NRK Meny
Normal

Jansrud: – Dette betyr mye for meg

HAMAR/OSLO (NRK.no): Kjetil Jansrud gjorde rent bord, og sikret seg både prestisjetunge utøvernes pris og årets mannlige utøver. Det rørte den suverene verdenscuplederen.

Kjetil Jansrud vant prisen som Årets mannlige utøver.

Foto: NRK

Kjetil Jansrud, OL i Sotsji

Jansrud gjorde rent bord uten Idrettsgallaen. Her fra OL i Sotsji, som ble Jansruds store mesterskap.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– I Norge er vi ekstremt bortskjemt med gode idrettsprestasjoner. Derfor er det å bli årets mannlige utøver noe som betyr mye for meg, sier en stolt Jansrud etter prisen som årets mannlige utøver.

Han vant foran Ståle Sandbech, Ole Einar Bjørdalen, Emil Hegle Svendsen og Jørgen Graabak i konkurransen om årets mannlige utøver.

Jansrud er for tiden i Adelboden for å kjøre alpintrenn, og kunne ikke hente prisene under Idrettsgallaen. Talen som ble direkteoverført sa derimot sitt.

Vant to priser

Det var Aksel Lund Svindal som tok imot prisen for sin lagkamerat Kjetil Jansrud.

– Kjetil skulle egentlig sende meg en sms med en takketale. Det har han ikke gjort, åpnet Svindal med under talen før han fortsatte:

– Men jeg vet at han først og fremst ville takket lagkameratene sine, sier alpintstjernen til latter fra salen.

Kjetil Jansrud har hatt en lang og hard vei tilbake til alpintbakken etter en korsbåndskade i 2013, og det var først i OL i Sotsji at alle timene ved Olympiatoppen virkelig ble betalt tilbake.

– Kjetil er sjukt rå. Jeg gruer meg nesten til å komme tilbake, for han kommer til å bli sinnsykt vanskelig å slå, sier Svindal om Jansruds seier.

– Ikke mulig uten et sterkt støtteapparat

Prisen ville han dele med de som har støttet han gjennom den tøffe skadeperioden.

– Det er en individuell idrett, og det kan man si mye om. Men det er ikke mulig å få gode resultater uten et godt støtteapparat. De jobber 24 timer i døgnet sånn at vi skal få så gode forutsetninger som mulig for å lykkes

Jansruds trener Håvard Tjørhom vant prisen som årets trener.

Gull i super-g og bronse i utfor var faktum da lekene var ferdig, og siden den gang har Jansrud ikke sett seg tilbake.

Under åpningen av 2014/2015 var Jansrud helt suveren i Aksel Lund Svindals fravær, og sikret seg prisen, som i år ble offer for massiv kritikk på grunn av utelatelsen av Mats Zucarello Aasen og Aleksander Kristoff.

Bjørgen ble årets kvinnelige

Marit Bjørgen tok sin tredje pris i årets kvinnelige kategori, men lot seg likevel røre av å motta prisen. Direkteoverført fra Val di Fiemme fikk hun prisen av sin lagveninne Therese Johaug.

– Jeg blir stolt og ydmyk av det å bli satt pris på for det man gjør og blir lagt merke det, sier Bjørgen etter å ha motatt prisen.

Bjørgen tok senest lørdag andreplass i sin Tour de Ski-etappe, og leder suverent i den eneste store skikonkurransen hun ikke har vunnet så langt i karrieren.

Årets kvinnelige utøver: Marit Bjørgen

Foto: NRK

Siste nytt

 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal