Jansrud operert – vil ikke spekulere i om han rekker VM

Kjetil Jansrud brakk to fingre under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel. Han er operert, og VM i Åre, som starter om to uker, står i fare.

HER GÅR DET GALT: Skaden oppstod da Jansrud slo hånden i isen under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel-løypa.

– Det er maks uflaks at dette skjedde nå i Kitzbühel-uka og kort tid før VM, men nå kan jeg ikke gjøre annet enn å bidra til at skaden leges så raskt som mulig, slik at jeg kommer meg på ski igjen, sier Jansrud i en pressemelding fra Norges Skiforbund etter operasjonen.

Det var under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel i Østerrike at Jansrud skadet seg da han var nedi med hånda etter det første hoppet i utforløypen kjent som «Die Streif».

Jansrud kjørte selv ned resten av løypen på ski, men en legesjekk viste altså brudd i to fingre.

Han ble operert på sykehuset i St. Johann, noen få kilometer unna den berømte utfortraseen i Kitzbühel.

– Han har to brudd relatert til lang- og pekefingeren i venstre hånd, sier medisinsk koordinator og manuellterapeut på alpinlandslaget, Lars Rønningen om Jansruds skade.

Jansrud har selv tatt til bildedelingstjenesten Instagram etter operasjonen. Der skriver han:

«Die Streif 1-0 Jansrud. Huskelapp: Hvis du mister balansen, ikke støtt deg oppe ved å legge hånden nedpå isen. Veldig uheldig som har brukket to bein, men jeg kommer til å være tilbake i løpet av kort tid.»

– Vanskelig å spå retur

– Det er foreløpig vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det vil ta før Jansrud er klar for å konkurrere igjen, men det er snakk om noen uker, sier Rønningen om veien tilbake.

RYSTE

POSITIV: – Kjetil er en positiv og konstruktiv fyr, men det er klart det er krevende å bli skadet midt i alpinmåneden januar. Han er en erfaren utøver, og det er dessverre en del av gamet, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tidligere denne sesongen ble Aksel Lund Svindal operert i en tommel noen dager før utforrennet i Lake Louise. Han stilte til start noen dager senere, men alpinsjef Claus Ryste vil heller ikke spekulere i hvor langt Jansruds skadeavbrekk blir.

– Prognosene er alt fra veldig kort til lengre, så det blir bare å spekulere. Det vil jeg ikke, sier Ryste til NRK.

– Kjetil har fått veldig god hjelp i dag og må nå ta tiden til hjelp de første dagene etter en operasjon, og så må vi se hvor fort han blir frisk igjen.

VM starter 6. februar

For herrenes del starter VM i svenske Åre med super-G onsdag 6. februar.

Utforen i Åre kjøres lørdag 9. februar.

Siste nytt

 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Medier: Spania-sjef fikk sparken

  Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

  Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca.

  Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

  Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

  Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september. (NTB)

  Moreno
  Foto: Manu Fernandez / Manu Fernandez
 • Orienterings-VM en suksess

  Årets orienterings-VM i Østfold ble en økonomisk suksess. Et overskudd på 1,5 millioner kroner skal fordeles på klubbene i fylket. – Det er veldig gledelig at alle arrangørklubbene får noe igjen for den store innsatsen medlemmene våre la ned i forbindelse med VM, sier leder Hanne G. Wold i OK Moss.

  VM i orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal