NRK Meny
Normal

Jansrud felt av tabbe: – Man blir irritert

VAL GARDENA/OSLO (NRK): Det ble norsk nedtur i den norske «drømmebakken» under verdenscupen i super-G fredag. Kjetil Jansrud havnet langt bak etter taktisk feil.

- Hadde seieren i baklomma

TAKTSK FEIL: Her glipper vinnersjansen til Kjetil Jansrud.

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble ingen norsk trippel denne gangen i Val Gardena. Ingen av de norske fikk det helt til. Kjetil Jansrud holdt nesten på å kjøre ut underveis, og tapte mye tid.

– Utrolig synd. Overraskende egentlig av Jansrud. En taktisk bommert i mine øyne. Han burde ha fått beskjed om at folk kommer sent. Det er en port han skal være obs på, og der tar han en enorm risiko ved å kjøre mye rettere på, sier NRKs ekspert Kjetil André Aamodt.

–Han ser nok at jeg går på innsiden. Det var ikke taktikken i utgangspunktet, så da blir det en bommert i såfall. Jeg kom på innsiden av det sporet jeg ville ha, sier Kjetil Jansrud.

Irritert Jansrud

ALPINT world cup Super-G Val Gardena.

SKUFFET JANSRUD: Kjetil Jansrud var tydelig skuffet etter rennet.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kjetil Jansrud mener at det skal svi litt etter at man gjør slike feil, men ser fram mot morgendagen.

– Man blir selvfølgelig irritert. Men la det gå noen timer. Det skal svi litt. Jeg føler ikke det har vært kjempeflyt denne uka. Men det kan være gode muligheter i morgen, sier Jansrud.

– Om det er en liten eller stor feil er uinteressant. Man har ikke råd til slike feil, sier Jansrud.

Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann på en fjerdeplass.

Ikke fått trent super-G

Aksel Lund Svindal havnet til slutt på en 9.-plass. Han forteller at han ikke har fått trent super-G på grunn av det vonde kneet.

– Jeg har ikke trent siden det første rennet. Jeg må spare meg til konkurranser, sier Svindal.

– Beinet var bedre i dag, faktisk. Vi får håpe det er stigning fremover også. Jeg får kjørt, men jeg skulle ønske jeg hadde mulighet til å forberede meg bedre til hver konkurranse. Det blir målet fremover, sier Svindal.

I 2015 havnet alle de tre norske på pallen i Val Gardena og bakken ble dermed sett på som en «drømmebakke» for nordmennene.

Siste nytt

 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP
 • Tung start for Inter

  Inter fikk en marerittstart på Serie A-sesongen med 0-1-tap mot Sassuolo søndag. Domenico Berardi ble matchvinner fra straffemerket.

  Roma fikk på sin side en god start på sesongen med 1-0-seier over Torino. Edin Dzeko åpnet målkontoen rett før slutt.

  inter
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Kritisk Mourinho etter tap

  Manchester United-manager Jose Mourinho mente laget hans kunne takke seg selv etter det overraskende 2-3 tapet borte mot Brighton.

  – Vi gjorde for mange feil. Vi ble straffet. Noen ganger gjør du feil og blir ikke straffet, men vi ble straffet for hver eneste feil vi gjorde. Det tredje målet ble for tøft, sa Mourinho til BBC.

  mourinho
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld