Jansrud raste etter tredjeplassen i Saalbach

Selv om Kjetil Jansrud kjørte inn til en sterk tredjeplass i Super-G-løypa i Saalbach skrek han av sinne etter målpassering.

Komm.: Thomas Lerdahl.

Kjetil Jansrud kjørte ned til en tredjeplass i Super-G-løypa i Saalbach, men var ikke fornøyd etter målpassering.

Jansrud tok en etterlengtet tredjeplass etter den svake 14.-plassen i uforen lørdag.

Likevel var 29-åringen forbanna, sint og frustrert etter målpassering. For Vinstra-gutten tapte mye tid i begynnelsen av løypa etter ruskete kjøring - og det bare like etter at han hadde kjørt ut av start-porten.

Men Jansrud fikk samlet seg, tok seg kraftig sammen, og hadde den raskeste hastigheten av samtlige midtveis i løypa.

Nordmannen fikk virkelig opp farten i midtpartiet, men var hele tiden to-tre tideler bak den franske fartsspesialisten Adrien Theaux.

På slutten kjørte Jansrud den desidert tøffeste og beste linja og var bare fattige fire hundredel bak Theaux i mål.

Derfor var det ekstra bittert at kjøringen i første delen av løypa var tilnærmet en katastrofe.

Knallsterk Mayer

Nok en gang var det ingenting å gjøre med umulige Matthias Mayer.

24-åringen fra Sankt Veit an der Glan i Østerrike er verdens for tiden beste fartskjører og kopierte gårsdagen knallsterke utforseier.

Olympiamesteren i utfor fra Sotsji var råest i alle deler av løypas partier. Og på slutten kopierte han den tøffe og strålende linja til Jansrud.

I mål var Mayer 23 hundredeler foran Theaux, og skjøv Jansrud ned til en tredjeplass, 27 hundredeler bak.

Aleksander Aamodt Kilde hadde også en god dag i løypene i Østerrike. Bærums-gutten har aldri vært topp-10 i verdenscupen, men kjørte inn til en 7. plass, noe som er 22-åringens beste verdenscupplassering noensinne.

Tredjeplassen til Jansrud betyr at han tok 60 nye poeng i verdenscupen. Han knappet dermed innpå ledelsen til Marcel Hircher i kampen om sammenlagtseieren.

Hircher havnet på en 17. plass i dagens renn. Østerrikeren har dermed 1028 poeng mot Jansruds 912 poeng i totalcupen.

Komm.: Thomas Lerdahl.

Matthias Mayer fra Østerrike kjørte ned til seier i Super-G-rennet i Saalbach i Østerrike.

Siste nytt

 • Eurosport: Glimt-talent på vei bort

  Stortalentet Håkon Evjen kan være på vei til utlandet. Ifølge Eurosport er han i Nederland i forhandlinger med AZ Alkmaar, klubben til de norske landslagsspillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø. Nettstedet har vært i kontakt med både sportssjef i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan, og hovedpersonen selv. Ingen av dem vil kommentere om en overgang er nært forestående. I høst skal AZ spille Europa League-fotball mot blant annet Manchester United. En overgang vil tidligst skje til nyttår.

  Bodø/Glimts Håkon Evjen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen-rival mister VM

  Regjerende verdensmester på 1500 meter, kenyanske Elijah Manangoi, stiller ikke til start i VM i Doha. Manangoi tok gullet foran Timothy Cheruiyot og Filip Ingebrigtsen i London i 2017. – Det er trist at jeg ikke kan stille opp og forsvare VM-tittelen i Doha, men på grunn av en ankelskade har jeg ikke noe valg. Vi må ta hensyn til karrieren fram mot et OL-år, skriver Manangoi på sin instagramprofil. Dermed er en av Jakob og Filip Ingebrigtsens tøffeste utfordrere ute av dansen. Manangoi vant 1500-meteren i Diamond League-stevnet på VM-arenaen i Doha tidligere i år.

  ATHLETICS-WORLD/M1500
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Grovt hetset av kommentator

  Fotballkommentatoren Luciano Passirani får ikke lenger jobbe som TV-ekspert etter at han søndag kom med en rasistisk kommentar mot Inter-spissen Romelu Lukaku.

  Det var under sending på fotballkanalen TopCalcio24 at Passirani uttalte seg svært uheldig, skriver blant andre AP og BBC. Etter å ha startet med å si at han liker Lukaku og synes Inter har gjort et bra kjøp, kom den italienske fotballeksperten med følgende beskrivelse:

  – Om du går mot ham én mot én, er du død. Du går i bakken. Den eneste måten å stoppe ham på er kanskje å gi ham ti bananer som han kan spise.

  Programdirektør i TopCalcio24, Fabia Ravezzani, sier ifølge BBC at de ikke kunne beholde Passirani som TV-ekspert, til tross for at han beklaget uttalelsen umiddelbart.

  – Herr Passirani er 80 år gammel, og i et forsøk på å gi Lukaku et kompliment brukte han en metafor som viste seg å være rasistisk. Det var et øyeblikks galskap, men vi kan ikke tolerere en slik feil, sier Ravezzani.

  Lukaku spilte sin tredje seriekamp for Inter i helgen. I forrige serierunde, mot Cagliari, ble han utsatt for rasistiske tilrop fra hjemmefansen da han scoret Inters 2-1-mål på straffespark. (NTB)

  Lukaku
  Foto: Miguel Medina / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal