Hopp til innhold

Sundby om Olssons skade: - Ønsker å ha alle de beste med

– De nærmeste dagene gir oss svaret på hvor lang tid det tar før Johan er klar igjen, sier Sveriges landslagssjef Per Andersson om Johan Olssons skade.

Johan Olsson

Femmilsvinneren i VM Johan Olsson er skadet, bare en drøy måned før OL

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

Bare en drøy måned før OL i Sotsji kom meldingen om at verdensmesteren på femmila har pådratt seg en overbelastningsskade rundt et ribbein.

Nå er Olsson hjemme i Östersund for å rehabilitere seg. Han kan ikke trene på ski.

Tidligere i høst sa Petter Northug til NRK at han tror Olsson blir OL-kongen .

Vil ha med alle

Tour de Ski-vinner Martin Johnsrud Sundby ønsker helst at alle konkurrentene stiller i OL.

– Du kan si at den enes død er den andres brød, men jeg ønsker at alle skal stille i sin beste form. Det er det som gagner idretten jeg elsker, sier Sundby til NRK i det han kommer hjem igjen etter søndagens jubelscener i Val di Fiemme.

– Så du skulle helst hatt Olsson, Hellner og Cologna på plass i touren også?

– Ja. Det høres kanskje dumt ut, men det er viktig for idretten sin del. Og så er det den eneste måten jeg får målt om min plan virket. Derfor er det alltid morsomst å ha med de beste, sier Sundby.

Rå VM-femmil

Olsson imponerte alle da han under femmila i VM i fjor tidlig stakk fra feltet og klarte å holde dem på avstand hele veien til mål.

Olsson har bare deltatt i tre verdenscup-konkurranser denne sesongen.

– I dag kan vi ikke si noe om hvilke konsekvenser skaden får. Vi må ganske enkelt se det an hvordan det utvikler seg, sier Andersson, ifølge langrenn.com .

Siste nytt

 • 13-åring med rekord – debuterte som proffspiller i USA

  Da'vian Kimbrough har satt ny rekord i USA som yngste fotballspiller på proffnivå. Han kom på banen i en alder av bare 13 år og vel sju måneder.

  Det skjedde for Sacramento Republic på andre nivå. 180 centimeter høye Kimbrough ble byttet inn etter 87 minutter i 2-0-seieren over Las Vegas Lights.

  Ifølge The Athletic kom han til Sacramentos akademi som 11-åring. Angriperen er tilgjengelig for landslagsspill både for USA og Mexico. Han har bøttet inn mål på yngrelag, ofte i kamper mot spillere to-tre år eldre enn ham selv.

 • Beckham åpner opp: «Klinisk depressiv og knust» etter rødt kort i fotball-VM

  David Beckham og kona Victoria åpner opp om en meget tøff tid etter at fotballspilleren ble utvist i en VM-kamp for England i 1998.

  Beckham fikk det røde kortet mot Argentina etter å ha sparket mot Diego Simeone. England ble slått ut av mesterskapet på straffespark mot argentinerne.

  Onsdag slippes de første episodene i en Netflix-serie der Beckhams karriere er satt under lupen.

  – Han var deprimert, absolutt klinisk deprimert. Og helt knust, sier kona Victoria om det som hendte i etterkant av 1998-VM.

  Beckham ble utsatt for voldsom kritikk i hjemlandet etter hendelsen. – Jeg skulle ønske det fantes en pille som kunne radere ut minnene om det, sier Beckham selv.

  Han innrømmer i Netflix-serien at han gjorde en «dum feil som endret livet mitt».

  Leagues Cup - Group J - Inter Miami v Atlanta United
  Foto: MARCO BELLO / Reuters
 • Wada med tramadol-advarsel – rett inn på forbudslisten

  Antidopingbyrået Wada har godkjent forbudslisten for neste år. Et mye brukt smertestillende preparat får stor oppmerksomhet.

  Tramadol, som er meget sterkt smertelindrende, har vært forbudt i sykkelsporten siden 2019. Fra 1. januar neste år vil dette gjelde alle idretter.

  Wada melder om at byrået har observert stadig mer omfattende bruk av tramadol de siste årene, blant annet gjelder dette i sykling, rugby og fotball. Middelet kom på overvåkingslisten i 2012.

  I en pressemelding bruker Wada mye plass til å omtale farene ved bruk av tramadol.

  Stoffet er klassifisert som narkotika i mange land, også i Norge. Wada-finansiert forskning har bekreftet at tramadol har potensial til å øke fysisk prestasjon i idrett.

  Tollbeslag
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste