Normal

Jensen ute i en kamp

Johnny Jensen er utestengt i en kamp i håndball-EM.

Johnny Jensen
Foto: DANIEL SANNUM-LAUTEN / AFP

Jensen må se kampen mot Slovenia fra tribunen som en følge av utbruddet han hadde mot dommersjefen etter tirsdagens kamp mot Polen.

Dommersjefen i mesterskapet, Sandor Andorko, leverte inn en klage mot nordmannen. Han hevdet at Jensen da han fikk rødt kort skal ha sagt upassende ting til ham.

Det europeiske håndballforbundet skriver i en pressemelding at Johnny Jensen må stå over en kamp som en følge av usportslig oppførsel.

Les: Dommen mot Jensen (ekstern lenke)

Den norske forsvarskjempen reagerte sterkt på at han fikk direkte rødt kort etter å ha dyttet Tomasz Tluczynski  i ryggen. Jensen skal ha gjort dette som en reaksjon på at polakken rett i forkant skjøt straffekastet rett i ansiktet på norges keeper Steinar Ege.

- Jeg blir litt irritert fordi han skyter Steinar midt i ansiktet og så gir jeg han en liten dytt. det er to minutter, det er ikke noe rødt kort i det hele tatt, men når dommerene er så dårlige som de er, så er det en skandale synes jeg, sa Jensen til NRK etter kampen i går.

Hør: Jensen etter Polen-kampen

Kampen, som endte 24-24, hadde 17 utvisninger og fire røde kort.

Anker ikke

Norges Håndballforbund anker ikke EM-utestengelsen av forsvarssjef Johnny Jensen.

- En anke fører ingen vei uansett. Derfor valgte vi ikke å gjøre noe med det, sa landslagssjef Gunnar Pettersen dagen etter at koket han etterlyste kom til håndballgutta helt av seg selv.

- Jeg tror det er bra for spillerne med litt kok og at det skjer noe. Og det kom helt uten at vi behøvde å skape noe selv, sa en blid, fornøyd, smilende og spøkende Pettersen.

Johnny Jenssen har fått innvilget en fridag onsdag for å være sammen med familien sin.

Lauritzen inn for Jensen ?

Johnny Jensens utelukkelse gjør at Norge må rokere om i forsvaret mot Slovenia onsdag. Hans røde kort mot Polen var det sjette i karrieren på A-landslaget.

Han er vanligvis førstevalg i det norske forsvaret og nå må trener Gunnar Pettersen legge om taktikken. Trolig blir det slik at Jan Thomas Lauritzen spiller fra start i begge retninger.

Jensens spill er mye basert på tøff fysikk. Gjennom karrieren har han vært gjennom en lang rekke toppkamper. For landslaget er det blitt 134 utvisninger og seks røde kort siden debuten i mars 1995.

Dersom Norge, Kroatia og Danmark vinner sine kamper onsdag, vil det være full spenning før siste spilleomgang. Norge - Kroatia blir i så fall trolig en ren finale om plass i semifinalen. Danskene møter Slovenia og misser nok ikke der.

Siste nytt

 • Fauske forlenger med Herning-Ikast

  Den danske storklubben Herning-Ikast har forlenget kontrakten med landslagsspilleren Helene Fauske. Den nye avtalen strekker seg fram til 2021.

  21-årige Fauske kom til klubben forrige sesong fra Stabæk.

  Helene Fauske
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Mot avklaring om norsk VM-søknad

  19. november avgjør Norges Skiforbund om Narvik eller Hafjell/Kvitfjell blir Norges kandidat til å arrangere alpin-VM i 2027. En arbeidsgruppe jobber i disse dager med å vurdere søknadene. Gruppen presenterer sin rapport og anbefaling 12. november.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Giro d'Italia med start i Bologna

  Neste års utgave av de tradisjonelle etapperittet Giro d'Italia starter i Bologna. Det opplyste arrangørene mandag. Det er 25 år siden byen sist hadde en etappe i Giro d'Italia. Den 102. utgaven av det italienske rittet går fra 11. mai til 2. juni.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen