Hopp til innhold

Jansrud vant Kvitfjell-utforen: – Stolt øyeblikk for en gudbrandsdøl

OSLO/KVITFJELL (NRK): Kjetil Jansrud gjorde en stor feil like før mål, men holdt unna og er nå den mestvinnende i Kvitfjell med sine seks seirer.

World Cup alpint Kvitfjell.

NORSK JUBEL: Kjetil Jansrud vant på hjemmebane lørdag.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Jansrud tok sin 19. verdenscupseier da han var best i Kvitfjell lørdag. Han passerte dermed Lasse Kjus som i løpet av karrieren tok 18 slike seirer. Kjus var siste nordmann som vant utforrennet i Kvitfjell en lørdag med sin seier i mars 1997.

– Det er deilig! Også å vinne på slike dager... Det er fantastisk. I går tenkte jeg det var lenge siden jeg hadde vært på pallen i utforen på Kvitfjell, sier Jansrud.

Ingen har flere seirer i Kvitfjell (6) enn Vinstra-karen som er vokst opp like vel alpinbakken nord for Lillehammer. Det er kun Jansrud og Lasse Kjus som har vunnet utforen i Kvitfjell av de norske herreløperne.

– Noen ville kanskje mene det skulle bare mangle, men det er nok spesielt hvor mange år jeg har brukt på å ta dem. Jeg tok den første seieren her i 2012. Dette er et stolt øyeblikk for en gudbrandsdøl, sier Jansrud som runder av å intervjue med å gratulere Marit Bjørgen med gull i Lahti.

Leder utforcupen

31-åringen leder utforcupen 33 poeng foran italienske Peter Fill foran det siste utforrennet i Aspen. Fill var nest best også lørda da han kom i mål åtte hundredeler bak den norske vinneren. Sveitseren Beat Feuz ble treer med 14 hundredeler opp til Jansrud.

Han kjørte strålende i starten av partiet, men gjorde en stor feil like før mål han selv trodde kom til å koste ham seieren da han ble intervjuet av NRK etter at ti utøvere hadde fullført.

Kjetil Jansrud leder hele veien nedover og tar ledelsen 74 hundredeler foran Kriechmayr.
– Et vanvittig løp frem til den siste delen. Det blir spenennde å se om de tidelene blir skjebnesvangre, sier Lars Elton Myhre.

– En kanonrunde av Jansrud. Han er kongen av Kvitfjell, sa Andreas Toft og Lars Elton Myhre i NRKs kommentatorboks.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte bra på slutten, men var 63 hundredeler bak lagkameraten i mål. Det holdt til åttendeplass.

Stygt fall

Det ble en pause underveis i utforrennet da amerikanske Jared Goldberg falt stygt. Han timet et hopp feil, landet på nakken og forsvant inn i sikkerhetsnettet.

– Det så veldig stygt ut, men mange av de på start er tøffe gutter så vi får håpe han ikke har pådratt seg noen alvorlige skader, sier Jansrud.

Goldberg kom seg på bena etter noen minutter og sto oppreist uten hjelp da medisinsk personell kom til for å hjelpe.

Goldberg har reist seg opp og står uten hjelp. Det ser dermed ut til å gå bra med amerikaneren.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal