Jarstein: – Jeg skulle ikke sittet her

BERLIN (NRK): En brekt finger har fått Rune Almenning Jarstein (30) degradert fra andre– til tredjekeeper i Hertha Berlin. Nå ser 30-åringen seg om etter nye utfordringer til sommeren.

Rune Jarstein

PÅ BENKEN: Rune Jarstein savner førstelagsfotball, og åpner for klubbskifte til sommeren.

Foto: Peder Mørtvedt / NRK

Hertha Berlin-proffen trives godt i den tyske hovedstaden, men siden overgangen i januar 2013 har han stort sett sittet på benken for Bundesliga-klubben.

– Jeg sitter der klar og håper vi vinner kampene, men jeg kjenner jo også at jeg skulle ikke sittet her. Det å spille kamper som betyr noe, er noe jeg savner veldig, sier en åpenhjertig Rune Almenning Jarstein til NRK.

På landslaget

AMBISJONER: Rune Almenning Jarstein ønsker seg tilbake på landslaget. Her fotografert på samling før kampen mot Aserbajdsjan.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

For det som var ansett som en jevn keeperkamp mellom ham og Thomas Kraft har endt med klar tysk seier.

– Første halvåret var tilvenning, og så skulle jeg kjempe om plassen. Det har jeg gjort, men det er klart det har blitt mindre kamper enn jeg håpet på. Jeg har stått på som bare det hver dag, og har fått to kamper, men vært ute igjen neste kamp, forteller han.

Kan bli klubbskifte

Derfor åpner han nå for et klubbskifte til sommeren, selv om han kontrakten hans løper til neste sommer.

– Vi får se. Jeg er tretti år nå, og det viktigste for meg er egentlig å spille kamper. Det gjør jeg ikke for øyeblikket, så vi må ta en vurdering til sommeren.

Situasjonen har nemlig forverret seg ytteligere for Jarstein i de siste ukene. Etter å ha vært andrekeeper gjennom hele sesongen, er han nå satt på tribunen av Herthas nye trener Pál Dárdai.

– Jeg brakk fingeren i midten av februar, og var ute i fem uker. Så har jeg trent i to-tre uker etter det. Da har vi bare vunnet kamper, og da har de ikke villet bytte på noe. Men jeg er klar igjen nå, og i god form om de vil ha meg med, sier han litt oppgitt.

Vil tilbake på landslaget

Spilletid er også viktig for å kunne kjempe seg inn i landslagsvarmen igjen. Siden han debuterte i 2007, har Rune Almenning Jarstein vært et fast innslag i den norske landslagstroppen, og han har fått totalt 37 kamper med flagget på brystet. Sist gang mot Emiratene i en privatlandskamp i fjor høst.

Men da Norge tapte stygt mot Kroatia var for første gang på lenge ikke Jarstein med i den norske troppen.

– Det var litt uvant, for jeg har vært med ganske lenge. Det var kjedelig å sitte hjemme og se på ipaden, men sånn er det, sier han.

Siste nytt

 • Norsk kollaps på siste skyting

  Både Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold skaut om sigeren på fellesstarten i Pokljuka, men fekk to bom på siste skyting.

  Dermed vann svenske Hanna Öberg framfor italienske Lisa Vittozzi som skaut 20 treff. Det gjorde også Anaïs Bescond frå Frankrike som fekk tredjeplassen.

  Røiseland hamna til slutt på sjetteplass, medan Tandrevold måtte nøye seg med 8.-plassen.

  Dorothea Wierer hamna på 9.-plass, og klarte difor ikkje å ta over leiartrøya i verdscupen frå Tiril Eckhoff som stod over løpet på grunn av mild sjukdom.

  Røiseland og Tandrevold
 • Dobbelt norsk i kombinert

  Jarl Magnus Riiber er overlegen i spurten og vinn framfor Jens Luraas Oftebro som spurtslo Franz-Josef Rehrl. Jørgen Graabak sikrar ein god norsk plass med ein 4., plass, medan Espen Bjørnstad tok 7.-plassen.

  Riiber er overlegen i kombinertverdscupen og er godt i rute til VM som blir arrangert i Oberstdorf – der han i dag altså vann prøve-VM.

  Jarl Magnus Riiber i lufta
 • Lundby kontrollerte inn til siger

  Maren Lundby var suveren i rumenske Rasnov og tok sigeren framfor austerrikarane Eva Pinkelnig og Chiara Hölzl.

  – Det har vore noen harde uker så detta var deilig, seier Maren Lundby.

  Lundby hadde ei stor leiing før 2. omgang, og klarte med dagens gode resultat å knappe innpå dei to austerrikarane i verdscupen samanlagd.

  Det var god norsk laginnsats. Silje Opseth fekk 8.-plassen, medan Anna Odine Strøm tok 12.-plassen.

  1WbW_5CXtrA
  Foto: Tore Meek

Sendeplan

Kl. Program Kanal