemmer, sier Johansson til NRK.

– Jeg har prioritert å holde formen ved like fysisk og latt hoppskia bare godgjøre seg, legger han til med et smil under barten.

27-åringen landet på 137 meter i første omgang og ledet klart. I finaleomgangen strakk han seg til 135 meter. Men selv om formen til Johansson neppe kunne vært mye bedre, er det likevel noe som skurrer i landingen.

Frykter for fall

For gjentatte ganger denne sesongen har man kunnet se at den høyre skien til hopperen skjærer ut til siden i nedslaget.

– Han kanter skia, og det er litt «carve» å dem slik som på alpinski, og det gjør at du fort kan spenne det andre beinet, og da kan det bli stygt. Det går i 100 kilometer i timen i landingen der, sier NRKs hoppekspert, Anders Jacobsen.

En bedre landing kan også være avgjørende i seierskampen.

– Det utgjør fort ett stilpoeng, og ganger man det med tre, så er tre poeng ganske mye. Det er mange ganger man har vært nummer to med mindre margin, så man må ta med alle poengene man får, sier Jacobsen.

– Må øve

Johansson er oppmerksom på problemet.

– Jeg har litt å jobbe med, helt klart. Av og til har jeg sånne dårlige landinger, så jeg må bli flinkere til å lande med kneet over tåa, erkjenner Johansson.

– Frykter du at det kan føre til fall?

– Egentlig ikke, men jeg var ganske ustø i det siste hoppet i dag. Jeg får en dupp når jeg lander og får for mye over-rotasjon. Jeg må få god balanse inn i landinga, så jeg må øve på det, forklarer kongepokalvinneren.

Robert Johansson hopper bakken ned og vinner NM i Holmenkollen foran Johann Andre Forfang og Marius Lindvik

SE GULLHOPPET: Ingen var i nærheten av Robert Johansson i NM i storbakken i Holmenkollen.

Vindtrøbbel

Johann André Forfang knep sølvmedaljen et lite poeng foran kometen Marius Lindvik (19).

– Jeg er godt fornøyd med sølv, men ikke like fornøyd med hoppingen, men det er en annen sak. Det var nesten så jeg ble slått av Lindvik, men jeg berget det akkurat, sa Tromsø-hopperen til NRK.

Flere av landslagshopperne slet i vinden i nasjonalanlegget onsdag. Regjerende mester Daniel André Tande måtte nøye seg med 123,5 meter og sjetteplass etter første omgang.

Heller ikke i det andre hoppet lyktes Kongsberg-gutten, som da ble nummer seks.

 • Uttaket til helgens verdenscup i Lahti: Robert Johansson, Johann André Forfang, Daniel André Tande, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Halvor Egner Granerud og Tom Hilde.
 • NMs bronsevinner, Marius Lindvik, hopper kontinentalcup på Rena for å sikre kvoteplass til Raw Air.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal