Jansrud operert – vil ikke spekulere i om han rekker VM

Kjetil Jansrud brakk to fingre under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel. Han er operert, og VM i Åre, som starter om to uker, står i fare.

HER GÅR DET GALT: Skaden oppstod da Jansrud slo hånden i isen under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel-løypa.

– Det er maks uflaks at dette skjedde nå i Kitzbühel-uka og kort tid før VM, men nå kan jeg ikke gjøre annet enn å bidra til at skaden leges så raskt som mulig, slik at jeg kommer meg på ski igjen, sier Jansrud i en pressemelding fra Norges Skiforbund etter operasjonen.

Det var under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel i Østerrike at Jansrud skadet seg da han var nedi med hånda etter det første hoppet i utforløypen kjent som «Die Streif».

Jansrud kjørte selv ned resten av løypen på ski, men en legesjekk viste altså brudd i to fingre.

Han ble operert på sykehuset i St. Johann, noen få kilometer unna den berømte utfortraseen i Kitzbühel.

– Han har to brudd relatert til lang- og pekefingeren i venstre hånd, sier medisinsk koordinator og manuellterapeut på alpinlandslaget, Lars Rønningen om Jansruds skade.

Jansrud har selv tatt til bildedelingstjenesten Instagram etter operasjonen. Der skriver han:

«Die Streif 1-0 Jansrud. Huskelapp: Hvis du mister balansen, ikke støtt deg oppe ved å legge hånden nedpå isen. Veldig uheldig som har brukket to bein, men jeg kommer til å være tilbake i løpet av kort tid.»

– Vanskelig å spå retur

– Det er foreløpig vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det vil ta før Jansrud er klar for å konkurrere igjen, men det er snakk om noen uker, sier Rønningen om veien tilbake.

RYSTE

POSITIV: – Kjetil er en positiv og konstruktiv fyr, men det er klart det er krevende å bli skadet midt i alpinmåneden januar. Han er en erfaren utøver, og det er dessverre en del av gamet, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tidligere denne sesongen ble Aksel Lund Svindal operert i en tommel noen dager før utforrennet i Lake Louise. Han stilte til start noen dager senere, men alpinsjef Claus Ryste vil heller ikke spekulere i hvor langt Jansruds skadeavbrekk blir.

– Prognosene er alt fra veldig kort til lengre, så det blir bare å spekulere. Det vil jeg ikke, sier Ryste til NRK.

– Kjetil har fått veldig god hjelp i dag og må nå ta tiden til hjelp de første dagene etter en operasjon, og så må vi se hvor fort han blir frisk igjen.

VM starter 6. februar

For herrenes del starter VM i svenske Åre med super-G onsdag 6. februar.

Utforen i Åre kjøres lørdag 9. februar.

Siste nytt

 • Nilsen tok nok en VM-medalje

  Vilde Nilsen har vært i storform i para-VM i Canada. Onsdag kveld tok hun sin tredje medalje i mesterskapet, denne gangen bronse på skiskyttersprinten. Fra tidligere i mesterskapet har 18-åringen to VM-gull i langrenn, på sprint og 7,5 kilometer.

  Para-VM
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal