Jarstein: – Jeg skulle ikke sittet her

BERLIN (NRK): En brekt finger har fått Rune Almenning Jarstein (30) degradert fra andre– til tredjekeeper i Hertha Berlin. Nå ser 30-åringen seg om etter nye utfordringer til sommeren.

Rune Jarstein

PÅ BENKEN: Rune Jarstein savner førstelagsfotball, og åpner for klubbskifte til sommeren.

Foto: Peder Mørtvedt / NRK

Hertha Berlin-proffen trives godt i den tyske hovedstaden, men siden overgangen i januar 2013 har han stort sett sittet på benken for Bundesliga-klubben.

– Jeg sitter der klar og håper vi vinner kampene, men jeg kjenner jo også at jeg skulle ikke sittet her. Det å spille kamper som betyr noe, er noe jeg savner veldig, sier en åpenhjertig Rune Almenning Jarstein til NRK.

På landslaget

AMBISJONER: Rune Almenning Jarstein ønsker seg tilbake på landslaget. Her fotografert på samling før kampen mot Aserbajdsjan.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

For det som var ansett som en jevn keeperkamp mellom ham og Thomas Kraft har endt med klar tysk seier.

– Første halvåret var tilvenning, og så skulle jeg kjempe om plassen. Det har jeg gjort, men det er klart det har blitt mindre kamper enn jeg håpet på. Jeg har stått på som bare det hver dag, og har fått to kamper, men vært ute igjen neste kamp, forteller han.

Kan bli klubbskifte

Derfor åpner han nå for et klubbskifte til sommeren, selv om han kontrakten hans løper til neste sommer.

– Vi får se. Jeg er tretti år nå, og det viktigste for meg er egentlig å spille kamper. Det gjør jeg ikke for øyeblikket, så vi må ta en vurdering til sommeren.

Situasjonen har nemlig forverret seg ytteligere for Jarstein i de siste ukene. Etter å ha vært andrekeeper gjennom hele sesongen, er han nå satt på tribunen av Herthas nye trener Pál Dárdai.

– Jeg brakk fingeren i midten av februar, og var ute i fem uker. Så har jeg trent i to-tre uker etter det. Da har vi bare vunnet kamper, og da har de ikke villet bytte på noe. Men jeg er klar igjen nå, og i god form om de vil ha meg med, sier han litt oppgitt.

Vil tilbake på landslaget

Spilletid er også viktig for å kunne kjempe seg inn i landslagsvarmen igjen. Siden han debuterte i 2007, har Rune Almenning Jarstein vært et fast innslag i den norske landslagstroppen, og han har fått totalt 37 kamper med flagget på brystet. Sist gang mot Emiratene i en privatlandskamp i fjor høst.

Men da Norge tapte stygt mot Kroatia var for første gang på lenge ikke Jarstein med i den norske troppen.

– Det var litt uvant, for jeg har vært med ganske lenge. Det var kjedelig å sitte hjemme og se på ipaden, men sånn er det, sier han.

Siste nytt

 • Napoli videre i Mesterligaen

  Napoli slår følge med Liverpool videre fra gruppe E i Mesterligaen. Italienerne slo Genk med 4-0 etter hattrick av Milik før pause. Genks keeper Maarten Vandevoordt ble den yngste målvakten i en Mesterligakamp noensinne ,17 år og 287 dager gammel.

  Champions League - Group E - Napoli v Genk
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Norsk keeper til Allsvenskan

  Den norske keeperen Mathias Dyngeland melder overgang fra Sogndal til svenske Elfsborg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023. 24-åringen har vært Sogndals førstekeeper siden han debuterte i Eliteserien i 2014.

  Eliteserien i fotball 2017: Lillestrøm - Sogndal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal