Jensen blir sentral

Gunnar Pettersen tar et godt tak rundt Johnny Jensen. Nå ligger det an til en skikkelig nøkkelrolle for Tyskland-proffen i VM.

Johnny Jensen
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

- Johnny har vært fantastisk god på samlingen hele uka Han jobber bra med laget og seg selv. Synd at vi ikke fikk brukt han i kampene mot Portugal og Sverige, sier trener Gunnar Pettersen.

Åpning mot Angola

Men i VM med åpning mot Angola lørdag er forsvarskjempen Jensen på plass. Kanskje spiller han også testkampen mot Frankrike i Paris onsdag.

- Jeg håper for Guds skyld at han er klar i VM. Jeg tror også vi får se Johnny en del i angrep både i undertall og overtall, sier Pettersen.

Kollapset mot Sverige

Jensen har nesten ikke sin like i forsvaret. Der river, sliter, takler og slåss han fra start til mål. Men med målmaskinen Frank Løke i stallen, har Jensen måttet bytte forsvar-angrep en god stund. Søndag kollapset Norge til 22-35 mot Sverige.

Spania og Frankrike

Jensen satt på tribunen og var en savnet mann. En skade i hoften satte ham utenfor noen dager. Nå tyder en del på spill i siste test mot Frankrike. Sammen med Spania er Frankrike gullfavoritt i VM.

- De er en liten klasse bedre enn de andre slik jeg ser det, mener Gunnar Pettersen.

Norge ble nummer sju i forrige VM for to år siden. Forrige gang Pettersen ledet laget i VM (1993) ble det 13. plass.

Siste nytt

 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

 • Skadet Vonn mister renn

  Alpinstjernen Lindsey Vonn har skadet kneet på trening og kan ikke kjøre fartsrennene i canadiske Lake Louise neste uke. Det varsler hun selv på sin Twitter-konto. Vonn har tidligere varslet at den nylig påbegynte sesongen blir hennes siste.

  ALPINE-SKIING-SWEDEN/ Lindsey Vonn of the U.S. competes during the women's Parallel Slalom City Event of the FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm, Sweden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana