Jansrud operert – vil ikke spekulere i om han rekker VM

Kjetil Jansrud brakk to fingre under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel. Han er operert, og VM i Åre, som starter om to uker, står i fare.

HER GÅR DET GALT: Skaden oppstod da Jansrud slo hånden i isen under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel-løypa.

– Det er maks uflaks at dette skjedde nå i Kitzbühel-uka og kort tid før VM, men nå kan jeg ikke gjøre annet enn å bidra til at skaden leges så raskt som mulig, slik at jeg kommer meg på ski igjen, sier Jansrud i en pressemelding fra Norges Skiforbund etter operasjonen.

Det var under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel i Østerrike at Jansrud skadet seg da han var nedi med hånda etter det første hoppet i utforløypen kjent som «Die Streif».

Jansrud kjørte selv ned resten av løypen på ski, men en legesjekk viste altså brudd i to fingre.

Han ble operert på sykehuset i St. Johann, noen få kilometer unna den berømte utfortraseen i Kitzbühel.

– Han har to brudd relatert til lang- og pekefingeren i venstre hånd, sier medisinsk koordinator og manuellterapeut på alpinlandslaget, Lars Rønningen om Jansruds skade.

Jansrud har selv tatt til bildedelingstjenesten Instagram etter operasjonen. Der skriver han:

«Die Streif 1-0 Jansrud. Huskelapp: Hvis du mister balansen, ikke støtt deg oppe ved å legge hånden nedpå isen. Veldig uheldig som har brukket to bein, men jeg kommer til å være tilbake i løpet av kort tid.»

– Vanskelig å spå retur

– Det er foreløpig vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det vil ta før Jansrud er klar for å konkurrere igjen, men det er snakk om noen uker, sier Rønningen om veien tilbake.

RYSTE

POSITIV: – Kjetil er en positiv og konstruktiv fyr, men det er klart det er krevende å bli skadet midt i alpinmåneden januar. Han er en erfaren utøver, og det er dessverre en del av gamet, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tidligere denne sesongen ble Aksel Lund Svindal operert i en tommel noen dager før utforrennet i Lake Louise. Han stilte til start noen dager senere, men alpinsjef Claus Ryste vil heller ikke spekulere i hvor langt Jansruds skadeavbrekk blir.

– Prognosene er alt fra veldig kort til lengre, så det blir bare å spekulere. Det vil jeg ikke, sier Ryste til NRK.

– Kjetil har fått veldig god hjelp i dag og må nå ta tiden til hjelp de første dagene etter en operasjon, og så må vi se hvor fort han blir frisk igjen.

VM starter 6. februar

For herrenes del starter VM i svenske Åre med super-G onsdag 6. februar.

Utforen i Åre kjøres lørdag 9. februar.

Siste nytt

 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

 • Hør Ruud i 1. runde av French Open

  Casper Ruud starter straks kampen mot Ernests Gulbis på det røde dekket i 1. runde av French Open. Du kan høre hele kampen på NRK Sport eller i dette videovinduet.

  Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.
 • Idretten vil kriminalisere doping

  Norges Idrettsforbund vedtok søndag at de skal jobbe for å kriminalisere doping og dopernes bakmenn. NIF ønsker at den økonomiske gevinsten ved doping skal bli sett på som bedrageri.

  Det var Oslo Idrettskrets som foreslo dette for idrettstinget.

  Sveinung Oftedal
  Foto: Nina Didriksen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal