Hopp til innhold

Jansrud tilbake på ski etter ulykken: – Jeg er sterkere enn noensinne

I 182 dager har Kjetil Jansrud jobbet målrettet for å bli frisk etter det stygge fallet i alpin-VM. I dag hadde han ski på beina for første gang etter ulykken.

jansrud

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud er gjenforent på samling etter sistnevntes lange skadeavbrekk. Nå skal de trene for å sikre nye medaljer i vinterens OL.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg lurte veldig på om det ville føles som å stå på ski for første gang, eller om det ville bli som det samme, gamle, sier Kjetil Jansrud til NRK.no.

Onsdag var han tilbake i en skibakke for første gang etter at han rev korsbåndet rett av i et stygt fall under en konkurranse i alpin-VM i februar.

– Da jeg kjørte ut i dag kjente jeg med en gang at det føles akkurat som før, sier Jansrud og smiler.

Har blitt sterkere

27-åringen har vært gjennom operasjon og opptrening etter fallet, som skjedde 6. februar i Schladming. Han har måttet trene alternativt, men det har gitt resultater han kan dra god nytte av når han er tilbake i konkurranse.

– Formen er faktisk nesten bedre enn på denne tiden i fjor. Vi gjør tester som måler styrke, og der er jeg blitt bedre. Det er nesten de beste testene jeg har gjort noen gang, sier han, og understerker:

– Det er mye annet som er viktig, som balanse og koordinasjon. Det har vi ikke tester for, så i det må jeg bare håpe jeg er på samme nivå som før.

Alpinisten er på samling i Italia sammen med resten av landslaget, og skal kjøre ski hver dag fremover.

– Det føles veldig godt å være tilbake der jeg føler meg hjemme. Dette har jeg jobbet for i fem måneder, sier Jansrud.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Kjetil Jansrud på trening med Aksel Lund Svindal

SE VIDEO: Aksel Lund Svindal er tydeligvis glad for å ha fått kameraten Kjetil Jansrud tilbake på trening. Han la ut denne videoen på sin Instagram-konto onsdag.

Kjente ingen smerter

Jansrud tok det helt rolig på dagens økt, og ville først og fremst bare teste kneet. Han kjente ingen smerter og synes svarene han fikk var positive.

Likevel vil han ikke helt slå fast når han er tilbake i konkurranse. Verdenscupen starter i slutten av oktober.

– Målet har vært å være tilbake når sesongen begynner, og det er egentlig ingenting som gjør at jeg endrer den målsetningen. Men jeg må avvente litt, for det er stor forskjell på det jeg har gjort her i dag og å kjøre konkurranse.

I år er uansett OL i Sotsji i februar det store målet for alle vintersportsutøvere. Jansrud legger ikke skjul på at han satser alt på å være tilbake i toppform da.

– Rent kynisk tror jeg ikke det blir noe problem å være tilbake til OL, men jeg blir jo ikke tatt med i troppen basert på gamle meritter. Jeg må ha en god sesong i forkant for å få kjøre i OL, fastslår han.

Kjetil Jansrud er ute av VM på grunn av kneskaden han pådro seg i fallet under super-G-rennet onsdag. Se Jansruds renn her.

SE VIDEO: Her faller Kjetil Jansrud og skader seg stygt under super-G i VM.

Siste nytt

  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal