NRK Meny
Normal

Jansrud slaktet arrangøren etter utfor-fiasko: – Fryktelig svakt

WENGEN/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud var forbannet etter at været ødela fredagens superkombinasjon, men Jansrud raste for døve ører.

Kjetil Jansrud

OPPGITT: Kjetil Jansrud gestikulerer i målområdet.

Foto: Denis Balibouse / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det var sveitseren Niels Hintermann som tok en sensasjonell seier på hjemmebane i Wengen. Han var 3,23 bak etter slalåmdelen, men ingen kunne matche ham etter utfordelen. Årsaken er at snøen lavet ned mot slutten, noe som bremset løperne.

Det fikk de norske til å reagere.

– Jeg begynner å miste litt håpet på dem som styrer når det blir sånn. Vi vil alle ha det så fair som mulig og at alle har like muligheter. Vi kan ikke gjøre noe med været, men de kan gjøre noe, sa Jansrud til TV 2.

– Det er fryktelig svakt av FIS ikke å kjøre kortere startintervaller. Det er ekstremt dårlig, utdypet han til NRK.

– Hva mer kan vi gjøre!?

Han forteller også at alpinistene ga beskjed om at de ville kutte reklamepausene for å få like forhold. Det mener han ikke skjedde.

– Vi gjorde det! Og vi gjorde vårt beste. Hva mer kan vi gjøre?

Det svarer renndirektør Marcus Waldner i FIS. Han svarer knallhardt tilbake til nordmannen.

– Vi kan ikke kjøre med kortere intervaller. Kjører vi med 1,15 i intervaller og det blir en krasj blir det farlig. Vi gjorde alt vi kunne, sier Waldner.

Kjetil Jansrud tapte over to sekunder til Niels Hintermann, den sveitsiske overraskelsesmannen som vant.

Det snødde tett, og det la seg et par centimeter snø i løypa. Det bremset løperne kraftig, og både Jansrud og Kilde tapte over to sekunder til overraskelsen Hintermann. Det så nesten ut som flere av alpinistene kjørte med klister under skiene.

– Vi får ikke gjort noe med været, men de kunne håndtert ting bedre. Det er skuffende og unødvendig når du er så sjanseløs, sier Jansrud.

– Vi må huske på at det er utendørsidrett, og det er ikke rettferdig. I dag var det ekstremt forskjellige forhold, men på den positive siden fikk vi nye ansikter på pallen, sier Waldner.

Klatret voldsomt

Hintermann var nummer 23 etter slalåmdelen, men ingen kunne slå ham. Han kjørte bra, men fikk utvilsomt også hjelp fra været.

Niels Hintermann

HAR DU HØRT OM NIELS? Niels Hintermann fikk karrierens største øyeblikk med seier på hjemmebane i Wengen.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Jeg vet ikke hva man skal kalle det. For å være ærlig synes jeg det blir litt teit. Jeg synes det er dårlig at de ikke finner en bedre løsning og kanskje utsetter rennet, sier Kilde til NRK.

Men han forstår at juryen hadde problemer.

– Det er en vanskelig situasjon å være i, og de føler nok presset på at de ikke kan avlyse. Da går det utover oss, og det blir et urettferdig renn, sier Kilde.

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund