NRK Meny
Normal

Johansen om snuoperasjonen: – Må bite tennene sammen

Fulham-oppholdet startet med en mareritt-debut, men så snudde alt for vardøværingen Stefan Johansen (25).

Johansen

STORFORM: Stefan Johansen har scoret i tre strake kamper for Fulham.

Foto: Garcia/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features

– Jeg skal ikke klage på livet nå.

Det sier Stefan Johansen på telefon fra den engelske hovedstaden. Siden starten av desember har Johansen scoret tre mål på tre kamper, og fansen har trykket nordmannen tett til brystet.

Selv gir han en liten taktisk endring fra treneren æren.

Serbiske Slavisa Jokanovic har flyttet nordmannen fremover i banen, og Johansen har løftet seg betraktelig.

– Treneren har gitt meg en litt friere rolle som en boks til boks-spiller. I starten var jeg mye mer defensiv, men denne rollen passer meg bedre. Nå handler det om å komme seg inn i de farlige områdene, og det har jeg gjort, sier Johansen.

Laster Instagram-innhold

Ofret i debuten

Totalt har Johansen fire mål og fire målgivende denne sesongen. Det står i sterk kontrast til starten i Fulham-drakta. I debuten for London-klubben ble han tatt av banen etter en halvtimes spill.

Det tok over en måned til neste gang den tidligere Celtic-spilleren var i startoppstillingen.

Selv om eksperter ble bekymret etter den tråe starten, var trener Jokanovic raskt ute med å gi sin støtte til nordmannen.

– Johansen er en veldig god spiller. Det var mitt ønske at han skulle komme til oss, påpekte treneren overfor West London Sport.

Jakonovic forklarte debut-byttet med at han ville endre strukturen i laget. Og selv om treneren ikke lyktes i akkurat den kampen, har han nå funnet en langt bedre balanse.

Særlig for Johansen.

– Nå har jeg kommet inn på laget, og det er et veldig bra Championship-lag. Det passer fotballen jeg er best til, og ting har roet seg litt rundt meg, sier Johansen.

Sammenlignet med Modric

Det finnes flere eksempler som aldri har kommet seg ut av kulden. Men mannen fra Norges østligste by, med x antall nordnorske mørketider på samvittigheten, var aldri i tvil.

– Jeg har alltid vært trygg på ferdighetene mine. Det eneste som gjelder er å bite tennene sammen, og vise at du er verdig plassen.

Han har blitt så populær at en av Fulham-supporterne sammenligner ham med en av verdens beste spillere.

Laster Twitter-innhold

– Haha, det er jo positivt. Det er alltid positivt med feedback, men jeg henger meg ikke veldig opp til det. Det er et par hakk opp til Modric, sier han.

Modric spiller i en av verdens beste klubber, mens Johansen er på nivå to i England.

Ligaen med meget lang sesong og knallharde kamper.

– Det finnes ingen enkle kamper. Du må alltid være på, og være på detaljer. Vi slet litt en periode, men nå i det siste har det bikket til vår fordel. Det er alfa omega her.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling innledende runder
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang