Hopp til innhold

Jespersen fikk drømmejobb etter telefon til Northug

Petter Northug har valgt lillebrorens erstatter: Denne sesongen blir Chris Jespersen skistjernens nye treningspartner i jakten på gullform til OL i Pyeongchang.

Chris Jespersen

NY LAGKOMPIS: Chris Jespersen skal denne sesongen trene med Petter Northug.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg har veldig troen på at dette samarbeidet kan føre meg til OL. Det kan bli veldig bra for begge oss. Vi har begge lyst til å slå hardt tilbake, sier Chris Jespersen til NRK.

Den tidligere landslagsløperen tar nå over plassen til Petter Northugs lillebror på det private laget.

Tomas Northug offentliggjorde tidligere denne måneden at han avslutter langrennskarrieren.

– Da det kom frem at Tomas ga seg, tenkte jeg det var verdt å forhøre meg med Northug. Det verste som kunne skje var å få et «nei», sier Jespersen.

Petter Northug

FÅR MATCHING: Petter Northug skal bryne seg på Chris Jespersen på trening fremover.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Northug likte imidlertid ideen særdeles godt og teamet hans signerte Jespersen for ett år. Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Jespersen, som i likhet med Northug har hatt en tung sesong, mener de to passer godt sammen.

– For det første trives vi veldig godt sammen. Jeg tror det blir veldig morsomt å dra rundt på samlinger. For det andre har vi forskjellige styrker vi kan utnytte – der jeg er veldig svak er han veldig god. Og motsatt, sier Jespersen.

Mener Jespersen er perfekt match

Northug-trener Stig Rune Kveen er meget godt fornøyd med signeringen.

– Chris er rett mann fordi han en løper med stor kapasitet og god motor. Han kan matche Petter perfekt i sommer og høst fram mot sesongstart. Det ser vi virkelig fram til, det er en god løsning for Petter, sier han til Adressa.

Northug sier til sin egen TV-kanal at han har funnet en god erstatter til lillebroren. Han mener Jespersen har mange av de samme kvalitetene som Tomas.

– Chris Jespersen er utrolig sterk på trening og toppnivået hans er veldig høyt. Han var med i Sotsji-OL, så vi håper at dette samarbeidet kan gjøre det slik at vi begge går fort til vinteren, sier Northug til tvsporten.no.

Chris Jespersen

STERKE RESULTATER: I 2014-sesongen ble Chris Jespersen nummer to sammenlagt i Tour de Ski. Han ble også beste nordmann på 15-kilometeren i OL.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Forventer større press

Jespersen har de siste sesongene satset på langløp. Foran den kommende sesongen er det OL i Pyeongchang som gjelder.

33-åringen frykter ikke det enorme medietrykket og presset fra omgivelsene som følger med det å være på lag med Northug.

– Det er ingen tvil om at det største trykket kommer til å ligge på Petter, men det blir automatisk litt mer på meg. Jeg trives med å ha press på meg, sier Jespersen.

Han ble nummer to i Tour de Ski i 2013/14-sesongen. I tillegg ble han beste nordmann på 15 kilometer klassisk under OL i Sotsji. Der ble det sjetteplass.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal