NRK Meny
Normal

Jansrud om skrekkrennet: – Så ingenting da jeg kjørte

Kjetil Jansrud sier det var helt på grensen å gjennomføre dagens utforkonkurranse i Kitzbühel, der både Aksel Lund Svindal og flere andre falt stygt.

Austria Alpine Skiing World Cup

DÅRLIG SIKT: Kjetil Jansrud kunne nesten ikke se da han kjørte ned den veldig bratte utforbakken i Kitzbühel.

Foto: Pier Marco Tacca / Ap

– Det ble veldig vanskelige forhold. Det var mye vind og lite sikt, sier Kjetil Jansrud.

Han skulle kjøre sitt utforrenn like etter at Aksel Lund Svindal kjørte ut og falt tilsynelatende svært stygt da han mistet kontrollen i en sving.

På toppen sto Jansrud og skjønte at noe hadde skjedd med lagkompisen, samtidig som han skulle prøve å konsentrere seg om sitt eget løp.

– Visste at det hadde skjedd noe

Fire av konkurrentene som kjørte før Jansrud falt.

– Jeg visste at det hadde skjedd noe. Da er det ikke noe gøy å stå på start, sier Jansrud.

Også de to alpinistene som kjørte rett før Svindal kjørte ut i den samme svingen. De ble hentet med helikopter, mens Svindal greide å reise seg og gå for egen maskin etter fallet.

Aksel Lund Svindal ble enda et offer for den farlige venstresvingen i Kitzbühel. Nordmannen kom seg heldigvis på beina og vinket til publikum.

SE VIDEO: Aksel Lund Svindal faller.

– Det er vanlig at en faller, men når to, tre og fire faller er det vanskeligere å mobilisere, fastslår Jansrud.

Han sier det var uvanlig dårlig sikt i dagens konkurranse.

– Det var dårlig lys for oss. Når jeg kjørte, så jeg ingenting. Jeg må nesten bare stole på det jeg husker. Det er en av de verste Kizbühel-omgangene jeg har kjørt, sier Jansrud.

– Jeg var litt heldigere med lyset, men det er vanskelig å kjøre i Kitzbühel når det er så dårlig lys og sikt. Det er ikke noe gøy når noen faller, spesielt når det er en lagkompis, legger han til.

– Var det forsvarlig å gjennomføre konkurransen?

– Det er helt på grensen, sier Jansrud.

– Hvis man kunne gjort noe annerledes, så er det å starte litt lenger nede. Det ble dessverre mange krasj. Det er en del av gamet, men det var helt på limiten i dag, legger han til.

Aamodt: – Et klassisk sted å ramle

Hjemme i Norge satt tidligere alpinist Kjetil André Aamodt og så Svindals fall på tv - og følte at han hadde sett det før.

– Det er et klassisk sted å ramle. Det er mange som har falt der før, blant andre Lasse Kjus. Det er en kompresjon der, så det er fort gjort. I dag var det kommet snø oppå isen, og da blir det ekstra guffent, forklarer Aamodt.

– Jeg så at skiene til Aksel skar ut. Det er klassisk at det skjer sånn når man kommer i høy fart og skråer ut.

Svindal skal ha det bra etter forholdene, men skal blant annet ta en ekstra sjekk av det høyre kneet i ettermiddag.

Svindal

Aksel Lund Svindal ble sendt til legesjekk etter fallet, men det skal etter forholdene gå bra med ham.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Ikke uforsvarlig

Utforrennet ble utsatt flere ganger før start på grunn av mye vind. Forholdene spilte nok inn på at såpass mange falt.

– Det er alltid mye action i Kitzbühel, men jeg tror ikke det var uforsvarlig å arrangere renn der i dag likevel, sier Aamodt.

Han tror Svindal falt fra en topplassering.

– Aksel kjørte egentlig veldig bra etter forholdene, så det var veldig kjedelig. Men det viktigste er at han er frisk og har det bra, sier Aamodt.

Italienske Peter Fill vant rennet, 37 hundredeler foran sveitsiske Beat Feu. På tredjeplass kom Carlo Janka, også fra Svetis, 65 hundredeler bak.

Aleksander Aamodt Kilde ble beste norske på en 6.plass. Kjetil Jansrud havnet nede på 14.plass, hele 1 sekund og 89 hundredeler bak vinneren.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk