Sejersted overrasket alle da Jansrud vant

KVITFJELL/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud slo tilbake i Kvitfjell. Med seier sikret han også super-G-kula. Men det var en annen nordmann som imponerte enda mer - selv om pallen røk med ett hundredel.

- Ren utklassing rett og slett

SUPER-KJØRING: Ingen kunne hamle opp med Kjetil Jansrud på hjemmebane i super-G.

Laster innhold, vennligst vent..

Han kalles «Kongen av Kvitfjell» – med fire seire i super-G i bakken på hjemmebane. Søndag kom den femte.

Kjetil Jansrud

SEIER OG KULE: Kjetil Jansrud tok sin femte super-G-seier i Kvitfjell.

Foto: Geir Olsen, Geir Olsen / NTB scanpix

Samtidig tok Vinstra-mannen også seieren super-G-cupen før avslutningen i Åre neste helg.

– Rennet er ikke over, men kampen om krystallkula er det. Jeg skal nyte det. Det sier noe om hvor stabil jeg har vært. Det er deilig, sier Jansrud, som tok den skuffende fjerdeplassen i utforrennet lørdag.

Det var Kjetil Jansruds 21. verdenscupseier, noe som er tangering av Kjetil André Aamodts rekord. Også hans første kom i Kvitfjell.

To norske på pallen?

Men Jansrud var ikke den eneste som imponerte på hjemmebane. For selv om Aksel Lund Svindal kjørte ut, og Aleksander Aamodt Kilde skuffet, skulle noen av unggutta gjøre sitt beste løp i karrieren.

Adrian Smiseth Sejersted hadde startnummer 25, men den skadeplagede 23-åringen var fryktløs hele veien og kjørte ned til tredjeplass. Bare 34 hundredeler bak lagkamerat Jansrud – som hoppet av glede fra lederposisjonen sin i mål.

– Han kjører sitt livs super-G-renn. Det er utrolig, påpeker Kjetil André Aamodt.

– Topp 13 var målet, så jeg er fornøyd. Det ser i hvert fall lovende ut, selv om jeg ikke tør å slappe av helt ennå. Jeg trodde det skulle stå åtte eller ni da jeg kom i mål, så det var sykt, sier Sejersted til NRK.

- Han kjører sitt livs Super-G-renn

KJEMPERESULTAT: Adrian Smiseth Sejersted viste at formen virkelig er på vei.

Mistet pallplassen

– Det er vanskelig å skjønne. En ting er å kjøre fort, men å komme seg igjennom løypa uten feil ... De rutinerte gjør det hele tiden, men ikke vi, fortsetter han.

Men det skulle vise seg å være noen som overrasket enda mer enn Sejersted. For med startnummer 49 kom franske Roger Brice i en voldsom fart og skjøv den norske alpinisten ned til fjerdeplass. Ett fattig hundredel foran.

Også Stian Saugestad bidro til en sterk dag, da han kjørte ned til niendeplass, senere skjøvet til 11.

– Ikke perfekt

Jansrud ga gass fra start og i mål tok han ledelsen med et halvt sekund. Beat Feuz var egentlig den eneste som virkelig yppet seg.

– Det er utklassing rett og slett. Nydelig kjørt fra topp til bunn. Han er på forskudd hele veien, sier Aamodt om Jansruds innsats.

Jansrud hadde startnummer ni, men selv om blant annet OL-vinner i disiplinen, Matthias Mayer, stod igjen på toppen, skulle kjøringen til nordmannen vise seg å være god nok i massevis.

– Jeg traff på langt nær perfekt, men de som kommer må kjøre med mye innsats og treffe, for jeg gjorde det og traff en del steder. Det er røffe forhold og det er ikke min favoritt. Det kostet litt i dag, men jeg er fornøyd, så får vi se, sa Jansrud.

De største konkurrentene plasserte seg også slik at Jansrud nå allerede har sikret seieren i super-G-cupen før avslutningen i Åre neste helg.

For både Svindal, Vincent Kriechmayr, Hannes Reichelt og Max Franz er nå over 100 poeng bak.

Kjørte ut

Aksel Lund Svindal tok enda en pallplass i gårsdagens utfor, og fikk en god start på super-G-rennet. Men så gikk det galt. Han misset på en port og kjørte ut.

– Jeg har for høy fart og bomma på porten. Burde landet tre meter nærmere porten. Vi skjønte det kom til å være høy fart der, men det skal ikke skje. Det er en feil av meg, men det skjer av og til, sier Svindal til NRK.

Verdenscupen avsluttes i Åre neste helg. Da kjører Svindal for utforkula.

Følg siste del av rennet her.

- Veldig utypisk Aksel å gjøre en så grov feil

BOMMET: Aksel Lund Svindal kjørte ut.

Siste nytt

 • Haaland hylles: «Drømmedebut»

  Erling Braut Haaland får toppkarakteren 1 hos fotballmagasinet Kicker etter debuten for Borussia Dortmund.

  Han er inne på rundens lag. Ingen andre av de elleve oppnår en ren 1-er. «Drømmedebut», skriver Kicker i sin begrunnelse.

  Haaland scoret tre ganger som innbytter i 5–3-seieren over Augsburg borte. Laget hans lå under 1–3 da nordmannen kom inn.

  Kickers spillerbørs har vært i sving i mange tiår og har en sterk posisjon i Tyskland. Det er svært sjelden at spillere får karakteren 1.

  Haaland ble det store navnet i Bundsliga sist helg. Hans debut skapte overskrifter også utenfor Tysklands grenser.

  Haaland kan få sin hjemmedebut mot Köln fredag. (NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: Michaela Rehle / Reuters
 • Chefs mot 49ers i Super Bowl

  Kansas City Chefs skal møte San Fransisco 49ers i Super Bowl, finalen i amerikansk fotball.

  Kansas-laget slo overraskingslaget Tennessee Titans 35-24 og er i Super Bowl for første gong på 50 år.

  San Fransisco knuste Green Bay Packers 37-20 etter å ha leia 27-0 halvveges. Det er deira første finale på åtte år, og dei har ikkje vunne sidan 1994.

  Super Bowl skal spelast i Miami 2. februar.

  Kansas City Chefs
  Foto: Peter Aiken / AFP
 • Scoret i debuten

  Kristian Thorstvedt scoret da han debuterte for sin nye klubb Genk igår kveld. 20-åringen scoret 23 minutter ut i oppgjøret mot Zulte Waregem. – Utrolig deilig debut med tre poeng og mål. Kunne ikke drømt om noe bedre, skrev han på Twitter etter kampen.

  Kristian Thorstvedt
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal