NRK Meny
Normal

Johannessen trekker seg

Idrettspresident Karl-Arne Johannesen trekker seg fra stillingen med umiddelbar virkning. Visepresident Odd-Roar Thorsen overtar.

Karl-Arne Johannessen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Thorsen skal fungere fram til det ordinære idrettstinget i Skien 11.-13.mai.

Det har i det siste kommet en del kritikk mot den sittende presidenten. Men det er helsemessige årsaker til at han nå trekker seg.

 

Av særforbundene er det motorsportforbundet som har gått  hardest offentlig ut mot Johannesen. De mente at idrettspresidenten både var lite synlig og interessert.

- Jeg oppfatter Karl-Arne Johannesen som en sjef som ikke støtter sine ansatte, sa Lene Fevang som representerer Motorsportsforbundet til NRK.

Før helgen kom det også ut at visepresident i Idrettsforbundet, Odd-Roar Thorsen, ville stille som motkandidat til Johannesen i kampen om presidentvervet.

 

 

Overtok etter Kran

 

Som håndballpresident ble Karl-Arne Johannesen valgt til idrettspresident på det ekstraordinære tinget i Sandefjord i april 2004. 54-åringen overtok etter Kjell O. Kran, og fikk som sin første store oppgave å få orden på den skakkjørte økonomien til NIF. De hadde da en negativ egenkapital på 46 millioner kroner. Han startet med å kutte over 70 årsverk sentralt i NIF.

- Vi skal ikke bruke en krone vi ikke har, og må raskest mulig få en positiv egenkapital. Det er helt umulig å tenke noe annet. Jeg kan være en hard negl, men kan også være ydmyk, sa Johannesen etter at han ble valgt til idrettspresident. 

 

 

 

 

 

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm