Hopp til innhold

Jansrud mister resten av sesongen

Skaden Kjetil Jansrud (36) pådro seg etter fallet i USA, setter han ut av spill for resten av sesongen.

Kjetil Jansrud

FERDIG FOR SESONGEN: Kjetil Jansrud.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Sesongen er over for min del, men jeg er motivert for å gjøre jobben som trengs for å komme tilbake, sier Kjetil Jansrud selv i en pressemelding.

Etter en undersøkelse på det lokale sykehuset i Beaver Creek, fikk han konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd.

Nye undersøkelser i Norge viser at skadene er mer alvorlige enn først antatt.

– Kjetil er ute i seks til ni måneder, og vi vet mer om det endelige skadeomfanget etter at operasjonen er gjennomført, forteller lege for alpinlandslaget, Marc Strauss.

Alpinesset skal etter planen opereres i slutten av neste uke.

WCup Mens Super G Skiing

FALT: Kjetil Jansrud falt stygt under rennet Beaver Creek.

Foto: Robert F. Bukaty / AP

Jansrud pådro seg skaden da han kjørte ut i fredagens super-G-renn i Beaver Creek og holdt seg til kneet etter å ha kjørt inn i sikkerhetsnettet.

– Vanskelig å si akkurat nå, men har sannsynligvis skjedd litt i venstre kne tenker jeg. Kanskje potensielt sett kragebein. Så jeg går litt og halter. Jeg er ganske sikker på at innerbåndet i venstre kne har røket, sa Jansrud om skadeomfanget til Viaplay like etter at han hadde kjørt.

Skaden gjør at 36-åringen mister dermed sjansen til å delta i sitt femte strake OL. Jansrud har tidligere i karrieren vunnet ett gull, to sølv og to bronse i OL.

Før sesongen kunne han røpe at han mest sannsynlig kom til å legge opp etter årets sesong.

NRK har ikke lyktes i å få en kommentar fra Jansrud. Pressemeldingen opplyser at Vinstra-mannen vil uttale seg til pressen på et senere tidspunkt.

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Wikheim scoret i Allsvenskan-premieren

  Gustav Wikheim ble viktig da Djurgården startet gulljakten i Allsvenskan med 3–1 hjemme mot Brommapojkarna. Han sto for både mål og assist i lørdagskampen.

  Hokksund-mannen var innblandet i alle Djurgårdens scoringer i serieåpningen. Han bidro i offensiven som ga ledelse etter et drøyt kvarter, og like før pause doblet han til 2–0.

  Wikheim kunne enkelt trille ballen i mål etter at Brommapojkarna aldri fikk kontroll på et innlegg. Tidlig i andre omgang la han opp til 3-0-målet ved å slå ballen inn i straffefeltet, og der sto Hampus Finndell klar til å trykke inn sin andre scoring for kvelden.

  Det var også en annen nordmann som bemerket seg for hjemmelaget. Oliver Berg hadde den målgivende pasningen på Finndells 1-0-scoring. Han ble hentet fra Kalmar etter fjorårets sesong.

  Før seriestarten har mange aviser og fotballeksperter i Sverige pekt ut Djurgården som gullfavoritt. I fjor ble Häcken mester for første gang, og Per-Mathias Høgmos lag starter tittelforsvaret borte mot Elfsborg mandag.

  (©NTB)

   Djurgårdens Gustav Wikheim
  Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB
 • Lillehammer møter Oilers i NM-finalen i ishockey

  Seriemester Lillehammer tok seg enkelt til kvinnenes NM-finale etter å ha slått Storhamar 7–1 lørdag. Der blir Stavanger Oilers motstander.

  Final-4-helgen i kvinnenes norgesmesterskap blir spilt i Furuset Forum i Oslo. Etter en målløs åpningsperiode tok Storhamar ledelsen 1–0 ved Hanna Olsen, men seriemester Lillehammer slo tilbake med fire mål fra Andrea Grinnbo, Josefine Engmann, Thea Rustbakken og Ella Morken. Alle scoringene kom i midtperioden.

  Engmann satte sitt annet mål til 5-1, mens Emma Fladmo og Morken økte forspranget ytterligere etter den siste pausen.

  I lørdagens andre semifinale var det Stavanger Oilers som gikk av med seieren mot Hasle-Løren. Scoringer av Silje Gundersen og Sinja Paurat mot slutten av tredje periode sikret 5–3 og avansement for Oilers. Stillingen var 3–3 da et kvarter gjensto.

  Finale og bronsekamp spilles søndag.

  (©NTB)

 • Ropte på rødt kort etter dette

  Fra benken ropte Stabæk-trener Petter Belsvik på rødt kort.

  Da hadde Meryll Abrahamsen akkurat forsøkt å lobbe over Cecilie Fiskerstrand i sluttminuttene av Stabæk-LSK Kvinner.

  Keeperen plukket skuddet enkelt, spørsmålet var bare om hun tok ballen med hendene innenfor eller utenfor 16-meteren.

  – Jeg vet ikke helt hva som skjedde der. Jeg ser det ikke, men jeg tror det var utenfor, sier Abrahamsen til NRK.

  – Hun lander vel med beinene på og innenfor streken, men ballen mener vi er utenfor, sier Belsvik.

  Fiskerstrand er naturligvis av motsatt oppfatning.

  – Jeg startet utenfor, men i det jeg tar ballen med hendene er jeg innenfor. Jeg er sikker på det, sier keeperen.

  – Hvor sikker?

  – 100 prosent, gliser hun.

  Dommeren mente innenfor, Stabæk leiren utenfor, mens NRKs ekspertkommentator Carl Erik Torp slett ikke var sikker.

  – Det er ikke godt å si. Hun er på vei bakover og lander innenfor, men vi vet hvor første kontakt er. Ut ifra bildene vi har fått, er det umulig å dele ut en straff, sa han.

  Dermed endte en relativt tam forestilling med 0-0. Stabæk var nærmest med et stolpetreff i første omgang, mens gjestene hadde noen halvfarligheter.

  Andre resultater i Toppserien:

  Arna-Bjørnar – Rosenborg 0-1, Avaldsnes – Lyn 2-1, Brann – Åsane 3-2, Røa – Vålerenga 3-3.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste