NRK Meny
Normal

Johansen om snuoperasjonen: – Må bite tennene sammen

Fulham-oppholdet startet med en mareritt-debut, men så snudde alt for vardøværingen Stefan Johansen (25).

Johansen

STORFORM: Stefan Johansen har scoret i tre strake kamper for Fulham.

Foto: Garcia/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features

– Jeg skal ikke klage på livet nå.

Det sier Stefan Johansen på telefon fra den engelske hovedstaden. Siden starten av desember har Johansen scoret tre mål på tre kamper, og fansen har trykket nordmannen tett til brystet.

Selv gir han en liten taktisk endring fra treneren æren.

Serbiske Slavisa Jokanovic har flyttet nordmannen fremover i banen, og Johansen har løftet seg betraktelig.

– Treneren har gitt meg en litt friere rolle som en boks til boks-spiller. I starten var jeg mye mer defensiv, men denne rollen passer meg bedre. Nå handler det om å komme seg inn i de farlige områdene, og det har jeg gjort, sier Johansen.

Laster Instagram-innhold

Ofret i debuten

Totalt har Johansen fire mål og fire målgivende denne sesongen. Det står i sterk kontrast til starten i Fulham-drakta. I debuten for London-klubben ble han tatt av banen etter en halvtimes spill.

Det tok over en måned til neste gang den tidligere Celtic-spilleren var i startoppstillingen.

Selv om eksperter ble bekymret etter den tråe starten, var trener Jokanovic raskt ute med å gi sin støtte til nordmannen.

– Johansen er en veldig god spiller. Det var mitt ønske at han skulle komme til oss, påpekte treneren overfor West London Sport.

Jakonovic forklarte debut-byttet med at han ville endre strukturen i laget. Og selv om treneren ikke lyktes i akkurat den kampen, har han nå funnet en langt bedre balanse.

Særlig for Johansen.

– Nå har jeg kommet inn på laget, og det er et veldig bra Championship-lag. Det passer fotballen jeg er best til, og ting har roet seg litt rundt meg, sier Johansen.

Sammenlignet med Modric

Det finnes flere eksempler som aldri har kommet seg ut av kulden. Men mannen fra Norges østligste by, med x antall nordnorske mørketider på samvittigheten, var aldri i tvil.

– Jeg har alltid vært trygg på ferdighetene mine. Det eneste som gjelder er å bite tennene sammen, og vise at du er verdig plassen.

Han har blitt så populær at en av Fulham-supporterne sammenligner ham med en av verdens beste spillere.

Laster Twitter-innhold

– Haha, det er jo positivt. Det er alltid positivt med feedback, men jeg henger meg ikke veldig opp til det. Det er et par hakk opp til Modric, sier han.

Modric spiller i en av verdens beste klubber, mens Johansen er på nivå to i England.

Ligaen med meget lang sesong og knallharde kamper.

– Det finnes ingen enkle kamper. Du må alltid være på, og være på detaljer. Vi slet litt en periode, men nå i det siste har det bikket til vår fordel. Det er alfa omega her.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner