NRK Meny
Normal

Ndure endte sist: – Hadde vært dum om jeg ikke var fornøyd

MOSKVA (NRK.no): Jaysuma Ndure stivnet og ble sist i finalen på 200-meteren. Usain Bolt fortsatte sin utrolige triumfferd og vant gull i sedvanlig overlegen stil.

Usain Bolt vant 200 meter sprint i Moskva lørdag. Jaysuma Saidy Ndure kom sist i finalen, som du kan se her.

SE VIDEO: Usain Bolt løper inn til sitt andre gull i årets friidrett-VM. Han har vunnet gull på 200-meter i tre verdensmesterskap på rad.

ATHLETICS-WORLD/ Bolt of Jamaica prepares to start his men's 200 metres semi-final during the IAAF World Athletics Championships in Moscow

Ingen har vært i nærheten av å true verdens raskeste mann under VM i Moskva.

Foto: GRIGORY DUKOR / Reuters

ndure

Jaysuma Ndure har slitt med en vond rygg og var glad han i det hele tatt klarte å stille til start på 200-meteren i VM.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
– Det ble veldig tøft, men det visste jeg egentlig at det ville bli. Jeg prøvde alt jeg klarte, men det gikk ikke i dag, medgir Jaysuma Ndure.

Han fikk en bra start, men underveis fikk Ndure stive bein og klarte ikke å henge med på tempoet til konkurrentene.

Fornøyd tross sisteplass

Foran nordmannen løp Usain Bolt inn til gull på tiden 19.66 - som er årsbeste tid i verden. Ingen av konkurrentene var i nærheten av å true ham.

Nærmest var landsmannen Warren Weir, som fikk sølv med tiden 19.79. Curtis Mitchell fra USA fikk bronsen.

Ndures er fornøyd med å ha løpt inn til 20.37, for selv om det var den dårligste tiden i finalen var det ikke langt unna årsbeste for hans del.

– Ja, jeg må være stolt av dette. Dersom jeg ikke hadde vært fornøyd, hadde jeg vært dum og gal i hodet, fastslår «Jays».

Ndure har nemlig i tillegg slitt med en svært vond rygg den siste tiden. Smertene førte blant annet til at han ikke klarte å stille til start på forsøket i 100 meter for bare en uke siden.

29-åringen takker støtteapparatet sitt for at han i det hele tatt klarte å løpe 200-meteren.

– Ryggen er blitt bedre, og det fortjener det medisinske apparatet mitt en stor takk for. Vi har gjort alt vi kunne for å gjøre meg klar til denne finalen, forteller han.

Suveren Bolt

Bolt har som forventet sust gjennom VM nærmest uten å møte motstand. Han vant finalen på 100 meter soleklart, og i kvalifiseringen til 200-meteren jogget han i mål som førstemann i sitt heat.

Han har nå vunnet gull på 200-meter i tre verdensmesterskap på rad. Bolt har også verdensrekorden på distansen, 19.19, satt i 2009.

Ndure måtte derimot gjennom en nervepirrende kvalifisering før han tok seg til lørdagens finale. Nordmannen løp inn til en tredjeplass i sitt heat på tiden 20,33, som da var årsbeste for hans del. Men bare de to første gikk direkte til finale, og dermed var det duket for noen nervepirrende minutter.

Men det skulle altså holde. Jaysuma Saidy Ndure kvalifiserte seg til lørdagens 200-meterfinale som aller siste mann, nummer to på lucky loser-lista.

Hans personlige bestetid er 19, 89 på 200-meter.

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag