Hopp til innhold

Joda, de blir en duo

LOS ANGELES/OSLO (NRK.no): Mange var bekymret for at nyinnkjøpte Zlatan kom til å utkonkurrere Ola Kamara på LA Galaxys spissplass. Nå avfeier treneren både frykt og spekulasjoner.

fbl-US-IBRAHIMOVIC-LA GALAXY

BEKREFTER AT DUOEN SKAL DYRKES: Ingen grunn til bekymring. Norges tremålsscorer fra kampen mot Australia får en svært fornem makker i svenske Zlatan Ibrahimovic.

Foto: MARK RALSTON / AFP

– Kamara har sin plass på laget, og vi skal finne en plass for Zlatan også. De kommer til å bli en duo. Vi vil ikke at de skal måtte kjempe mot hverandre. Desto flere mål Kamara scorer, desto mer plass vil han frigjøre for Zlatan. Og Zlatans tilstedeværelse på banen vil skape mer rom for Kamara, sier LA Galaxy-trener Sigi Schmid til NRK.

Dermed feier han siste rest av bekymring om framtida til Norges landslagsspiss Ola Kamara til side. Kamara scoret tre mål mot Australia for en uke siden, og i etterkant uttrykte landslagssjef Lars Lagerbäck bekymring for spissplassen til Kamara.

Da var legenden Zlatan Ibrahimovic på vei inn i Los Angeles-klubben, og Lagerbäck hadde bare sett den amerikanske klubben spille med én spiss. Det var forbigående, skal vi tro Galaxy-treneren.

– De kommer til å bli et par som utfyller hverandre veldig bra, sier Schmid.

Ønsker seg rent skandinavisk på topp

Fredag var Kamara svært godt fornøyd med å få svensken på plass, og han så for seg en rent skandinavisk spissduo med Zlatan som makker.

– Det kan bli veldig bra. Han er bra med ball, så kanskje jeg bare kan løpe gjennom hele tiden og bli spilt gjennom. Så får vi håpe jeg kan gi ham noe tilbake, sa han.

– En superduo?

– Jeg vet ikke om vi kan kalle det det, men jeg gleder meg.

LES OGSÅ: Kamara møtte Zlatan på første trening: – Håper på ren skandinavisk spissduo

Kan få sin debut lørdag

Lørdag kan svensken få sin debut i LA Galaxy-drakten. Han er med i troppen som spiller lokalderbyet mot LA FC, men det er usikkert om han kommer på.

– Det er ingen plan for om eller når han skal inn. Vi ser hvordan det går, og vi tar en avgjørelse der og da, sier Schmid til NRK.no.

OBS! Fikk du med deg Zlatans pressekonferanse i går? Der kom han med et par sugende stikk mot den svenske landslagsledelsen – og han hadde selvsagt noen nye Zlatan-sitater. Les alt om pressekonferansen her: Zlatan: – At Sverige kommer til VM er ingen bragd

Siste nytt

 • KFUM forbi Sogndal etter hjemmeseier

  Tre mål den første halvtimen sørget for at KFUM kunne juble for 3-2-seier over Sogndal søndag.

  Tidligere i uken stakk sistnevnte av med avansementet da lagene møttes i tredje runde i cupen.

  Etter snaue tre minutter var det vidåpent bak hos Sogndal, som måtte se Dadi Dodou Gaye kontrollert sette inn 1-0. 17 minutter senere la Simen Hestnes på til 2-0 etter effektivt kontringsspill, og før halvtimen var spilt rakk Petter Dahl å sette vertenes tredje for dagen.

  Sogndal rakk å få med seg et reduseringsmål før hvilen ved midtstopper Andreas van der Spa. Et kvarter etter sidebyttet lå gjestenes andre i nettet etter mål fra Jónatan Ingi Jónsson, men nærmere kom de ikke poeng. (NTB/NRK)

  1. divisjon fotball menn, KFUM Oslo - Brann
Oslo 20220509. KFUMs Moussa Njie t.v. jubler sammen med Keivan Ghaedamini og Simen Hestnes, etter at han ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i kampen i 1. divisjon mellom KFUM Oslo og Brann på KFUM Arena i Oslo.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Groenewegen best i centimeterduell i Tour de France – Kristoff sjanseløs

  Dylan Groenewegen hadde det beste innslaget og slo sammenlagtleder Wout Van Aert med minst mulig margin på søndagens tredje etappe av Tour de France til danske Sønderborg.

  I en jevn spurt kom nederlenderen i stor fart bakfra og kunne juble for sin femte etappeseier i Touren.

  Alexander Kristoffs lag Intermarche-Wanty-Gobert lå den nest siste kilometeren langt framme med flere ryttere for å hjelpe rogalendingen, men den knappe siste kilometeren måtte han klare seg alene.

  Kristoff tok sin andre 11.-plass på to dager.

  Magnus Cort Nielsen var eneste mann i dagens brudd. Dansken tok dermed de tre innlagte bakkespurtene og er fremdeles eneste mann med poeng i klatrekonkurransen.

  Dylan Groenewegen vinner 3. etappe av Tour de France 2022 til Sønderborg
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Rise ga Skeid viktig trepoenger fire minutter på overtid

  Bendik Rise ble den store helten da Skeid vant bunnoppgjøret mot Oslo-rivalen Grorud i 1. divisjon søndag.

  Skeid gikk til pause med 2-0-ledelse, men innen kvarteret var spilt i annen omgang sto det likt på Nordre Åsen.

  Dermed så det ut til å bli poengdeling, men fire minutter på overtid satte Rise seiersmålet.

  For Skeid var seieren den andre denne sesongen. De ti andre seriekampene har alle endte med tap. Også Grorud og Stjørdals-Blink har seks poeng.

  Football, OBOS-ligaen, Skeid - Brann
  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste