Jansrud røk korsbåndet og mister hele sesongen

SCHLADMING/OSLO (NRK.no): Kjetil Jansrud mister hele sesongen etter fallet under super-G-rennet onsdag.

Kjetil Jansrud er ute av VM på grunn av kneskaden han pådro seg i fallet under super-G-rennet onsdag. Se Jansruds renn her.

SE VIDEO: Her faller Kjetil Jansrud og skader seg stygt etter å ha kjørt ut under onsdagens Super-G.

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud

Aksel Lund Svindal og lagkameraten Kjetil Jansrud, som nå må stå over resten av VM.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Nå får jeg et forsprang på de andre utøverne før Sotsji-OL. I morgen blir den første dagen i neste sesong, skriver Kjetil Jansrud på Twitter.

Beskjeden er klar: Nordmannen kommer ikke til å konkurrere mer denne vinteren.

– Kneet er i orden, men korsbåndet er røket. Det betyr at han ikke kommer til å bli sett på ski før neste sesong, skriver pappa Jan Jansrud i en e-post til Kvitfjell-general Svein Mundal.

Innholden i e-posten er gjengitt av NTB.

Jansrud ble sendt til legesjekk etter fallet i herrenes super-G tidligere på dagen. Der ble det konstatert at Vinstra-kjørerens korsbånd er røket.

Jansrud skulle etter planen også ha kjørt utfor, superkombinasjon og storslalåm i mesterskapet i Østerrike.

– Jeg så på da det skjedde, men skjønte ikke hvor alvorlig det var. Det skjønner jeg ikke nå, heller, sier onsdagens bronsevinner Aksel Lund Svindal, som var på vei til hotellet for å snakke med lagkameraten da NRK møtte alpinisten.

Var medaljekandidat

Kjetil Jansrud drømte om medalje på herrenes VM-super-G i Schladming, men drømmen brast da 27-åringen gikk i bakken.

Alpinisten hadde på forhånd tippet at han ville ta en bronsemedalje i onsdagens super-G-renn, men det gikk ikke som nordmannen hadde håpet.

Nordmannen, som gikk offensivt til verks for å tukte lederen Ted Ligety, fikk en dobbelt rotasjon like før den første mellomtiden.

Bronse til Svindal

VM-åpningen endte på rumpa for Jansrud, som oppgitt slo stavene i bakken da han kom seg på beina igjen etter fallet.

Dermed er den ene av Norges to reelle medaljekandidater ute av alpin-VM på mesterskapets andre dag.

Aksel Lund Svindal lå lenge an til å vinne sin første gullmedalje i super-G, men en feil før mål gjorde at det istedet ble en ny VM-bronse på nordmannen.

– Dette er et stort skår i gleden, sier Svindal om Jansruds fall.

Siste nytt

 • 82-5. Er det håndballrekord?

  Det er ikke bare i Europa det spilles håndballmesterskap for tiden. Det aller første i Sør-Amerika startet i dag og Argentina leverte noe av en verdensrekord da Bolivia ble slått 82-7. Ved pause sto det 42-5!

 • City sleit seg til siger

  Sergio Agüero scora fire minutt etter at han blei bytta inn og sikra Manchester City 1-0 borte mot Sheffield United. Tidlegare hadde Gabriel Jesus brent straffe for City.

  I botnen tok Aston Villa og Bournemouth viktige sigrar med høvesvis 2-1 over Watford og 3-1 over Brighton. Villas sigersmål kom fem minutt på overtid.

  Newcastle scora to mål på under eitt minutt langt inne i overtida og sikra 2-2 mot Everton. Southampton slo Carystal Palace 2-0 i Londnon.

  I kveldens siste kamp blei det 2-2 mellom Chelsea og Arsenal, etter at Arsenal utlikna to gonger.

  Sergio Agüero
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Sesongen over for Dominik Paris

  Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under super-G-trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over, dessverre. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa 30-åringen ifølge FIS' nettsted.

  -
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal