NRK Meny
Normal

Jentene skuffet i stafetten

De norske skiskytterjentene tullet fælt, og skuffet på dagens stafett. De ble nummer seks, langt bak Tyskland.

Solveig Rogstad
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Tyskland ledet hele stafetten, og gikk i mål 19,3 sekunder før Russland og 20,3 sekunder foran Sverige.

Norge, som skjøt på feil blinker og bommet mye i dag, var to minutter og åtte sekunder bak.

Feil blink

Norge og Solveig Rogstad gikk sammen med resten av feltet inn til skyting. Der måtte den norske jenta bruke et ekstra skudd, men gikk likevel ut på 5. plass, 11,4 sekunder bak Tyskland i tet.

På den andre skytingen, derimot, ble det mye bom. Rogstad måtte til slutt ut i strafferunde, og gikk ut som nummer 15, halvannet minutt bak Tyskland som ledet. Inn til veksling var Norge 1,50 bak.

Det viste etterhvert at Rogstad skjøt på feil blink da hun startet sin skyting. Det var derfor hun brukte ekstraskudd, og til slutt måtte gå en strafferunde.

Gikk inn fire plasser

Uansett sendte Rogstad ut Julie Bonnevie-Svendsen på andre etappe. På den første skytingen ble det to ekstraskudd, og Norge på 12. plass gikk ut 2,07 bak Tyskland som fortsatt ledet. På den andre skytingen ble det nytt ekstraskudd, og Norge gikk ut 2,10 etter Tyskland, som nummer 11.

Også Svendsen tullet med skytingen i dag. Hun mistet en patron, og kastet fra seg hansken for å lete.

Svendsen kom til veksling som nummer 11 etter å ha tatt inn et sekund på det gode, tyske laget.

Klatret videre

På den tredje etappen klatret Norge opp på listene samtidig som de havnet lenger bak Tyskland tidsmessig. Ann Kristin Flatland skjøt meget bra på sin første skyting, og gikk ut på en 7. plass, 2,20 bak Tyskerne.

På den andre skytingen ble det ikke ekstraskudd, noe som førte til at Norge klatret enda en plass, til sjette, 2,27 bak Tyskland, som nå var suverent i tet. Inn til siste veksling var Norge på 7. plass, 2,49 bak Tyskland.

Håpløst for Berger

Tora Berger fikk en vanskelig jobb i dag. Og også hun måtte ha tre ekstraskudd på den første skytingen. Norge var nummer åtte ut, 2,08 bak Tyskland. Den plassen beholdt hun også etter en feilfri andre skyting, og hun beholdt 8.plassen ut.

Men på vei til mål klarte hun å ta igjen to av løperne, og Norge endte på 6. plass i dag, langt bak vinneren Tyskland.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal