Hopp til innhold

Sundby om Olssons skade: - Ønsker å ha alle de beste med

– De nærmeste dagene gir oss svaret på hvor lang tid det tar før Johan er klar igjen, sier Sveriges landslagssjef Per Andersson om Johan Olssons skade.

Johan Olsson

Femmilsvinneren i VM Johan Olsson er skadet, bare en drøy måned før OL

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

Bare en drøy måned før OL i Sotsji kom meldingen om at verdensmesteren på femmila har pådratt seg en overbelastningsskade rundt et ribbein.

Nå er Olsson hjemme i Östersund for å rehabilitere seg. Han kan ikke trene på ski.

Tidligere i høst sa Petter Northug til NRK at han tror Olsson blir OL-kongen .

Vil ha med alle

Tour de Ski-vinner Martin Johnsrud Sundby ønsker helst at alle konkurrentene stiller i OL.

– Du kan si at den enes død er den andres brød, men jeg ønsker at alle skal stille i sin beste form. Det er det som gagner idretten jeg elsker, sier Sundby til NRK i det han kommer hjem igjen etter søndagens jubelscener i Val di Fiemme.

– Så du skulle helst hatt Olsson, Hellner og Cologna på plass i touren også?

– Ja. Det høres kanskje dumt ut, men det er viktig for idretten sin del. Og så er det den eneste måten jeg får målt om min plan virket. Derfor er det alltid morsomst å ha med de beste, sier Sundby.

Rå VM-femmil

Olsson imponerte alle da han under femmila i VM i fjor tidlig stakk fra feltet og klarte å holde dem på avstand hele veien til mål.

Olsson har bare deltatt i tre verdenscup-konkurranser denne sesongen.

– I dag kan vi ikke si noe om hvilke konsekvenser skaden får. Vi må ganske enkelt se det an hvordan det utvikler seg, sier Andersson, ifølge langrenn.com .

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Storhamar slo Vålerenga etter straffethriller

  Martin Johnsen tok Storhamar til 5-4 over tittelrival Vålerenga og en liten luke i tetsjiktet i eliteserien ishockey. Han avgjorde tirsdagens straffedrama.

  I alt ble det slått 20 straffer da en vinner skulle kåres. Johnsen var alene om å finne nettmaskene.

  – Det var digg å sette den, sa matchvinneren til TV 2.

  Seieren gjør at Storhamar beholdt tabelltoppen og leder med ett poeng på Vålerenga etter 23 kamper. For åtte gang på rad gikk gjestene fra Oslo tapende ut av en hockeydyst i Hamar. (NTB)

  EHL 2023/2024: Lillehammer - Storhamar (2-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal