NRK Meny
Normal

– Jeg er her til slutten av sesongen

Ryan Giggs er forberedt på å bli erstattet i managerstolen til Manchester United.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-NORWICH

Ryan Giggs har ikke bestemt seg for om han fortsetter spillerkarrieren ennå.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Min rolle i fremtiden? Det må vi se på etter sesongen, svarte Ryan Giggs når spørsmålene om hans framtid i Manchester United ble et tema.

I går meldte Daily Mail at Louis van Gaal kan bli presentert som ny Manchester United-sjef allerede neste uke. Dersom det stemmer blir det med tre kamper som midlertidig manager for Ryan Giggs.

– Ingenting har forandret seg. Jeg er her til slutten av sesongen, og konsentrerer meg om de siste kampene. Jeg har mye å tenke på, om jeg skal fortsette å spille eller ikke, men vi får se hva som skjer når sesongen er over, sa Giggs på pressekonferansen foran kampen mot Sunderland.

Kan komme til å spille

Da David Moyes fikk sparken for i underkant av to uker siden tok klubblegenden over treneransvaret ut sesongen. Ettersom Giggs fortsatt også er spiller kan han komme til å entre banen når United tar i mot Sunderland i morgen kveld. Han tror ihvertfall ikke at assistentene kommer til å be han om å stå over.

– Jeg tror ikke Paul (Scholes) eller Nicky (Butt) tør å si at jeg ikke trener bra, men jeg tenker ikke veldig mye på det at jeg ikke har scoret denne sesongen.

Flere har tatt til ordet for at Giggs bør få fortsette som permanent manager i klubben, deriblant den danske keeperen Anders Lindegaard. Og 40-åringen virker å trives i sin nye rolle, selv om dagene er stappfulle.

– Den eneste freden jeg har i jobben er når jeg er på treningsfeltet. Ellers skjer det veldig mye så fort jeg er inne på kontoret: Spillere på lån, fornying av utlånsavtaler, kontrakter og slike ting. Det har vært mye sånt denne uka, forteller veteranen.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-NORWICH

Ryan Giggs stilte i dress i sin første kamp som Manchester United-manager.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Overtroisk veteran

Og dersom han ikke tar ut seg til kampen, har Ryan Giggs i det minste bestemt seg for antrekket. Med dress så han sitt lag knuse Norwich 4-0 i sin første kamp som manager.

– Jeg er ganske overtroisk, så det blir nok dress og ikke treningsdress lørdag også, sa Giggs med et glis foran sin andre kamp på trenerbenken.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal