Jansrud: – Dette betyr mye for meg

HAMAR/OSLO (NRK.no): Kjetil Jansrud gjorde rent bord, og sikret seg både prestisjetunge utøvernes pris og årets mannlige utøver. Det rørte den suverene verdenscuplederen.

Kjetil Jansrud vant prisen som Årets mannlige utøver.

Foto: NRK

Kjetil Jansrud, OL i Sotsji

Jansrud gjorde rent bord uten Idrettsgallaen. Her fra OL i Sotsji, som ble Jansruds store mesterskap.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– I Norge er vi ekstremt bortskjemt med gode idrettsprestasjoner. Derfor er det å bli årets mannlige utøver noe som betyr mye for meg, sier en stolt Jansrud etter prisen som årets mannlige utøver.

Han vant foran Ståle Sandbech, Ole Einar Bjørdalen, Emil Hegle Svendsen og Jørgen Graabak i konkurransen om årets mannlige utøver.

Jansrud er for tiden i Adelboden for å kjøre alpintrenn, og kunne ikke hente prisene under Idrettsgallaen. Talen som ble direkteoverført sa derimot sitt.

Vant to priser

Det var Aksel Lund Svindal som tok imot prisen for sin lagkamerat Kjetil Jansrud.

– Kjetil skulle egentlig sende meg en sms med en takketale. Det har han ikke gjort, åpnet Svindal med under talen før han fortsatte:

– Men jeg vet at han først og fremst ville takket lagkameratene sine, sier alpintstjernen til latter fra salen.

Kjetil Jansrud har hatt en lang og hard vei tilbake til alpintbakken etter en korsbåndskade i 2013, og det var først i OL i Sotsji at alle timene ved Olympiatoppen virkelig ble betalt tilbake.

– Kjetil er sjukt rå. Jeg gruer meg nesten til å komme tilbake, for han kommer til å bli sinnsykt vanskelig å slå, sier Svindal om Jansruds seier.

– Ikke mulig uten et sterkt støtteapparat

Prisen ville han dele med de som har støttet han gjennom den tøffe skadeperioden.

– Det er en individuell idrett, og det kan man si mye om. Men det er ikke mulig å få gode resultater uten et godt støtteapparat. De jobber 24 timer i døgnet sånn at vi skal få så gode forutsetninger som mulig for å lykkes

Jansruds trener Håvard Tjørhom vant prisen som årets trener.

Gull i super-g og bronse i utfor var faktum da lekene var ferdig, og siden den gang har Jansrud ikke sett seg tilbake.

Under åpningen av 2014/2015 var Jansrud helt suveren i Aksel Lund Svindals fravær, og sikret seg prisen, som i år ble offer for massiv kritikk på grunn av utelatelsen av Mats Zucarello Aasen og Aleksander Kristoff.

Bjørgen ble årets kvinnelige

Marit Bjørgen tok sin tredje pris i årets kvinnelige kategori, men lot seg likevel røre av å motta prisen. Direkteoverført fra Val di Fiemme fikk hun prisen av sin lagveninne Therese Johaug.

– Jeg blir stolt og ydmyk av det å bli satt pris på for det man gjør og blir lagt merke det, sier Bjørgen etter å ha motatt prisen.

Bjørgen tok senest lørdag andreplass i sin Tour de Ski-etappe, og leder suverent i den eneste store skikonkurransen hun ikke har vunnet så langt i karrieren.

Årets kvinnelige utøver: Marit Bjørgen

Foto: NRK

Siste nytt

 • Alle Premier League-kamper sendes

  TV 2 viser samtlige 92 kamper på enten fjernsyn eller strømmetjenesten Sumo.

  Premier League gjør comeback 17. juni med de fra før utsatte kampene Manchester City – Arsenal og Aston Villa – Sheffield United. Førstnevnte kamp skal sendes «åpent» på TV 2s hovedkanal, og deretter går det slag i slag fram mot den planlagte sesongavslutningen 26. juli.

  Normalt får TV 2 og andre Premier League-distributører ikke vise flere enn én kamp på et gitt tidspunkt, og de må også følge programmet på engelsk TV de aller fleste dager. Slik blir det ikke helt i den koronautsatte sesonginnspurten, ettersom det nå er åpnet helt opp også i England.

  – Vi er svært fornøyde med at vi har fått lov til å vise alle de 92 kampene som gjenstår av sesongen, til våre seere. Hvert spark blir vist, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

  City
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Ingen nye smittetilfeller i PL

  Det var ingen positive prøver da Premier League-lagenes spillere og støtteapparat ble testet for koronaviruset for fjerde gang.

  Testrunden er den første etter at det igjen ble tillatt med trening med full kontakt for klubbene.

  Testene utført torsdag og fredag. Hver klubb kunne teste 60 personer, og det ble utført til sammen 1.130 tester.

  FILE PHOTO: Premier League - Liverpool v Southampton
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Norsk travstjerne satte v-rekord

  Den norskfødte travhesten Moni Viking ordnet verdensrekord over stayerdistanse i Stockholm lørdag.

  Tiden ble 1.11,9 på 3.180 meter i det prestisjetunge Harpers Hanover-løpet. Moni Viking ble kjørt av sin trener Björn Goop.

  – Vi var store favoritter, men hesten er fantastisk, sa Goop etter triumfen som var verdt vel 500.000 svenske kroner.

  Etter oppvisningen mener mange eksperter at Moni Viking absolutt burde vært invitert til Elitloppet som kjøres søndag.

  Björn Goop og Moni Viking
  Foto: Lars Jakobsson / Tr Bild / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal