NRK Meny
Normal

Jansrud felt av tabbe: – Man blir irritert

VAL GARDENA/OSLO (NRK): Det ble norsk nedtur i den norske «drømmebakken» under verdenscupen i super-G fredag. Kjetil Jansrud havnet langt bak etter taktisk feil.

- Hadde seieren i baklomma

TAKTSK FEIL: Her glipper vinnersjansen til Kjetil Jansrud.

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble ingen norsk trippel denne gangen i Val Gardena. Ingen av de norske fikk det helt til. Kjetil Jansrud holdt nesten på å kjøre ut underveis, og tapte mye tid.

– Utrolig synd. Overraskende egentlig av Jansrud. En taktisk bommert i mine øyne. Han burde ha fått beskjed om at folk kommer sent. Det er en port han skal være obs på, og der tar han en enorm risiko ved å kjøre mye rettere på, sier NRKs ekspert Kjetil André Aamodt.

–Han ser nok at jeg går på innsiden. Det var ikke taktikken i utgangspunktet, så da blir det en bommert i såfall. Jeg kom på innsiden av det sporet jeg ville ha, sier Kjetil Jansrud.

Irritert Jansrud

ALPINT world cup Super-G Val Gardena.

SKUFFET JANSRUD: Kjetil Jansrud var tydelig skuffet etter rennet.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kjetil Jansrud mener at det skal svi litt etter at man gjør slike feil, men ser fram mot morgendagen.

– Man blir selvfølgelig irritert. Men la det gå noen timer. Det skal svi litt. Jeg føler ikke det har vært kjempeflyt denne uka. Men det kan være gode muligheter i morgen, sier Jansrud.

– Om det er en liten eller stor feil er uinteressant. Man har ikke råd til slike feil, sier Jansrud.

Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann på en fjerdeplass.

Ikke fått trent super-G

Aksel Lund Svindal havnet til slutt på en 9.-plass. Han forteller at han ikke har fått trent super-G på grunn av det vonde kneet.

– Jeg har ikke trent siden det første rennet. Jeg må spare meg til konkurranser, sier Svindal.

– Beinet var bedre i dag, faktisk. Vi får håpe det er stigning fremover også. Jeg får kjørt, men jeg skulle ønske jeg hadde mulighet til å forberede meg bedre til hver konkurranse. Det blir målet fremover, sier Svindal.

I 2015 havnet alle de tre norske på pallen i Val Gardena og bakken ble dermed sett på som en «drømmebakke» for nordmennene.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag