Seieren glapp med 12 hundredeler for Jansrud

VAL GARDENA (NRK.no): Bare ti måneder etter å ha røket korsbåndet er Kjetil Jansrud (28) igjen tilbake på seierspallen i verdenscupen. Kun tolv hundredeler skilte ham fra seieren i utforrennet i Val Gardena.

Kjetil Jansrud

TILBAKE PÅ PALLEN: Kjetil Jansrud har på imponerende vis kjempet seg tilbake til verdenstoppen. Lørdag var han 12 hundredeler unna seieren i Val Gardena.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

– Det er deilig selvfølgelig. Det var godt å være lederposisjon så lenge, det er moro å stå i målområdet og lede, sier Kjetil Jansrud til NRK.no.

Vinstra-alpinisten kjempet seg gjennom den utfordrende Val Gardena-traséen med et bortimot prikkfritt løp, og ledet rennet i lang tid.

Utfordrer etter utfordrer måtte gi tapt for 28-åringens superløp fra et tidlig startnummer.

Men til slutt ble nordmannen passert.

Slått med noen fattige hundredeler

Kanadiske Erik Guay, som for øvrig har norsk mor, snek seg foran med 12 hundredelers margin og knep seieren.

– Jeg var 12 hundredeler for dårlig i dag. Men jeg skal ikke klage når jeg blir nummer to. Det er en fantastisk dag for meg, sier Jansrud.

Aksel Lund Svindal gjorde det likevel til en solid norsk dag med sin 4.-plass. Svindal hadde ikke en like god dag som fredag da han vant super-G, og var 29 hundredeler bak Guay.

– Jeg så løpet til Jansrud på toppen og visste jeg måtte gi gass. Det var det jeg tenkte på mens jeg kjørte. Jeg måtte ta store sjanser, sier dagens vinner, Erik Guay, til NRK.no.

VIDEO: Se utforløpet til Kjetil Jansrud

(artikkelen fortsetter under videoen)

Kjetil Jansrud leder utforrennet i Val Gardena etter at 15 løpere har kjørt. Se Jansruds renn her.

SE VIDEO: Kjetil Jansrud kjørte et prikkfritt løp i utforløypa i Val Gardena.

Lang vei tilbake til toppen

Jansrud kunne likevel smile for sin første pallplass denne sesongen. For ti måneder siden var situasjonen nemlig en helt annen. Da røk han korsbåndet tvers av etter å ha falt stygt under alpint-VM i februar.

Kjetil Jansrud

STOR OPPTUR: Kjetil Jansrud har på meget imponerende vis kjempet seg tilbake fra skade.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Etter en lang opptreningsperiode var alpinisten tilbake på ski så sent som i august. I oktober var Jansrud fortsatt usikker på om han i det hele tatt skulle bli kjøreklar til årets sesong.

Tre måneder senere er han altså med å kjemper om seieren i både super-G og utfor - et bortimot mirakuløst comeback.

– Det er imponerende å se hvordan Kjetil har kommet tilbake etter skaden. Han er allerede i verdenstoppen, sier NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt i NRK-studio.

Vurderer å stå over storslalåm

– Det man legger merke til med Jansrud er at skiene hans går så bra i snøen. Han kjører utrolig gode linjer, roser NRKs alpinkommentator Andreas Toft.

Fredag endte Jansrud på 4.-plass i super-G, mens Svindal vant. Søndag skal det kjøres storslalåm i Alta Badia. Også der er Jansrud og Svindal blant favorittene.

Overfor NRK avslører Jansrud at han vurderer å stå over morgendagens renn, grunnet en kranglete rygg.

– Jeg står i så fall over for å spare ryggen, ikke fordi jeg ikke har lyst til å kjøre. Men jeg må være litt smart og spare krefter, sier Jansrud.

Resultatliste, utfor i Val Gardena:

 1. Erik Guay, Canada 1.56,65
 2. Kjetil Jansrud, Norge +0,12 sek
 3. Johan Clarey, Frankrike +0,24 sek
 4. Aksel Lund Svindal, Norge +0,29 sek
 5. Bode Miller, USA +0,39 sek
 6. Patrick Kueng, Sveits +0,63 sek
 7. Manuel Osborne-Paradis, Canada +0,80 sek
 8. Werner Heel, Italia +0,86 sek
 9. Jan Hudec, Canada +0,90 sek
 10. Peter Fill, Italia +0,92 sek

VIDEO: Se Aksel Lund Svindals løp i Val Gardena

Aksel Lund Svindal klarte ikke å komme seg raskt nok ned i utforbakken. Kommentatorer: Andreas Toft og Bjarne Solbakken

Siste nytt

 • McGregor etterforskes for overgrep

  I følge New York Times blir MMA-stjernen Conor McGregor etterforsket av irsk politi, etter at en kvinne har anklaget ham for å ha forgrepet seg seksuelt på henne. Ifølge kvinnen skjedde overgrepet i desember. Nyheten kommer frem samme dag som iren fortalte at han er ferdig som MMA-utøver. McGregor er ikke blitt siktet i saken.

  FILE PHOTO: Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor
  Foto: Steve Marcus / Reuters
 • Kaptein Johansen vrakes

  Slik TV 2 erfarte tidligere i kveld, setter Lars Lagerbäck landslagskaptein Stefan Johansen på benken til oppgjøret mot Sverige. Dette er de utvalgte: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Bjørn Maars Johnsen. Dermed vrakes Johansen og Tarik Elyounoussi fra Spania-oppgjøret.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Disse starter for Sverige

  Aftonbladet melder at disse elleve starter for Sverige på Ullevaal: Robin Olsen - Emil Krafth, Filip Helander, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson - Marcus Berg, Robin Quaison.

  Det svenske fotballandslaget trener
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal