Hopp til innhold

Rennsjefen svarer på Jansruds løypeslakt: – Vil ikke ha noen på sykehus

CORTINA/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud skal prøve å forsvare VM-gullet sitt i utfor på søndag. Nå langer han ut mot løypa i Cortina.

Kjetil Jansrud i Cortina

KRITISK: Kjetil Jansrud har ikke mye til overs for VM-løypa i Cortina.

Foto: NRK

– Det er den verste utforløypa jeg har kjørt, tror jeg. Jeg pleier ikke å være så tydelig i tilbakemeldingene, men det her var rett og slett bare kjedelig, sier Jansrud.

Fredagens utfortrening i Cortina ble nok en dårlig opplevelse for Norges største medaljehåp i fartsdisiplinene for herrer i VM.

Kjetil Jansrud i Cortina

TRENING: Kjetil Jansrud fikk det ikke til å stemme på fredagens trening.

Foto: Tommy Barstein / NRK

Jansrud var nemlig lite imponert over det som møtte ham i bakken.

– Alle utforene vi kjører, følger stort sett terrenget. Nå er det bare en rett korridor som de må prøve å sette en utfor i. Vi har utfor i 30 sekunder, så har vi storslalåm i 15, så er det et forsøk på utfor igjen, sier Jansrud.

Nordmannen ble nummer 33 på den første treningen, 3.61 sekunder bak hjemmehåpet Dominik Paris. Jansrud kjørte riktignok ikke for full maskin på den første av to treninger, samt at Paris kjørte på utsiden av et par porter.

Har slitt

Jansrud har ikke fått det til å stemme denne sesongen. De to fartshelgene etter nyttår har endt med plasseringene 13, 18 og 26 i utfor, samt en 13. plass og en utkjøring i super-G.

Torsdag åpnet han VM med en tolvteplass i super-G. Det rennet ble kontroversielt på grunn av for høy fart inn mot et kritisk hopp i starten av løypa.

Det mener han har fått konsekvenser for utforen.

– De var livredde for farten over det første hoppet, og det hadde ikke gått an å kjøre utfor der. Derfor må de ned på farten noe veldig, sier Jansrud.

– Planen hele veien

Renndirektør i FIS Markus Waldner har fått med seg kritikken etter den første treningen, men er klar på at de var nødt til å sette en sakte og trygg løype.

Markus Waldner

SVARER: Renndirektør i FIS Markus Waldner mener at den lette utforløypa var en del av planen, og lover en mer fartsfylt løype i helga.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Det var planen vår hele veien. Siden vi ikke fikk kjørt her forrige sesong, har vi ikke noen erfaringer fra denne bakken. Så vi bestemte oss for å få ned farten, for å være på den trygge siden. Jeg vil ikke ha noen på sykehus, sier Waldner.

Han legger til at de nå skal flytte noen porter slik at farten kommer til å øke.

– På morgendagens trening er jeg sikker på at flere vil være fornøyde. Det vil blir mer fart og en morsommere løype, sier renndirektøren.

Kritisk hjemmehåp

Jansrud var ikke alene om å kritisere VM-løypa. Hjemmehåpet Christoph Innerhofer, som skadet seg i samme bakke for et par år siden, gleder seg heller ikke til å kjøre til søndag.

– Jeg føler meg ikke hjemme her. Jeg hater denne løypa. Etter skaden her for to år siden, klarer jeg ikke å glemme løypa her, sier Innerhofer.

Det er kun italienerne som har kjørt denne løypa før, i et nasjonalt mesterskap. Da startet de riktignok litt lenger ned.

Innerhofer i Cortina

SLET: Hjemmehåpet Christoph Innerhofer fikk det heller ikke til å stemme på utfortreningen.

Foto: Andreas Solaro / AFP

– Hvorfor liker du den ikke?

– I starten får du god fart, men etter det så er det veldig svingete og lite fart. Nei, jeg liker den ikke, sier italieneren.

Positiv VM-debutant

Henrik Røa skal kjøre utfor for første gang i VM-sammenheng. Han var enda lenger bak på trening enn det Jansrud var, men Røa hadde ingenting å utsette på løypa.

– Den var egentlig veldig grei. Løypa får man uansett ikke gjort noe med, så det er bare å angripe og kjøre bra på ski, sier Røa.

– Alle vi har snakket med mente at det ikke var noe særlig til utfor?

– De har vel noe å sammenlikne med da, noe jeg ikke har. Jeg synes det var greit, men det er selvfølgelig krevende.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal