NRK Meny
Normal

Jansrud reddet av disk: – Ikke sånn man vil komme på pallen

Kjetil Jansrud så ut til å miste pallplassen i Bormio med minste mulig margin, men fikk hjelp av en østerriksk diskvalifikasjon.

Kjetil Jansrud på 3. plass i kombinasjonen

Laster innhold, vennligst vent..

Utgangspunktet var ikke perfekt for Kjetil Jansrud, som ikke var fornøyd etter utfordelen av kombinasjonen. Nordmannen var nødt til å kjøre over evne på slalåmdelen for å klatre opp på pallen.

Franske Alexis Pinturault lå enda dårligere an, med 19. plass fra utforen. I slalåmløypa klinket han derimot til, og dundret ned til ledelse.

Kjetil Jansrud hadde et godt forsprang til franskmannen, men klarte ikke tukte farten hans, og kom ned 45 hundredeler bak.

– Det blir spennende å se hvordan det står seg mot røkla som står igjen på toppen, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl på lufta.

Reddet av disk

Der kom blant annet østerrikske Vincent Kriechmayr, som klarte å snike seg inn mellom Pinturault og Jansurd, og like etter var det Peter Fill som dyttet Kjetil Jansrud ut av pallen med tre hundredeler.

Så kom gladnyheten for nordmannen. Kriechmayr var diskvalifisert for en hekt, og Jansrud hadde tatt sin andre kombinasjonpallplass noensinne.

– Det er jo helst ikke sånn man vil komme på pallen, men det er en del av sporten. Det vil alltid være folk som enten hekter, eller kjører ut, sier Jansrud til NRK.

– Man kan ikke være negativ

Det er lenge siden Kjetil Jansrud har hevdet seg i slalåm, men i fjor slo han til med sin første seier i superkombi. I dag kunne han atter en gang klatre opp på pallen.

– Det er ikke helt det samme som å vinne, men det var fint. Hvis utforen hadde vært bedre hadde det gått enda bedre, så jeg er egentlig veldig fornøyd med å klare pallplass etter noe som så litt vanskelig ut etter utfordelen, sier han.

Jansrud lå nemlig på 7. plass fra utforen, men mistet aldri troen på pallplass.

– Det er alltid muligheter. Man kan ikke gå inn i en slalåmdel og være negativ, og tenke at det ikke er mulig, men det så vanskelig ut. Jeg hadde mye å ta igjen, men man må jo bare kjempe, og da gikk det fint i dag, sier han.

– Det er nok en av de beste slalåmomgangene jeg har kjørt de siste årene. Det går langt mellom omgangene som er veldig gode.

Jansrud

Kjetil Jansrud ble reddet av en østerriksk diskvalifikasjon, og kom på pallen i kombinasjonen i Bormio.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Antiklimaks for Paris

Dominik Paris hadde en god ledelse fra utforen, men like før mål hektet han i en port, og kjørte ut fra en potensiell førsteplass.

– Han kommer ikke hele veien ned, det blir et antiklimaks for Paris, sa Lerdahl.

Dette var det 15. rennet i alpinsesingen. Norge har klarte pallplass i 13 av dem.

Fransk

Alexis Pinturault vant rennet i Italia.

Foto: Marco Trovati / AP

Siste nytt

 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz
 • Norge leder klart etter hoppingen

  Norge leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppdelen. Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har 29 sekunders forsprang på Østerrike før langrennet. Finland er treer, 1.03 bak Norge.

  Norges kanskje største utfordrer, Tyskland, sviktet i bakken og er nummer fem. Tyskerne går ut 1.43 bak Norge.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Pallen glapp på sisterunden

  Marte Olsbu lå på tredjeplass på sisterunden, men måtte til slutt gi tapt for finske Kaisa Mäkäräinen på søndagens fellesstart i skiskyting. Da ble det den sure fjerdeplassen på Olsbu.

  Darja Domratsjeva vant foran Anastasia Kuzmina.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM skiflyging: Laghopp
Sport i dag
Sport i dag
Sportsrevyen
Sportsrevyen