Hopp til innhold

Jansrud om Svindal-skaden: – Hardt slag for laget

Aksel Lund Svindal vil etterlate seg et stort hull i alpinlaget, mener Kjetil Jansrud. Samtidig tror han lagkameraten vil komme enda sterkere tilbake.

Jansrud

SKILLES: Aksel Lund Svindal må bruke store deler av sesongen på opptrening når resten av laget deltar i verdenscupen.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Aamodt

SKUFFET: NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix
Svindal

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse fra Svindal.

Foto: Instagram/asvindal

– Det er selvsagt et hardt slag for laget. Vi har ikke råd til å miste noen, men nå må Aksel bruke mange måneder på rehabilitering. Når du er idrettsutøver, vet du at skader er en del av «gamet», men du tror aldri at det vil skje deg eller din lagkamerat, skriver Jansrud på sin Facebook-side.

Søndag ettermiddag kom nyheten om at Svindals venstre akkiles røk under bamarkstrening i Sölden. Dermed står alpinesset i fare for å miste hele sesongen.

– Kommer sterkere tilbake

– Siden vi er et lite lag, vil Aksel bli sårt savnet, og det faktum at han ikke vil være der, blir vanskelig å håndtere for resten av oss. Han er en som bidrar med mye humor, erfaring og vinnermentalitet, skriver Jansrud, og legger til:

– Jeg ønsker ham en rask bedring, og selv om jeg vil savne ham mye som både venn og lagkamerat, er jeg sikker på at han vil komme tilbake sterkere enn noensinne.

Jansrud vet godt hva lagkameraten nå går gjennom. Han fikk selv korsbåndet avrevet under VM i 2013, før han kom tilbake og ble olympisk mester i Sotsji.

Aamodt: – Synd for sporten

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt mener Svindals skade kan få konsekvenser også for lagkameratene.

– Det er ingen tvil om at de har hatt god nytte av hverandre i ti år nå. Spesielt Kjetil har lært mye av Aksel, og jeg tror Aksel nå har kjent at Kjetil virkelig har begynt å kjøre fort og presse ham til å prestere enda bedre også, sier Aamodt.

De norske alpinistene vil i tillegg stille til start med et ekstra press, tror NRK-eksperten.

– Det er helt klart at det legger mer press på dem. Aksel har vært den som har levert resultater og båret norsk alpinsport i mange, mange år. Men vi så i fjor at både Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen var oppe og vant skirenn på høyeste nivå i OL og verdenscupen, så vi har andre utøvere også som kan gjøre en god jobb for norsk alpinsport i verdenscup og VM, sier Aamodt.

Men Aamodt påpeker samtidig at skaden er en ordentlig nedtur for idretten og alle alpinentusiaster.

– Det er synd for norsk alpinsport og selvfølgelig spesielt for Aksel Lund Svindal. Han har vært en spydspiss for Norge, og en av verdens beste alpinister de siste ti årene. Jeg tror det blir vanskelig å få på plass akillesen så fort at han kan prestere noe den inneværende sesongen, sier Aamodt.

Bilder fra @asvindal på Instagram. Aksel Lund Svindal er sannsynligvis ute mesteparten av sesongen etter at han skada seg på trening i Østerrike. Reporter: Tommy Barstein, foto: Jørn Tveter og redigering: Tommy Barstein.

Bilder fra @asvindal på Instagram.

Sportsnyheter

18-åring rystet Barcelona: – Skriver seg inn i Branns historiebøker med gullskrift

Barcelona ble for sterke i Mesterligaens kvartfinale, men nok en gang klarte Brann å skape magi mot verdens beste fotballag.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal