NRK Meny
Normal

Ndure anmelder sin tidligere samboer

Jaysuma Ndure slår tilbake mot voldstiltalen og mener det er ord mot ord. Ifølge forsvareren har sprinteren anmeldt samboeren for legemsbeskadigelse.

Jaysuma Ndure

TURBULENT FORHOLD: Gjennom sin forsvarer beskriver Jaysuma Ndure forholdet til sin tidligere samboer som turbulent. Her er Jays under en pressekonferanse før Bislett Games i år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det har vært et turbulent forhold, og han har også anmeldt henne for legemsbeskadigelse, sier Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen til NRK.

Via sin forsvarer stiller Ndure seg uforstående til voldstiltalen som ble kjent tidligere lørdag.

– Hans kommentar nå er at dette ikke er familievold, og han er ikke enig i tiltalen, sier Larsen.

Siv Hallgren, bistandsadvokat til Ndures tidligere samboer, har ingen kommentar til motanmeldelsen.

– Den ble henlagt i mai. Jeg kjenner ikke til om henleggelsen ble påklaget, skriver hun i en SMS til NRK lørdag ettermiddag.

– Det er ukjent for meg - jeg har ikke mottatt henleggelse - den vil i så fall bli påklaget, svarer Mette Yvinne Larsen i en tekstmelding.

Flere voldshandlinger

Ifølge tiltalen har sprinteren utøvd flere voldshandlinger mot- og truet sin tidligere samboer i perioden januar 2014 til november 2014.

I tiltalen, som NRK har fått tilgang til, står det at han er tilalt for følgende:

«Straffeloven § 219 første ledd for grovt eller gjentatt å ha mishandlet, ved å ha truet, tvunget, begrenset bevegelsesfriheten til, øvet vold mot eller på annen måte ha krenket sin tidligere eller nåværende samboer.»

Ndure er også tiltalt for å ha krenket besøkforbudet han var ilagt overfor samboeren.

Han vil fortelle mer detaljert i retten om hva som har skjedd. Han undrer seg over at det er tatt ut tiltale, det står jo ord mot ord, sier Larsen om det første tiltalepunktet.

Politiet har etterforsket saken siden november. Ndure har nektet straffeskyld.

I Belgia

Ifølge friidrettspresident Svein Arne Hansen vil ikke tiltalen få noen sportslige konsekvenser for Ndure.

Til NRK sier Hansen at Jays han konkurrere som vanlig i påvente av en dom.

Dét har han også tenkt til, ifølge forsvareren.

– Dette endrer ingenting på hans planer om å representere Norge som løper. Han er i Belgia på treningsopphold nå, og han ønsker nå å få ro til å forbedrede et løp han skal ha i der i morgen.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal