Hopp til innhold

Jansrud mislyktes i Kvitfjell: – Det er skuffende

Kjetil Jansrud kom til dekket bord i Kvitfjell, men etter et mislykket utforrenn er det igjen åpen kamp om utforsammendraget.

Komm.: Andreas Toft og Marius Arnesen.

FEILET: Kjetil Jansrud kunne avgjort kampen om utforsammendraget, men forsøket i Kvitfjell ble for svakt. Foto: Scanpix

 • Saken oppdateres. Rennet pågår fremdeles, men etter all sannsynlighet vil ingen av de siste kjørerne hevde seg blant topp ti.

– Det er «tightere» enn jeg hadde håpet på, konstaterte en skuffet Kjetil Jansrud i målområdet.

Før lørdagens renn i Kvitfjell lå Kjetil Jansrud 84 poeng foran Hannes Reichelt i kampen om utfor-sammendraget. Dermed hadde Jansrud alle muligheter til å stikke av med karrierens første sammenlagtseier.

Slik gikk det ikke. Hannes Reichelt knuste konkurrentene, og kjørte inn til en solid ledertid. Jansrud på sin side havnet på syvendeplass, 0.54 bak Reichelt.

– Det var en kjedelig tidsdifferanse. Jeg skjønte at det ikke var så bra som jeg håpet. Litt skuffende, men det må man akseptere, sier Jansrud.

Da ligger det an til full spenning inn mot Meribel i Frankrike. Der har de begge mulighet til å avgjøre utforcupen.

Intervju med Kjetil Jansrud.

SKUFFENDE: Kjetil Jansrud måtte skuffet innse at konkurransen om utforcupen blir større enn han håpet.

Enorm formsvikt

Jansrud, som pangåpnet sesongen etter OL-gull i Sotsji, har opplevd en enorm formsvikt den siste tiden. Etter 19.-plass i Garmisch-Partenkirchen og 14.-plass i Saalbach har Vinstra-gutten slitt med å finne gullformen.

Selv vet han ikke hva som er galt.

– Formen er bra, men det er frustrerende å føle seg i god form, også få en liten dupp uten å vite hvorfor. Det er naivt å tro at man skal vinne vært renn, men jeg vil det.

Tre av Jansruds totalt åtte verdenscupseiere har kommet i Kvitfjell. Dermed ble ikke skuffelsen mindre etter 7.-plassen.

Komm.: Andreas Toft og Marius Arnesen.

LEDER: Hannes Reichelt seiret i Kvitfjell, og gir Jansrud stor kamp om sammendraget i utforcupen.

Kostet krefter

Kampen om totalen har kostet krefter, ifølge Jansrud.

– Suksess koster krefter. Det har vært mediedekning enten det har gått ekstremt bra eller dårlig gjennom hele sesongen. Jeg har gjort mye mer enn jeg har gjort tidligere år. Det merkes at energinivået er lavere enn det ellers har vært, sa Jansrud til NRK før Kvitfjell-rennet.

NRKs kommentator Andreas Toft sier at Kjetil Jansrud nå kan glemme verdenscupen sammenlagt, og at det blir en knivkamp om utforcupen inn mot Frankrike.

– Nå setter han voldsomt press på Jansrud når utforcupen skal avgjøres om to uker, sier Toft.

Aleksander Aamodt Kilde var uheldig og falt på Kvitfjell.

NORSK FALL: Jansruds lagkamerat Alexander Aamodt Kilde falt i bakken i Kvitfjell.

Siste nytt

 • KFUM rystet hjemmelaget i historisk kamp

  Den historiske midnattssolkampen på Romssa Arena endte 2–1 til gjestene fra Oslo.

  Det var hjemmelaget som styrte mest de første 45 minuttene, men de store sjansene lot vente på seg i første omgang.

  – Vi har ikke skapt så mye, så da er det umulig å være fornøyd, sa KFUMs Johannes Nuñez til TV 2 i pausen.

  To målløse lag gikk til hvilen, men allerede fem minutter ut i andre omgang førte Johannes Nuñez gjestene opp i ledelsen etter en skudd som gikk via en Tromsø-spiller.

  Det var to langt mer offensive lag som var klare for 45 nye minutter i midnattssolen.

  I det 63. minutt slo Tromsø tilbake. Jakob Napoleon Romsaas utlignet for hjemmelaget, og ga Tromsø-supporterne noe å juble for.

  De røde og hvite jaktet en scoring, men fikk ikke satt ballen i nettet til bak KFUM-keeperen. I stedet stanget Momodou Lion Njie gjestene i føringen.

  Hele 14 minutter ble lagt til på Romssa Arena etter at det ble kastet tennisballer og andre gjenstander på banen ved to anledninger.

  Til tross for mye tilleggstid, ble det ikke flere scoringer. Kampen endte 1–2.

  Med seieren her klatret KFUM fire plasser opp på tabellen og dro ifra tidligere tabellnabo Tromsø, som falt ned på en 14. plass.

  Eliteserien i fotball 2024: Tromsø-KFUM Oslo
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Viking enig med belgisk klubb om overgang for Gunnarsson

  Patrik Gunnarsson drar fra Viking til belgiske Kortrijk. Islendingen reiser til Belgia for å gjennomføre medisinsk test søndag.

  Det melder klubben i sine mediekanaler.

  Islendingen kom til Viking fra engelske Brentford i 2022, men var også på lån i Stavanger i 2021. Han har siden spilt 90 kamper for klubben. Senest lørdag holdt han nullen mot KBK.

  Gunnarsson drar søndag til Belgia for å gjøre medisinsk test og sluttføre overgangen.

  Viking har vært i strålende form den siste perioden, med fem seirer og én uavgjort på de siste seks kampene. Stavanger-klubben har med det tatt seg opp til tredjeplass, fem poeng bak Bodø/Glimt med én kamp til gode. (NTB)

  Patrik G
  Foto: NTB
 • Ubeseirede Mol og Sørum klare for semifinale i Wien

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum fortsatte seiersrekken og er klare for semifinale i verdenstourturneringen i Wien.

  Kvartfinaleseieren kom mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh med sifrene 21-17, 21-16.

  I semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira Collado og den tyske duoen Nils Ehlers og Clemens Wickler. De møtes senere lørdag.

  Mol og Sørum tok styringen i første sett og opparbeidet seg raskt en komfortabel ledelse. Den norske duoen vant til slutt settet 21-17 og kunne dermed sikre semifinalebillettene i andre sett.

  Sett to startet imidlertid langt jevnere, hvor parene fulgte hverandre stort sett hele veien til 12-12. Da tok Mol og Sørum styringen igjen og skaffet seg en stor ledelse, som de holdt hele veien inn til 21-16-seier.

  Turneringen er Mol og Sørums siste før OL i Paris. Der er nordmennene tittelholdere og kan bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull. (NTB)

  Mol Sørum
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal