Hopp til innhold

Ndure anmelder sin tidligere samboer

Jaysuma Ndure slår tilbake mot voldstiltalen og mener det er ord mot ord. Ifølge forsvareren har sprinteren anmeldt samboeren for legemsbeskadigelse.

Jaysuma Ndure

TURBULENT FORHOLD: Gjennom sin forsvarer beskriver Jaysuma Ndure forholdet til sin tidligere samboer som turbulent. Her er Jays under en pressekonferanse før Bislett Games i år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det har vært et turbulent forhold, og han har også anmeldt henne for legemsbeskadigelse, sier Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen til NRK.

Via sin forsvarer stiller Ndure seg uforstående til voldstiltalen som ble kjent tidligere lørdag.

– Hans kommentar nå er at dette ikke er familievold, og han er ikke enig i tiltalen, sier Larsen.

Siv Hallgren, bistandsadvokat til Ndures tidligere samboer, har ingen kommentar til motanmeldelsen.

– Den ble henlagt i mai. Jeg kjenner ikke til om henleggelsen ble påklaget, skriver hun i en SMS til NRK lørdag ettermiddag.

– Det er ukjent for meg - jeg har ikke mottatt henleggelse - den vil i så fall bli påklaget, svarer Mette Yvinne Larsen i en tekstmelding.

Flere voldshandlinger

Ifølge tiltalen har sprinteren utøvd flere voldshandlinger mot- og truet sin tidligere samboer i perioden januar 2014 til november 2014.

I tiltalen, som NRK har fått tilgang til, står det at han er tilalt for følgende:

«Straffeloven § 219 første ledd for grovt eller gjentatt å ha mishandlet, ved å ha truet, tvunget, begrenset bevegelsesfriheten til, øvet vold mot eller på annen måte ha krenket sin tidligere eller nåværende samboer.»

Ndure er også tiltalt for å ha krenket besøkforbudet han var ilagt overfor samboeren.

Han vil fortelle mer detaljert i retten om hva som har skjedd. Han undrer seg over at det er tatt ut tiltale, det står jo ord mot ord, sier Larsen om det første tiltalepunktet.

Politiet har etterforsket saken siden november. Ndure har nektet straffeskyld.

I Belgia

Ifølge friidrettspresident Svein Arne Hansen vil ikke tiltalen få noen sportslige konsekvenser for Ndure.

Til NRK sier Hansen at Jays han konkurrere som vanlig i påvente av en dom.

Dét har han også tenkt til, ifølge forsvareren.

– Dette endrer ingenting på hans planer om å representere Norge som løper. Han er i Belgia på treningsopphold nå, og han ønsker nå å få ro til å forbedrede et løp han skal ha i der i morgen.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal