NRK Meny

Jansrud om Svindal-skaden: – Hardt slag for laget

Aksel Lund Svindal vil etterlate seg et stort hull i alpinlaget, mener Kjetil Jansrud. Samtidig tror han lagkameraten vil komme enda sterkere tilbake.

Jansrud

SKILLES: Aksel Lund Svindal må bruke store deler av sesongen på opptrening når resten av laget deltar i verdenscupen.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Aamodt

SKUFFET: NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix
Svindal

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse fra Svindal.

Foto: Instagram/asvindal

– Det er selvsagt et hardt slag for laget. Vi har ikke råd til å miste noen, men nå må Aksel bruke mange måneder på rehabilitering. Når du er idrettsutøver, vet du at skader er en del av «gamet», men du tror aldri at det vil skje deg eller din lagkamerat, skriver Jansrud på sin Facebook-side.

Søndag ettermiddag kom nyheten om at Svindals venstre akkiles røk under bamarkstrening i Sölden. Dermed står alpinesset i fare for å miste hele sesongen.

– Kommer sterkere tilbake

– Siden vi er et lite lag, vil Aksel bli sårt savnet, og det faktum at han ikke vil være der, blir vanskelig å håndtere for resten av oss. Han er en som bidrar med mye humor, erfaring og vinnermentalitet, skriver Jansrud, og legger til:

– Jeg ønsker ham en rask bedring, og selv om jeg vil savne ham mye som både venn og lagkamerat, er jeg sikker på at han vil komme tilbake sterkere enn noensinne.

Jansrud vet godt hva lagkameraten nå går gjennom. Han fikk selv korsbåndet avrevet under VM i 2013, før han kom tilbake og ble olympisk mester i Sotsji.

Aamodt: – Synd for sporten

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt mener Svindals skade kan få konsekvenser også for lagkameratene.

– Det er ingen tvil om at de har hatt god nytte av hverandre i ti år nå. Spesielt Kjetil har lært mye av Aksel, og jeg tror Aksel nå har kjent at Kjetil virkelig har begynt å kjøre fort og presse ham til å prestere enda bedre også, sier Aamodt.

De norske alpinistene vil i tillegg stille til start med et ekstra press, tror NRK-eksperten.

– Det er helt klart at det legger mer press på dem. Aksel har vært den som har levert resultater og båret norsk alpinsport i mange, mange år. Men vi så i fjor at både Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen var oppe og vant skirenn på høyeste nivå i OL og verdenscupen, så vi har andre utøvere også som kan gjøre en god jobb for norsk alpinsport i verdenscup og VM, sier Aamodt.

Men Aamodt påpeker samtidig at skaden er en ordentlig nedtur for idretten og alle alpinentusiaster.

– Det er synd for norsk alpinsport og selvfølgelig spesielt for Aksel Lund Svindal. Han har vært en spydspiss for Norge, og en av verdens beste alpinister de siste ti årene. Jeg tror det blir vanskelig å få på plass akillesen så fort at han kan prestere noe den inneværende sesongen, sier Aamodt.

Bilder fra @asvindal på Instagram. Aksel Lund Svindal er sannsynligvis ute mesteparten av sesongen etter at han skada seg på trening i Østerrike. Reporter: Tommy Barstein, foto: Jørn Tveter og redigering: Tommy Barstein.

Bilder fra @asvindal på Instagram.

Siste nytt

  • Gull og sølv i junior-VM i skyting

    Regine Nesheim, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad sikret norsk gull i lagkonkurransen på 50 meter liggende under junior-VM i pistol- og rifleskyting.

    Trioen vant klart foran USA og Kina. Med totalt 1859,7 poeng ble samtidig juniorrekorden knust med 4,2 poeng.

    På herresiden ble det norsk lagsølv for Henrik Larsen, Jo-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Haugesund
Etter kamp