NRK Meny
Normal

Ndure anmelder sin tidligere samboer

Jaysuma Ndure slår tilbake mot voldstiltalen og mener det er ord mot ord. Ifølge forsvareren har sprinteren anmeldt samboeren for legemsbeskadigelse.

Jaysuma Ndure

TURBULENT FORHOLD: Gjennom sin forsvarer beskriver Jaysuma Ndure forholdet til sin tidligere samboer som turbulent. Her er Jays under en pressekonferanse før Bislett Games i år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det har vært et turbulent forhold, og han har også anmeldt henne for legemsbeskadigelse, sier Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen til NRK.

Via sin forsvarer stiller Ndure seg uforstående til voldstiltalen som ble kjent tidligere lørdag.

– Hans kommentar nå er at dette ikke er familievold, og han er ikke enig i tiltalen, sier Larsen.

Siv Hallgren, bistandsadvokat til Ndures tidligere samboer, har ingen kommentar til motanmeldelsen.

– Den ble henlagt i mai. Jeg kjenner ikke til om henleggelsen ble påklaget, skriver hun i en SMS til NRK lørdag ettermiddag.

– Det er ukjent for meg - jeg har ikke mottatt henleggelse - den vil i så fall bli påklaget, svarer Mette Yvinne Larsen i en tekstmelding.

Flere voldshandlinger

Ifølge tiltalen har sprinteren utøvd flere voldshandlinger mot- og truet sin tidligere samboer i perioden januar 2014 til november 2014.

I tiltalen, som NRK har fått tilgang til, står det at han er tilalt for følgende:

«Straffeloven § 219 første ledd for grovt eller gjentatt å ha mishandlet, ved å ha truet, tvunget, begrenset bevegelsesfriheten til, øvet vold mot eller på annen måte ha krenket sin tidligere eller nåværende samboer.»

Ndure er også tiltalt for å ha krenket besøkforbudet han var ilagt overfor samboeren.

Han vil fortelle mer detaljert i retten om hva som har skjedd. Han undrer seg over at det er tatt ut tiltale, det står jo ord mot ord, sier Larsen om det første tiltalepunktet.

Politiet har etterforsket saken siden november. Ndure har nektet straffeskyld.

I Belgia

Ifølge friidrettspresident Svein Arne Hansen vil ikke tiltalen få noen sportslige konsekvenser for Ndure.

Til NRK sier Hansen at Jays han konkurrere som vanlig i påvente av en dom.

Dét har han også tenkt til, ifølge forsvareren.

– Dette endrer ingenting på hans planer om å representere Norge som løper. Han er i Belgia på treningsopphold nå, og han ønsker nå å få ro til å forbedrede et løp han skal ha i der i morgen.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale