Jespersen knust etter fall – mistet første pallplass på fire år

DAVOS/OSLO (NRK): Chris Jespersen lå lenge an til å sikre seieren i dagens 15-kilometer i Davos, etter å ha ledet til samtlige passeringspunkter langt ut i løpet. Til slutt var det et fall halvveis i rennet som ødela.

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

FALT I SPORET: Det ble til slutt en skuffende femteplass for Chris Jespersen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg satte skiene i løssnøen og tok en baklengs salto, så da går det ti sekunder, sier en gråtkvalt Jespersen til NRK.

Sist gang Jespersen var på pallen var nettopp i Davos i 2014. I dag var det et fall som ødela pallplasseringen, og det er liten tvil om at det gikk inn på 35-åringen.

– Om de ti sekundene var det som skulle til for å vinne, det vet jeg ikke. Det kommer vi nok aldri til å få vite, sier Jespersen som ikke vil ta av seg brillene når NRK møter han.

Til slutt havnet Jespersen på det som kan beskrives som en skuffende femteplass, mens Martin Johnsrud Sundby tok tredjeplassen. Russiske Evgenij Belov sikret seieren, mens franske Maurice Manificat gikk inn til andreplass.

Maks uflaks

Det så nemlig veldig lyst ut for 35-åringen, som lenge ledet ved samtlige passeringspunkter. Mellom 8,2 og 10 kilometer kom det først ubekreftede rapporter om at hordalendingen hadde gått på trynet i løypa, noe han selv bekreftet ved målgang.

Det var til slutt altså fallet halvveis som kan ha ødelagt pallplassering og en mulig seier for Jespersen.

– Jespersen har falt fra en seier her før, så han må klare å holde seg på beina. Det er vanskelig nok å vinne skirenn når du ikke faller, sier landslagssjef Eirik Myhr Nossum til NRK.

Til tross for det skuffende fallet er han godt fornøyd med laginnsatsen.

– Det var en god laginnsats i et jevnt løp. Jeg er glad på Martins vegne, og det er moro at Chris er der oppe.

Sundby på pallen

Martin Johnsrud Sundby ble beste norske, og sikret tredjeplassen 4,5 sekunder bak russiske Belov.

World Cup i Langrenn på Beitostølen 2018

PALLPLASS: Martin Johnsrud Sundby sikret en tredjeplass i Davos.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ved mål ble han liggende i snøen, og Sundby innrømmer at det er tungt å gå i høyden,

–Det kjentes grusomt hele veien, noe jeg er sikker på at mange andre synes også. Davos er et vanskelig sted å konkurrere, men jeg er brukbart fornøyd med en tredjeplass her, sier en blid Sundby til NRK.

Hans Christian Holund endte til slutt på 8. plass, mens Magne Haga og Mathias Rundgreen gikk inn til henholdsvis 11. og 18. plass. Vebjørn Turtveit havnet på 40. plass.

Siste nytt

 • Dømmer toppkamp i Egypt

  Dommer Ola Hobber Nilsen skal lede toppoppgjøret mellom Pyramids FC og El Zamalek i egyptisk Premier League tirsdag kveld. Det melder VG. Hobber Nilsen var opprinnelig satt opp til å dømme Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal 2. påskedag.

  Ola Hobber Nilsen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Fowler blir trener i Australia

  Liverpools tidligere storscorer Robbie Fowler har overtatt treneransvaret i australske Brisbane Roar. Fowler har signert en toårskontrakt med klubben, som offentliggjorde nyheten natt til tirsdag norsk tid.

  Robbie Fowler
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Zucca og Dallas til kvartfinale

  Mats Zuccarello og Dallas Stars er klar for kvartfinale i NHL etter 2–1 mot Nashville Predators i den sjette sluttspillkampen. John Klingberg sendte pucken i nettet etter 78 spilleminutter i sudden death. Kvartfinalemotstander blir St. Louis Blues.

  Philadelphia Flyers v Dallas Stars
  Foto: RONALD MARTINEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal