NRK Meny
Normal

Johannessen trekker seg

Idrettspresident Karl-Arne Johannesen trekker seg fra stillingen med umiddelbar virkning. Visepresident Odd-Roar Thorsen overtar.

Karl-Arne Johannessen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Thorsen skal fungere fram til det ordinære idrettstinget i Skien 11.-13.mai.

Det har i det siste kommet en del kritikk mot den sittende presidenten. Men det er helsemessige årsaker til at han nå trekker seg.

 

Av særforbundene er det motorsportforbundet som har gått  hardest offentlig ut mot Johannesen. De mente at idrettspresidenten både var lite synlig og interessert.

- Jeg oppfatter Karl-Arne Johannesen som en sjef som ikke støtter sine ansatte, sa Lene Fevang som representerer Motorsportsforbundet til NRK.

Før helgen kom det også ut at visepresident i Idrettsforbundet, Odd-Roar Thorsen, ville stille som motkandidat til Johannesen i kampen om presidentvervet.

 

 

Overtok etter Kran

 

Som håndballpresident ble Karl-Arne Johannesen valgt til idrettspresident på det ekstraordinære tinget i Sandefjord i april 2004. 54-åringen overtok etter Kjell O. Kran, og fikk som sin første store oppgave å få orden på den skakkjørte økonomien til NIF. De hadde da en negativ egenkapital på 46 millioner kroner. Han startet med å kutte over 70 årsverk sentralt i NIF.

- Vi skal ikke bruke en krone vi ikke har, og må raskest mulig få en positiv egenkapital. Det er helt umulig å tenke noe annet. Jeg kan være en hard negl, men kan også være ydmyk, sa Johannesen etter at han ble valgt til idrettspresident. 

 

 

 

 

 

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert