NRK Meny
Normal

Jensen blir sentral

Gunnar Pettersen tar et godt tak rundt Johnny Jensen. Nå ligger det an til en skikkelig nøkkelrolle for Tyskland-proffen i VM.

Johnny Jensen
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

- Johnny har vært fantastisk god på samlingen hele uka Han jobber bra med laget og seg selv. Synd at vi ikke fikk brukt han i kampene mot Portugal og Sverige, sier trener Gunnar Pettersen.

Åpning mot Angola

Men i VM med åpning mot Angola lørdag er forsvarskjempen Jensen på plass. Kanskje spiller han også testkampen mot Frankrike i Paris onsdag.

- Jeg håper for Guds skyld at han er klar i VM. Jeg tror også vi får se Johnny en del i angrep både i undertall og overtall, sier Pettersen.

Kollapset mot Sverige

Jensen har nesten ikke sin like i forsvaret. Der river, sliter, takler og slåss han fra start til mål. Men med målmaskinen Frank Løke i stallen, har Jensen måttet bytte forsvar-angrep en god stund. Søndag kollapset Norge til 22-35 mot Sverige.

Spania og Frankrike

Jensen satt på tribunen og var en savnet mann. En skade i hoften satte ham utenfor noen dager. Nå tyder en del på spill i siste test mot Frankrike. Sammen med Spania er Frankrike gullfavoritt i VM.

- De er en liten klasse bedre enn de andre slik jeg ser det, mener Gunnar Pettersen.

Norge ble nummer sju i forrige VM for to år siden. Forrige gang Pettersen ledet laget i VM (1993) ble det 13. plass.

Siste nytt

 • Zucca sikret seieren på overtid

  Mats Zuccarello tok saken i egne hender på overtid og sørget for en 3-2-seier over Boston Bruins. Zuccarello scoret sitt åttende mål for sesongen da han avgjorde kampen 1.56 minutter inn i overtiden, skriver NTB.

  Zucc
  Foto: Michael Dwyer / AP
 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner