NRK Meny
Normal

Ndure endte sist: – Hadde vært dum om jeg ikke var fornøyd

MOSKVA (NRK.no): Jaysuma Ndure stivnet og ble sist i finalen på 200-meteren. Usain Bolt fortsatte sin utrolige triumfferd og vant gull i sedvanlig overlegen stil.

Usain Bolt vant 200 meter sprint i Moskva lørdag. Jaysuma Saidy Ndure kom sist i finalen, som du kan se her.

SE VIDEO: Usain Bolt løper inn til sitt andre gull i årets friidrett-VM. Han har vunnet gull på 200-meter i tre verdensmesterskap på rad.

ATHLETICS-WORLD/ Bolt of Jamaica prepares to start his men's 200 metres semi-final during the IAAF World Athletics Championships in Moscow

Ingen har vært i nærheten av å true verdens raskeste mann under VM i Moskva.

Foto: GRIGORY DUKOR / Reuters

ndure

Jaysuma Ndure har slitt med en vond rygg og var glad han i det hele tatt klarte å stille til start på 200-meteren i VM.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
– Det ble veldig tøft, men det visste jeg egentlig at det ville bli. Jeg prøvde alt jeg klarte, men det gikk ikke i dag, medgir Jaysuma Ndure.

Han fikk en bra start, men underveis fikk Ndure stive bein og klarte ikke å henge med på tempoet til konkurrentene.

Fornøyd tross sisteplass

Foran nordmannen løp Usain Bolt inn til gull på tiden 19.66 - som er årsbeste tid i verden. Ingen av konkurrentene var i nærheten av å true ham.

Nærmest var landsmannen Warren Weir, som fikk sølv med tiden 19.79. Curtis Mitchell fra USA fikk bronsen.

Ndures er fornøyd med å ha løpt inn til 20.37, for selv om det var den dårligste tiden i finalen var det ikke langt unna årsbeste for hans del.

– Ja, jeg må være stolt av dette. Dersom jeg ikke hadde vært fornøyd, hadde jeg vært dum og gal i hodet, fastslår «Jays».

Ndure har nemlig i tillegg slitt med en svært vond rygg den siste tiden. Smertene førte blant annet til at han ikke klarte å stille til start på forsøket i 100 meter for bare en uke siden.

29-åringen takker støtteapparatet sitt for at han i det hele tatt klarte å løpe 200-meteren.

– Ryggen er blitt bedre, og det fortjener det medisinske apparatet mitt en stor takk for. Vi har gjort alt vi kunne for å gjøre meg klar til denne finalen, forteller han.

Suveren Bolt

Bolt har som forventet sust gjennom VM nærmest uten å møte motstand. Han vant finalen på 100 meter soleklart, og i kvalifiseringen til 200-meteren jogget han i mål som førstemann i sitt heat.

Han har nå vunnet gull på 200-meter i tre verdensmesterskap på rad. Bolt har også verdensrekorden på distansen, 19.19, satt i 2009.

Ndure måtte derimot gjennom en nervepirrende kvalifisering før han tok seg til lørdagens finale. Nordmannen løp inn til en tredjeplass i sitt heat på tiden 20,33, som da var årsbeste for hans del. Men bare de to første gikk direkte til finale, og dermed var det duket for noen nervepirrende minutter.

Men det skulle altså holde. Jaysuma Saidy Ndure kvalifiserte seg til lørdagens 200-meterfinale som aller siste mann, nummer to på lucky loser-lista.

Hans personlige bestetid er 19, 89 på 200-meter.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn