Hopp til innhold

Jarstein: – Jeg skulle ikke sittet her

BERLIN (NRK): En brekt finger har fått Rune Almenning Jarstein (30) degradert fra andre– til tredjekeeper i Hertha Berlin. Nå ser 30-åringen seg om etter nye utfordringer til sommeren.

Rune Jarstein

PÅ BENKEN: Rune Jarstein savner førstelagsfotball, og åpner for klubbskifte til sommeren.

Foto: Peder Mørtvedt / NRK

Hertha Berlin-proffen trives godt i den tyske hovedstaden, men siden overgangen i januar 2013 har han stort sett sittet på benken for Bundesliga-klubben.

– Jeg sitter der klar og håper vi vinner kampene, men jeg kjenner jo også at jeg skulle ikke sittet her. Det å spille kamper som betyr noe, er noe jeg savner veldig, sier en åpenhjertig Rune Almenning Jarstein til NRK.

På landslaget

AMBISJONER: Rune Almenning Jarstein ønsker seg tilbake på landslaget. Her fotografert på samling før kampen mot Aserbajdsjan.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

For det som var ansett som en jevn keeperkamp mellom ham og Thomas Kraft har endt med klar tysk seier.

– Første halvåret var tilvenning, og så skulle jeg kjempe om plassen. Det har jeg gjort, men det er klart det har blitt mindre kamper enn jeg håpet på. Jeg har stått på som bare det hver dag, og har fått to kamper, men vært ute igjen neste kamp, forteller han.

Kan bli klubbskifte

Derfor åpner han nå for et klubbskifte til sommeren, selv om han kontrakten hans løper til neste sommer.

– Vi får se. Jeg er tretti år nå, og det viktigste for meg er egentlig å spille kamper. Det gjør jeg ikke for øyeblikket, så vi må ta en vurdering til sommeren.

Situasjonen har nemlig forverret seg ytteligere for Jarstein i de siste ukene. Etter å ha vært andrekeeper gjennom hele sesongen, er han nå satt på tribunen av Herthas nye trener Pál Dárdai.

– Jeg brakk fingeren i midten av februar, og var ute i fem uker. Så har jeg trent i to-tre uker etter det. Da har vi bare vunnet kamper, og da har de ikke villet bytte på noe. Men jeg er klar igjen nå, og i god form om de vil ha meg med, sier han litt oppgitt.

Vil tilbake på landslaget

Spilletid er også viktig for å kunne kjempe seg inn i landslagsvarmen igjen. Siden han debuterte i 2007, har Rune Almenning Jarstein vært et fast innslag i den norske landslagstroppen, og han har fått totalt 37 kamper med flagget på brystet. Sist gang mot Emiratene i en privatlandskamp i fjor høst.

Men da Norge tapte stygt mot Kroatia var for første gang på lenge ikke Jarstein med i den norske troppen.

– Det var litt uvant, for jeg har vært med ganske lenge. Det var kjedelig å sitte hjemme og se på ipaden, men sånn er det, sier han.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal