NRK Meny
Normal

Jensen blir sentral

Gunnar Pettersen tar et godt tak rundt Johnny Jensen. Nå ligger det an til en skikkelig nøkkelrolle for Tyskland-proffen i VM.

Johnny Jensen
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

- Johnny har vært fantastisk god på samlingen hele uka Han jobber bra med laget og seg selv. Synd at vi ikke fikk brukt han i kampene mot Portugal og Sverige, sier trener Gunnar Pettersen.

Åpning mot Angola

Men i VM med åpning mot Angola lørdag er forsvarskjempen Jensen på plass. Kanskje spiller han også testkampen mot Frankrike i Paris onsdag.

- Jeg håper for Guds skyld at han er klar i VM. Jeg tror også vi får se Johnny en del i angrep både i undertall og overtall, sier Pettersen.

Kollapset mot Sverige

Jensen har nesten ikke sin like i forsvaret. Der river, sliter, takler og slåss han fra start til mål. Men med målmaskinen Frank Løke i stallen, har Jensen måttet bytte forsvar-angrep en god stund. Søndag kollapset Norge til 22-35 mot Sverige.

Spania og Frankrike

Jensen satt på tribunen og var en savnet mann. En skade i hoften satte ham utenfor noen dager. Nå tyder en del på spill i siste test mot Frankrike. Sammen med Spania er Frankrike gullfavoritt i VM.

- De er en liten klasse bedre enn de andre slik jeg ser det, mener Gunnar Pettersen.

Norge ble nummer sju i forrige VM for to år siden. Forrige gang Pettersen ledet laget i VM (1993) ble det 13. plass.

Siste nytt

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap
 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma