Trodde ikke hun kunne kjøre - tok sølv i Big Air

ASPEN/OSLO (NRK): Johanne Killi fikk seg en smell på trening og hadde vondt i kneet før søndagens finale, men likevel tok hun sølvet.

SØLV: Johanne Killi tok sølv i Big Air i X Games.

Johanne Killi trodde ikke hun skulle greie å stille opp i Big Air-finalen søndag, for hun hadde fått seg en trøkk i kneet på trening.

– Det var vondere å gå opp trappa enn å kjøre på ski i dag. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle kjøre i dag, siden jeg hadde vondt i kneet, sier Killi til NRK.

– Jeg tryna veldig mye under slopestyletreningen og fikk beskjed av fysioen at jeg hadde strekt et indre leddbånd. Så jeg har hatt smerter i dag og i går, men jeg kom gjennom.

Johanne Killi

SØLV: Johanne Killi klinte til med sølv i Big Air-finalen i X Games.

Foto: Kaja Snare

– Håpet på gull

Men Killi kjørte, og det var kun amerikanske Sarah Höfflin som slo henne i finalen.

– Det betyr veldig mye. Jeg hadde håpet på gull, men jeg er fornøyd med sølv, sier Killi.

– Jeg har aldri hatt en så god dag, der jeg bare har landet alt sammen, sier Dombåsjenta.

Johanne Killi fikk totalt 79 poeng i konkurransen. Gullmedaljør Höfflin overrasket og fikk hele 86 poeng for sine to hopp. Tess Ledeux tok bronsen i konkurransen.

NRKs ekspertkommentator Fridtjof Fredricsson mener at vanskelighetsgraden i det ene trikset til Killi kunne vært bedre.

– Det er perfekt utført det hoppet der, men vanskelighetsgraden er kanskje ikke helt på topp, sier Fredricsson om et av Killis triks.

– Men det andre trikset, switch dobbel cork 1080, er finalens klart beste triks, legger Fredricsson til.

Kun fire kvinner stilte til start i finalen søndag. Dette fordi flere av utøverne var slitne og ikke ønsket å risikere noe i forkant av det nært forestående OL. Men likevel var nivået i konkurransen bra.

Dew Tour Breckenridge 2017 - Day 3

GOD SESONG: Johanne Killi har hatt en god sesong og er et av våre store håp i det kommende OL.

Foto: Ezra Shaw / AFP

Mistet skia

Foran slopestylefinalen lørdag var Killi en av de store favorittene. Men i finalen fikk hun det ikke helt til. På siste hoppet i et ellers godt run mistet Dombåsjenta skia i landinga.

MISTET SKIA: Johanne Killi mistet skia og endte på 7.-plass i slopestylefinalen.

Siste nytt

 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hovland med eagle og tetkamp

  Med fire slag under par i dag og seks under par totalt er Viktor Hovland førebels nummer 8 etter to rundar av PGA Championship på europatouren i Wentworth i England.

  Hovland hadde ein eagle (to under par) og fire birdiar (eitt under par), men også tre bogeyar (eitt over par) fredag.

  Engelske Justin Rose og svenske Henrik Stenson leier med ni under par.

  Turneringa blir avslutta søndag, og er ei av fire europeiske turneringar som Hovland må delta i for å vere aktuell for Europas lag til Ryder Cup neste år.

  Viktor Hovland
  Foto: Carl Andreas Wold / NRK
 • Barcelonas stjerneskudd blir spansk

  Stortalentet Ansu Fati (16) fikk fredag spansk statsborgerskap. Det betyr at han kan spille for Spanias landslag i framtiden, melder NTB. 16-åringen er født og oppvokst i Guinea-Bissau i Afrika, men kom til Spania som sjuåring. Han startet på Barcelonas fotballakademi som tiåring og ble tidligere denne uken tidenes yngste Barcelona-spiller i mesterligaen.

  Ansu Fati er tidenes yngste Barcelona-spiller som har scoret i ligaen
  Foto: John Macdougall / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal