– Dette er ikke moro i det hele tatt

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal havnet laaaangt bak de beste under første omgang av storslalåmrennet i Alta Badia søndag.

Kjetil Jansruds førsteomgang i storslalåm

VIDEO: Kjetil Jansrud kjører inn til foreløpig sisteplass.

– Dette er ikke moro i det hele tatt, sa kommentator Andreas Toft da Kjetil Jansrud kjempet seg nedover storslalåmløypa i Alta Badia.

Jansrud og Aksel Lund Svindal har pleid å stå over storslalåm denne sesongen, men denne helgen var de i så fantastisk form at de valgte å delta. Etter gårsdagens Svindal-triumf reise de rett fra Val Gardena til Alta Badia, kun for å delta i disiplinen de i utgangspunktet ikke er spesielt sterke i.

Det gikk ikke spesielt bra.

– Det ser nesten helsefarlig ut, de har ikke trent nok på dette nå. De har litt for lite timing, sa ekspertkommentator Kjetil André Aamodt.

Nesten fire sekunder bak

Jansrud la seg helt bakerst av alle på lista da han kom i mål, hele 3,69 sekunder bak teten. Svindal gjorde det bittelitt bedre, men slo oppgitt ut med armene da han kjørte i mål 2,59 bak - med bare Jansrud og én løper til bak seg.

Svindals førsteomgang i storslalåm

VIDEO: Aksel Lund Svindal kjører i første omgang.

Sterkt av Kristoffersen

For Henrik Kristoffersen gikk imidlertid den første omgangen bedre. Han ligger på tredjeplass, 23 hundredeler bak Victor Jeandet-Muffat. Marcel Hirscher ligger på andreplass, fem hundredeler bak franskmannen.

Leif Kristian Haugen ligger på delt niendeplass.

Henrik Kristoffersens 1. omgang i storslalåm.

VIDEO: Henrik Kristoffersen kjører inn til tredjeplass.

Siste nytt

 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal