Joda, de blir en duo

LOS ANGELES/OSLO (NRK.no): Mange var bekymret for at nyinnkjøpte Zlatan kom til å utkonkurrere Ola Kamara på LA Galaxys spissplass. Nå avfeier treneren både frykt og spekulasjoner.

fbl-US-IBRAHIMOVIC-LA GALAXY

BEKREFTER AT DUOEN SKAL DYRKES: Ingen grunn til bekymring. Norges tremålsscorer fra kampen mot Australia får en svært fornem makker i svenske Zlatan Ibrahimovic.

Foto: MARK RALSTON / AFP

– Kamara har sin plass på laget, og vi skal finne en plass for Zlatan også. De kommer til å bli en duo. Vi vil ikke at de skal måtte kjempe mot hverandre. Desto flere mål Kamara scorer, desto mer plass vil han frigjøre for Zlatan. Og Zlatans tilstedeværelse på banen vil skape mer rom for Kamara, sier LA Galaxy-trener Sigi Schmid til NRK.

Dermed feier han siste rest av bekymring om framtida til Norges landslagsspiss Ola Kamara til side. Kamara scoret tre mål mot Australia for en uke siden, og i etterkant uttrykte landslagssjef Lars Lagerbäck bekymring for spissplassen til Kamara.

Da var legenden Zlatan Ibrahimovic på vei inn i Los Angeles-klubben, og Lagerbäck hadde bare sett den amerikanske klubben spille med én spiss. Det var forbigående, skal vi tro Galaxy-treneren.

– De kommer til å bli et par som utfyller hverandre veldig bra, sier Schmid.

Ønsker seg rent skandinavisk på topp

Fredag var Kamara svært godt fornøyd med å få svensken på plass, og han så for seg en rent skandinavisk spissduo med Zlatan som makker.

– Det kan bli veldig bra. Han er bra med ball, så kanskje jeg bare kan løpe gjennom hele tiden og bli spilt gjennom. Så får vi håpe jeg kan gi ham noe tilbake, sa han.

– En superduo?

– Jeg vet ikke om vi kan kalle det det, men jeg gleder meg.

LES OGSÅ: Kamara møtte Zlatan på første trening: – Håper på ren skandinavisk spissduo

Kan få sin debut lørdag

Lørdag kan svensken få sin debut i LA Galaxy-drakten. Han er med i troppen som spiller lokalderbyet mot LA FC, men det er usikkert om han kommer på.

– Det er ingen plan for om eller når han skal inn. Vi ser hvordan det går, og vi tar en avgjørelse der og da, sier Schmid til NRK.no.

OBS! Fikk du med deg Zlatans pressekonferanse i går? Der kom han med et par sugende stikk mot den svenske landslagsledelsen – og han hadde selvsagt noen nye Zlatan-sitater. Les alt om pressekonferansen her: Zlatan: – At Sverige kommer til VM er ingen bragd

Siste nytt

 • Ruud til ny semifinale

  Casper Ruud fortsetter storspillet på grus. I European Open i Hamburg er nordmannen klar for sin andre strake semifinale.

  I kvartfinalen fikk nordmannen tøff kamp av jevngamle Ugo Humbert, men skrudde opp tempoet og kjørte over franskmannen i det tredje settet. Dermed endte det 7-5, 3-6, 6-1 til Ruud.

  I semifinalen møter han russiske Andrej Rublev.

  Casper Ruud - Hamburg European Open
  Foto: Cathrin Mueller / Reuters
 • Carlsen feide Giri av brettet

  Magnus Carlsen levnet ikke Anish Giri noen sjanse og avgjorde kvartfinalen i Banter Series i løpet av bare sju partier.

  Carlsen vant de tre første lynsjakkpartiene i best av ti-kampen.

  Dermed møter Carlsen Levon Aronian i semifinalen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Ganna verdensmester i tempo

  Italienske Filippo Ganna var overlegen på hjemmebane og syklet inn til VM-gull i det individuelle temporittet under VM i Romagna-området i Italia.

  Belgiske Wout van Aert tok sølv 26 sekunder bak, mens Stefan Küng fra Sveits tok bronsen.

  21 år gamle Andreas Leknessund imponerte i sitt første VM-ritt for senior og ble nummer 13, den beste plasseringen av en nordmann i en VM-tempo noensinne.

  Foto: Jean-christophe Bott / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal