NRK Meny
Normal

Jansrud skuffet stort i Italia

Kjetil Jansrud har vært brennhet i fartsdisiplinene til nå i sesongen, men i Santa Caterina skuffet 29-åringen stort da han leverte sesongverste.

Jansrud 1.35 bak under søndagens utfor.

SE VIDEO: Kjetil Jansrud fikk ikke ordentlig fart på skiene og endte langt bak.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud har vært i kjempeform til nå i sesongen, men fikk det ikke til å stemme i Italia.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

– Det var da fryktelig mye bak, da, ropte NRKs alpinkommentator Andreas Toft da tiden 1.33.77 dukket opp på skjermen.

Det ble aldri spennende sett med norske øyne i Italia: Jansrud havnet hele 1,35 sekund bak amerikanske Travis Ganong i mål og ble til slutt nummer 17.

– Jeg følte jeg kjørte OK på toppen, men ikke mer enn det. Mot slutten gjorde jeg en feil som tvang meg til å justere, og da går tiden raskt. Flyten var ikke der, sier Jansrud til NTB.

Tapte mye før mål

Et skuffende resultat av Jansrud som kom til Italia som storfavoritt.

29-åringen har nemlig vært fullstendig overlegen i fartsdisiplinene til nå i sesongen. Han kjørt inn fire verdenscupseire og hadde ikke vært dårligere enn nummer to i utfor og super-G før søndag.

– Dette var synd. Han la bort for mye i de to store kurvene, og han klarte ikke å finne nøkkelen til de nedre partiene, sier NRKs alpinekspert Bjarne Solbakken.

Ikke optimal oppladning

Det var på forhånd litt usikkerhet rundt bakken i Santa Caterina. Den ene treningen ble avlyst og Jansrud hadde dermed ikke blitt like godt kjent med bakken som han hadde håpet på.

– Dette var en ny trassé for Jansrud, som ikke hadde en god opplevelse i den ene treningen han hadde her. Vi får håpe han kommer sterkere tilbake, sier Solbakken.

Bak vinneren Travis Ganong fulgte Matthias Mayer og Dominik Paris på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Siste nytt

 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp
 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm. Spydkasteren Sigrid Borge fikk kongepokalen for kvinner. Hun ble også norgesmester på lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten