Jansrud mister resten av sesongen

Skaden Kjetil Jansrud (36) pådro seg etter fallet i USA, setter han ut av spill for resten av sesongen.

Kjetil Jansrud

FERDIG FOR SESONGEN: Kjetil Jansrud.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Sesongen er over for min del, men jeg er motivert for å gjøre jobben som trengs for å komme tilbake, sier Kjetil Jansrud selv i en pressemelding.

Etter en undersøkelse på det lokale sykehuset i Beaver Creek, fikk han konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd.

Nye undersøkelser i Norge viser at skadene er mer alvorlige enn først antatt.

– Kjetil er ute i seks til ni måneder, og vi vet mer om det endelige skadeomfanget etter at operasjonen er gjennomført, forteller lege for alpinlandslaget, Marc Strauss.

Alpinesset skal etter planen opereres i slutten av neste uke.

WCup Mens Super G Skiing

FALT: Kjetil Jansrud falt stygt under rennet Beaver Creek.

Foto: Robert F. Bukaty / AP

Jansrud pådro seg skaden da han kjørte ut i fredagens super-G-renn i Beaver Creek og holdt seg til kneet etter å ha kjørt inn i sikkerhetsnettet.

– Vanskelig å si akkurat nå, men har sannsynligvis skjedd litt i venstre kne tenker jeg. Kanskje potensielt sett kragebein. Så jeg går litt og halter. Jeg er ganske sikker på at innerbåndet i venstre kne har røket, sa Jansrud om skadeomfanget til Viaplay like etter at han hadde kjørt.

Skaden gjør at 36-åringen mister dermed sjansen til å delta i sitt femte strake OL. Jansrud har tidligere i karrieren vunnet ett gull, to sølv og to bronse i OL.

Før sesongen kunne han røpe at han mest sannsynlig kom til å legge opp etter årets sesong.

NRK har ikke lyktes i å få en kommentar fra Jansrud. Pressemeldingen opplyser at Vinstra-mannen vil uttale seg til pressen på et senere tidspunkt.

Siste nytt

 • Kristoffersen i tet - Solevåg på tredje

  Henrik Kristoffersen (27) leder etter første omgang av verdenscupslalåmen i sveitsiske Wengen. To hakk bak følger Sebastian Foss Solevåg.

  Kristoffersen gjorde ingen større feil, og da var 27-åringen best av dem alle fra startnummer én.

  Østerrikeren Manuel Feller var den eneste med tilnærmet samme fart som nordmannen. Feller på 2.-plass har 11 hundredeler opp til Kristoffersen foran finaleomgangen senere søndag.

  – Stabilt bra. Jeg gjør av det riktige som vi har jobbet med den siste uken. Jeg er ikke helt fornøyd, og jeg kunne ha sluppet på litt mer før den første flaten og i bunnen av det siste henget. Men når du leder, må du kunne si at det var bra, sier Kristoffersen til NRK.

 • Djokovic får ikke spille Australian Open

  Den føderale domstolen i Australia opprettholder avgjørelsen om å kansellere den uvaksinerte tennisspillerens visum til Australia. Det melder flere nyhetsbyråer. Australian Open starter i morgen, og serberen får dermed ikke delta.

  Novak Djokovic var søndag i et rettsmøte og argumenterte for at immigrasjonsminister Alex Hawkes avgjørelse om å tilbakekalle visumet hans må kjennes ugyldig. Like før klokken 5 søndag morgen norsk tid var rettsmøtet over.

  Tennisstjernen ble stoppet ved ankomst til Australia for nesten to uker siden. Dagen etter ble serberens visum annullert. Nå opprettholdes denne avgjørelsen.

 • Spansk cupkamp stoppet etter skandalescener

  Den spanske cupkampen i fotball mellom byrivalene Betis og Sevilla ble stoppet etter at en gjenstand kastet fra tribunen traff gjestenes Joan Jordán i hodet.

  Den avlange gjenstanden traff Jordán mens Betis holdt på å feire Nabil Fekirs utligning direkte på hjørnespark i det 39. minutt. Noen minutter tidligere hadde Papu Gómez scoret for Sevilla.

  Jordán, som er midtbaneanker i Sevilla-laget, falt om og holdt seg til hodet. Han ble hjulpet på beina og støttet ut av banen. Rett etter ga dommeren beskjed om at begge lag skulle gå i garderoben.

  Det er uklart om kampen vil bli satt i gang igjen.

  Sevilla-derbyet er kjent som Spanias heteste byderby, og det har vært stygge scener også tidligere. I 2007 fikk Sevilla-trener Juande Ramos en flaske i hodet, kastet av en Betis-tilhenger.

  Fekir slo an tonen for lørdagens oppgjør da han sekunder etter avspark stemplet Gómez på foten. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal