NRK Meny
Normal

Johansen om snuoperasjonen: – Må bite tennene sammen

Fulham-oppholdet startet med en mareritt-debut, men så snudde alt for vardøværingen Stefan Johansen (25).

Johansen

STORFORM: Stefan Johansen har scoret i tre strake kamper for Fulham.

Foto: Garcia/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features

– Jeg skal ikke klage på livet nå.

Det sier Stefan Johansen på telefon fra den engelske hovedstaden. Siden starten av desember har Johansen scoret tre mål på tre kamper, og fansen har trykket nordmannen tett til brystet.

Selv gir han en liten taktisk endring fra treneren æren.

Serbiske Slavisa Jokanovic har flyttet nordmannen fremover i banen, og Johansen har løftet seg betraktelig.

– Treneren har gitt meg en litt friere rolle som en boks til boks-spiller. I starten var jeg mye mer defensiv, men denne rollen passer meg bedre. Nå handler det om å komme seg inn i de farlige områdene, og det har jeg gjort, sier Johansen.

Laster Instagram-innhold

Ofret i debuten

Totalt har Johansen fire mål og fire målgivende denne sesongen. Det står i sterk kontrast til starten i Fulham-drakta. I debuten for London-klubben ble han tatt av banen etter en halvtimes spill.

Det tok over en måned til neste gang den tidligere Celtic-spilleren var i startoppstillingen.

Selv om eksperter ble bekymret etter den tråe starten, var trener Jokanovic raskt ute med å gi sin støtte til nordmannen.

– Johansen er en veldig god spiller. Det var mitt ønske at han skulle komme til oss, påpekte treneren overfor West London Sport.

Jakonovic forklarte debut-byttet med at han ville endre strukturen i laget. Og selv om treneren ikke lyktes i akkurat den kampen, har han nå funnet en langt bedre balanse.

Særlig for Johansen.

– Nå har jeg kommet inn på laget, og det er et veldig bra Championship-lag. Det passer fotballen jeg er best til, og ting har roet seg litt rundt meg, sier Johansen.

Sammenlignet med Modric

Det finnes flere eksempler som aldri har kommet seg ut av kulden. Men mannen fra Norges østligste by, med x antall nordnorske mørketider på samvittigheten, var aldri i tvil.

– Jeg har alltid vært trygg på ferdighetene mine. Det eneste som gjelder er å bite tennene sammen, og vise at du er verdig plassen.

Han har blitt så populær at en av Fulham-supporterne sammenligner ham med en av verdens beste spillere.

Laster Twitter-innhold

– Haha, det er jo positivt. Det er alltid positivt med feedback, men jeg henger meg ikke veldig opp til det. Det er et par hakk opp til Modric, sier han.

Modric spiller i en av verdens beste klubber, mens Johansen er på nivå to i England.

Ligaen med meget lang sesong og knallharde kamper.

– Det finnes ingen enkle kamper. Du må alltid være på, og være på detaljer. Vi slet litt en periode, men nå i det siste har det bikket til vår fordel. Det er alfa omega her.

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i Premier League og i Europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn