Normal

Jansrud reddet av disk: – Ikke sånn man vil komme på pallen

Kjetil Jansrud så ut til å miste pallplassen i Bormio med minste mulig margin, men fikk hjelp av en østerriksk diskvalifikasjon.

Kjetil Jansrud på 3. plass i kombinasjonen

Laster innhold, vennligst vent..

Utgangspunktet var ikke perfekt for Kjetil Jansrud, som ikke var fornøyd etter utfordelen av kombinasjonen. Nordmannen var nødt til å kjøre over evne på slalåmdelen for å klatre opp på pallen.

Franske Alexis Pinturault lå enda dårligere an, med 19. plass fra utforen. I slalåmløypa klinket han derimot til, og dundret ned til ledelse.

Kjetil Jansrud hadde et godt forsprang til franskmannen, men klarte ikke tukte farten hans, og kom ned 45 hundredeler bak.

– Det blir spennende å se hvordan det står seg mot røkla som står igjen på toppen, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl på lufta.

Reddet av disk

Der kom blant annet østerrikske Vincent Kriechmayr, som klarte å snike seg inn mellom Pinturault og Jansurd, og like etter var det Peter Fill som dyttet Kjetil Jansrud ut av pallen med tre hundredeler.

Så kom gladnyheten for nordmannen. Kriechmayr var diskvalifisert for en hekt, og Jansrud hadde tatt sin andre kombinasjonpallplass noensinne.

– Det er jo helst ikke sånn man vil komme på pallen, men det er en del av sporten. Det vil alltid være folk som enten hekter, eller kjører ut, sier Jansrud til NRK.

– Man kan ikke være negativ

Det er lenge siden Kjetil Jansrud har hevdet seg i slalåm, men i fjor slo han til med sin første seier i superkombi. I dag kunne han atter en gang klatre opp på pallen.

– Det er ikke helt det samme som å vinne, men det var fint. Hvis utforen hadde vært bedre hadde det gått enda bedre, så jeg er egentlig veldig fornøyd med å klare pallplass etter noe som så litt vanskelig ut etter utfordelen, sier han.

Jansrud lå nemlig på 7. plass fra utforen, men mistet aldri troen på pallplass.

– Det er alltid muligheter. Man kan ikke gå inn i en slalåmdel og være negativ, og tenke at det ikke er mulig, men det så vanskelig ut. Jeg hadde mye å ta igjen, men man må jo bare kjempe, og da gikk det fint i dag, sier han.

– Det er nok en av de beste slalåmomgangene jeg har kjørt de siste årene. Det går langt mellom omgangene som er veldig gode.

Jansrud

Kjetil Jansrud ble reddet av en østerriksk diskvalifikasjon, og kom på pallen i kombinasjonen i Bormio.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Antiklimaks for Paris

Dominik Paris hadde en god ledelse fra utforen, men like før mål hektet han i en port, og kjørte ut fra en potensiell førsteplass.

– Han kommer ikke hele veien ned, det blir et antiklimaks for Paris, sa Lerdahl.

Dette var det 15. rennet i alpinsesingen. Norge har klarte pallplass i 13 av dem.

Fransk

Alexis Pinturault vant rennet i Italia.

Foto: Marco Trovati / AP

Siste nytt

 • Hegerberg-hattrick i ny Lyon-seier

  Ada Hegerberg scoret tre av målene da Lyon slo Paris FC 5-0 lørdag. Lyon har innledet serien forrykende og har vunnet sine fire første kamper. Torsdag tar laget imot Avaldsnes til returkamp i mesterligaens 16-delsfinale.

  16-delsfinalen i Champions League fotball kvinner: Avaldsnes - Lyon
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Alex Ferguson tilbake på tribunen

  Sir Alex Ferguson kommer i dag til å være tilbake på Old Trafford for første gang, etter at han ble operert for hjerneblødning tidligere i år. United-legenden skal bli hedret i forbindelse med kampen mot Wolverhampton senere i dag.

  Laster Twitter-innhold
 • Zlatan åpner for Malmö-comeback

  Zlatan Ibrahimovic har gjort stor suksess i LA Galaxy siden han kom dit i vår. 36-åringen sier i et intervju med Calle Schulmann at det er ett trofé han savner, og at han har fått et tilbud fra Malmö.

  – De vil ha meg hjem, og vil at jeg skal avslutte karrieren der.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
E-sport: Counter-Strike GO, semifinale
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM hestesport: Kjøring: maraton
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Odd - Vålerenga
VM hestesport: kjøring, maraton
E-sport: Counter-Strike GO
Team Ingebrigtsen